Fenerbahçe Senad Ok: 'Konyaspor maçı sonrası Aykut Kocaman görevi bırakıyor'

Senad Ok: 'Konyaspor maçı sonrası Aykut Kocaman görevi bırakıyor'

18.05.2018 - 14:22 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Sarı-Lacivertli kulübün gündemiyle ilgili açıklamalar yaptı. Kadıköy'deki Konyaspor maçında şampiyonlukla ilgili herhangi bir hazırlık yapılmadığını belirten Ok, Aykut Kocaman'ın ligin bitimiyle birlikte seçim öncesi görevi bırakacağını açıkladı.

Senad Ok: Konyaspor maçı sonrası Aykut Kocaman görevi bırakıyor

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Sarı-Lacivertli kulüpteki son gelişmeleri Skorer TV'de Neslihan Ablay ile birlikte değerlendirdi.

Haberin Devamı

Ok'un açıklamaları şöyle;

EUROLEAGUE ŞAMPİYONLUĞU, SÜPER LİG'DEN DAHA DEĞERLİ

Öncelikle herkes nefesini tuttu, Zalgiris maçını bekliyor. Zalgiris'in ters bir basketbol oynadığı biliniyor ama Fenerbahçe için finale çıkmak çok da sürpriz olmaz. Avrupa'daki takımlar içinde en iyisinin bir Türk takımı olması çok büyük bir şey. 10 sene önce bu düşünülemezdi. Euroleague şampiyonluğu, Süper Lig şampiyonluğundan daha değerlidir.

Fenerbahçe, en iyi oyuncuları kadrosuna katmış ama o kimya oturtulamamıştı. Birçok iyi oyuncu geldi. Salon yapıldı, farklı hocalar geldi. Ancak doğru hoca bulununca başarılar da geliyor. Futbolda Real Madrid taraftarı ne hissediyorsa Fenerbahçe taraftarı da basketbolda bunu hissediyor. Yer açıklanıyor. İnsanlar Belgrad'a nasıl, nereden giderim diye plan yapabiliyor.

Haberin Devamı

KADIKÖY'DE ŞAMPİYONLUK İÇİN HAZIRLIK YOK

Başkan Aziz Yıldırım, Belgrad'da olacak ve maçı izleyip yarınki Konyaspor mücadelesi için statta olacak. Pazar günü final durumuna göre tekrar Belgrad'a gidecek. Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı olmasına rağmen herhangi bir hazırlık yapılmadı. Galatasaray'ın yerinde Fenerbahçe de olsa bence hazırlık yapılmayacaktı.

SORUN DEVAMLILIK

Aykut Kocaman'a en mesafeli gazetecilerden biriyim... Buradaki temel konu hocanın felsefesini, düşüncesini burada aktarmak. Van Der Wiel, Emenike, Ahmethan Köse... Bu tip oyuncular vardı kadroda. Taraftar Gomis, Quaresma gibi oyuncular; belki Terim tarzı hoca istiyor... Takımın geç oluşturulması, Kocaman'ın kararları, Volkan-Kameni seçimi.. Taraftarlar yönetim arasındaki bağ kopmuş.. Van Persie Kadıköy'de yuhalandı. Temel bir sistemsel sorun var. Herşeyden öte bir sistem oluşturmak lazım. Şenol Güneş ve Fatih Terim örnekleri var. Fenerbahçe'de devamlılık sorunu var. Yönetim, hoca hataları, sabırsızlık.. Hepsi birleşiyor. Taraftarın haklı olduğu konular doğru.

BURSA MAÇINI GETİREN TARAFTARDI

İç sahada bir tedirginlikleri de oluyordu futbolcuların. Hasan Ali ligin ilk haftalarında istediklerini yapamıyordu. Taraftarın da stada gelmesi için birtakım şeyler ortaya koymanız gerekiyor. Valbuena'yı bende sahada görmek istiyorum. İnsanları anlamak lazım. Kendi bildiğinizden tabi ki şaşmayacaksınız ama taraftarı kazanmak lazım. Fenerbahçe taraftarla bütünleşmiş olsa transferi konuşuyorduk. Bursa maçında son dakikadaki golü getiren o baskıydı, taraftardı.

Haberin Devamı

AYKUT KOCAMAN DİRAR'A BOZULDU

Akhisar'a üçüncü kez kaybedince insanlar teknik-taktiği reddediyor. Bahane duymak istemiyorlar. Kupa maçında normalde Dirar ilk 11'deydi. Ağrım var diyince kadrodan çıkarıldı. Hoca da buna çok bozuldu. İdmanlara çıkıyordu, son iki hafta oynamadı. Dirar oynasa yüzde 90-95 o kupayı alırdı. Dirar'ın olmadığı Bursa ve Kasımpaşa maçlarında da takım zorlandı. Kupayı kazanıp ligi ikinci bitirmek iyi sonuç olacaktı Fenerbahçe için. Son maçta Karabük maçı kadrosunu bekliyorum. Skrtel'in yerine Neto'yu bekliyorum.

KONYA SON MAÇI, KOCAMAN İSTİFA EDECEK

Benim bildiğim Aykut Kocaman'ın son maçı. Konyaspor maçından sonra görevi bırakacak. Seçime giderken onun görevde olması kullanılabilir. Artı-eksi yapabilir. Hoca görevinden istifa ediyor. Ali Koç gelirse daha rahat karar vermesini sağlayacak. Benim aldığım bilgi Aziz Yıldırım'ın Aykut Kocaman'la devam edeceği yönünde... Kocaman gittiğinde nasıl bir kadro kurma süreci, Finansal Fair Play sıkıntısı. Ali Koç'un tam ne yapacağı bilinmiyor. Futbolun başına Sportif Direktör, Koordinatör tarzı biri olacak. Teknik adam bu kişiye bağlı olacak. Aykut Kocaman bunu kabul eder mi? Bu da bir soru işareti. Aziz Yıldırım'ın Kocaman'ı tekrar göreve getirmesi sürpriz olmayacak.

Haberin Devamı

İNSANLAR KOCAMAN'IN BASIN TOPLANTISINI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR

Mevcut yönetim devam ederse Ozan Tufan'la yola devam edilmeyecek. 'Fatih hoca, Şenol hoca olsa 11'de oynatır' algısı var. İnsanlar merak ediyor Ozan olayının iç yüzünü. Hocanın en büyük problemi yaşananları tam anlamıyla ifade edememesi. İnsalar TV'yi açıyor. Bir de Kocaman'ın basın toplantısını çözmeye çalışıyor. Hocanın kendi doğruları var, saygı duymak gerekir ama bu iş taraftardan ve insanlardan bağımsız değil.

Haberin Devamı

"BU KADROYLA SİNERJİ OLUŞURSA..."

Fenerbahçe'nin oyununu oturtması, set oyunlarının ezberlenmesi zaman oldu. Eğer bu kadroyla Aykut Kocaman'la taraftarın sinerji oluşturması durumunda kimsenin bu takımın önünde duramayacağını düşünüyorum. Bir şekilde iletişim stratejisiyle Fenerbahçe taraftarı kazanmak zorunda. İnsanlar Topal-Souza'nın neden oynadığını anlamak istiyor. Hoca çıksın FB TV'de anlatsın, bu ayıp bir şey değil.