Fenerbahçe Nevzat Dindar: Yanal, F.Bahçe'den ayrılırsa teknik direktörlük kariyeri biter

Nevzat Dindar: Yanal, F.Bahçe'den ayrılırsa teknik direktörlük kariyeri biter

24.02.2020 - 14:01 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi muhabirleri Senad Ok ve Nevzat Dindar, Galatasaray'ın Kadıköy'de 3-1 kazandığı Fenerbahçe derbisini Skorer TV'de Caner Bakır ile birlikte masaya yatırdı. Dindar, galibiyetin teknik direktör Terim'e yazması gerektiğini vurgulayıp "Ersun Yanal F.Bahçe'den ayrılırsa teknik direktörlük kariyeri biter" dedi. Senad Ok ise Yanal'ı sert bir dille eleştirdi.

Nevzat Dindar: Yanal, F.Bahçeden ayrılırsa teknik direktörlük kariyeri biter

Galatasaray'ın Kadıköy'de 3-1 kazandığı Fenerbahçe derbisini Milliyet Gazetesi muhabirleri Senad Ok ve Nevzat Dindar, Skorer TV'de Caner Bakır ile birlikte masaya yatırdı.

Haberin Devamı

Nevzat Dindar'ın yorumları: "6-7 başkan geçti. Kadıköy'de derbi galibiyeti Başkan Mustafa Cengiz'e nasip oldu. G.Saray şampiyonluğun en büyük favorisi haline geldi. Galibiyetin abartılması normal. G.Saray'dan 7'de 7 yaptı ve şampiyonluk yolunda önemli avantaj yakaladı.

'Çok planlı ve bilinçli futbol'

Fenerbahçe'de maç sonrası sonuç Ersun Yanal'a fatura edilmiş. Yanal takımını iyi hazırlayamadı, oyunu okuyamadı. Maça her yönüyle iyi hazırlanan bir Fatih Terim vardı. Kadıköy'de galibiyet hasreti vardı. G.Saray hem mental olarak hem de taktiksel olarak maça çok iyi hazırlandığını aldığı sonuçla gösterdi. Her futbolcunun kendi lisanıyla topu nasıl kullanacağına dair her şey tek tek yazılmış. Çok planlı ve bilinçli futbol ile karşı karşıyayız. Şampiyonlukta 1 numaralı favori hale gelmiş bir Galatasaray var. Sezonun ilk yarısında Terim'in yerine başka hoca olsa kesinlikle kovulurdu. Terim G.Saray'ın kırmızı çizgisidir. Bakın yine pes etmedi.

Haberin Devamı

'Sinerji oluştu'

Bu galibiyeti dramatize edip abartmanın da anlamı yok. Bir de sinerji oluştu. Sayın başkana soru sordum. 'Kadıköy'de 20 senedir kazanamayan G.Saray var. Bunun size nasip olacağını düşünüyor musunuz?' demiştim. Başkan da Fetih suresinin ilk ayetini okumuştu. Başkan maçtan sonra "Bir gazeteci arkadaşımız altı pasa orta yaptı" dedi. Milyonların duasıyla o büyü bozuldu.  Fetihin tişört yapılması konuşuluyor. G.Saray taraftarının haklı serzenişleri var. G.Saraylı taraftarları üzen bir pankart vardı. O pankarta gerek yok. Bu bölücü nefret dili. Türkiye'nin her ailesinde G.Saraylı, F.Bahçeli, Beşiktaşlısı vardır. Bu galibiyet Fatih Terim'e yazar. Seri, Lemina'nın yokluğunda sorumluluk aldı, takımını yönetti. Bana göre F.Bahçe'den ayrıldığında Ersun Yanal'ın teknik direktörlük kariyeri biter. Hasan Ali bitik vaziyetteydi, orta bile yapamadı. Fatih Terim, La Casa de Papel'deki gibi profesör gibiydi. G.Saray'ın şimdi tek hedefi şampiyonluk. Bu galibiyet, Galatasaray'a şampiyonluk yolunda çok önemli katkı yapacaktır.  

Senad Ok'un yorumları: "Dünkü maç Ersun Yanal'a yazar. Ama bu tablonun sorumlusu yönetimdir. Dünkü maçı dehşetle izledim. Herkese saygı duyuyorum. Ersun hocanın hayatı futbol. Tecrübe etmediği şey kalmamış. Nasıl 60 dakika bir hamle yapmadı? Terim Fenerbahçe yedek kulübesinde olsa o bile üzülür bir şeyler yapar. Ersun Yanal'ın kariyerindeki en kötü maçlarından biri oldu. Yapılmayan hamleler, yapılan hamleler, tam bir teknik adam fiyaskosudur. Ersun Yanal maçtan sonra hakemi eleştirdi. Hoca, samimi değil noktasına geldi. Samimi isen rakibini tebrik edeceksin. F.Bahçe'nin çok canı yandı hakem kararlarıyla.

Haberin Devamı

'Skor faciası olabilir'

Taraflı-tarafsız herkes bunu dile getirdi. Dün Yanal hakemden şikayet edecek noktada ise Ersun Yanal markasına, kariyerine saygısızlık yapıyor. Tırnaklarıyla bu noktaya gelmiş insan. 100 dakika boyunca rakip seni ezdi ya. Uzatmanın uzatmasında bile G.Saray senden iyi oynadı. Dünkü maç Türk Telekom Stadı'nda oynansaydı skor faciası olabilir.  

'Ersun Yanal net bir şekilde iflas etmiştir'

Haberin Devamı

Altay, Belhanda'ya asist yaptı ya. Altay'a bu özel muamele neden? Harun bu takımın üvey evladı mı? Jailson deneniyor, olmuyor, adam penaltı yaptırıyor. Tolgay Arslan'ın yüzünü bakmadın, bu maçta kurtlar sofrasına attın. Ersun Yanal net bir şekilde iflas etmiştir. Gustavo, Emre yok eyvallah ama bu yüzden sana maaş veriyorlar. Teknik adam meziyeti olarak bir şey gösteremiştir. Eziliyorsun maç içinde. Neden hamle yapmıyorsun? 60'a kadar neden bekliyorsun? İlk 10 dakikada 3-0 olacak. 1-0 öne geçti. Böyle bir şans olur mu? Hala bu şansı kullanamıyorsun. Garibim Kruse pas yapacak adam bulamıyor. Boksör takımı mı olacak? Futbol ayakları iyi olan insanların oyunu. Bir kere farklı bir şey yaptı Fenerbahçe penaltı kazandı. 

'G.Saray antrenman maçına çıksa bu kadar pozisyon olamaz'

Kısıtlı kadrosu var bir şey demiyorum. Zajc, Falette, Mehmet Ekici'yi kullanmamak benim kelimelerle açıklayacağım bir şey değil. Galatasaray antrenman maçına çıksa bu kadar pozisyon olamaz. Her atılan top pozisyon olur mu? Tutmayı bıraktım pozisyonları, sayfa yetmeyecek. Teknik adamları yer değiştirsen bu maçı F.Bahçe kazanırdı. Ersun hocanın tüm kulüplerde çalışma potansiyeli vardı. Ancak tribünlere oynadı, "Fenerbahçemiz" dedi.

Haberin Devamı

"Bu kadar düzensizlikte başarı gelmez"

Düzen kurmak hayatta en zor iştir. Aykut hocayı teknik adam yapan Fenerbahçedir. Aykut Kocaman tam pişti, oldu, sen gönder. Aykut hoca gitti, Cocu gitti, şimdi sıra Ersun hocada. Bu düzensizliğin içinde başarılı olamazsın. Keşke hoca kırmızı kart görmeseydi, basın toplantısında ne söyleyeceğini merak ediyordum. Ersun hocanın 3 aylık tazminatı vardı. Ersun hoca istifa etmezse bir sonraki iç saha maçında Kadıköy'de nasıl karşılanacak acaba? Kendini gerçekten eleştir. Bir sorulan soruya net bir cevap ver. Şu an hoca arayışları başlamıştır. Ersun hocanın haklı olduğu konu şu istediği takımı kuramadı.

"Aykut hoca Fenerbahçe'ye gelmez"

Bence Aykut hoca da gelmez. Ben gelecek sene de mevcut yönetimle çalışmayacağını düşünmüyorum. Cocu ile anlaşana kadar Aykut hocayı oyaladılar. Aykut hoca kırgın. Aykut hocayı Comolli'ye sunum yaptırdılar ya. Comolli, Aykut hocaya sunum yapsın. Comolli kim ya? Sevmediğin adamla da çalışabilirsin. Duygularından bağımsız mantıkla düşüneceksin. Bu iş Aykut hocanın gönderilmesiyle başlayan süreçtir. Aykut hoca defansif futbol oynatıyormuş. Comolli neden gitti? Adamın yüzüne bakmadılar ya. Şu haber yalanlansın diyor, yalanlatamıyor. Bunu insanlara neden yapıyorsunuz? Bu kaos daha çok büyüyor. Mantık ne gerektiriyorsa onu yapmak gerekiyor. Hocanın istifa etmemesinin nedeni, "Bu tablonun tek sebebi ben değilim" diye düşünmesi.