Galatasaray Şenher: UEFA'dan Galatasaray'a men cezası gelmez

Şenher: UEFA'dan Galatasaray'a men cezası gelmez

09.04.2018 - 14:01 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Osman Şenher, Skorer TV'de Neslihan Ablay ile birlikte Galatasaray'daki gelişmeleri yorumladı. Şenher, "TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı'nın kulüplerimiz, UEFA'dan ceza almasın diye nasıl savaştıklarını kimse bilmiyor. G.Saray, F.Bahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş neden men edilsin? Hiç öyle bir şey yok. Ceza gelebilir, ama UEFA'dan men cezasını beklemiyorum. Transfer yasağı koyabilirler. İhtar alabilirler. Şu an için men cezası geleceğini düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Şenher: UEFAdan Galatasaraya men cezası gelmez

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Osman Şenher, Neslihan Ablay ile birlikte Galatasaray'daki sıcak gelişmeleri konuştu.

Haberin Devamı

İşte Osman Şenher'in açıklamaları: "Galatasaray, Fatih Terim'le çıtayı yükseltti. G.Saray'ın başında adaletle forma dağıtan bir teknik direktör var. Beşiktaş maçı ne kadar zorsa Gençlerbirliği maçı o kadar zor. G.Saraylı oyuncular, bunların bilincinde. Bu takımın antrenmanını 28 bin taraftar izliyor. Başakşehir ve Beşiktaş maçını 50 bin kişinin önünde oynayacaksan şampiyonluğun en büyük favorisi. G.Saray gerçeğini de görmek lazım.

'G.Saray'ı bu hale getiren Fatih Terim ve taraftardır'

Fatih Terim gerçeğini görmek lazım. G.Birliği maçı zor olacak. Ama G.Saray'ın kaza yapacağını sanmıyorum. Feghouli ve Serdar Aziz çok önemli oyuncu. Terim, kart cezası riski olduğu için skor avantajını eline geçirirse iki oyuncuyu da oyundan çıkarır. Feghouli ve Serdar Aziz, G.Saray'ın olmazsa olmazı. Hocası mutlaka onların kulağını bükmüştür. G.Saraylı taraftarları para ödeyip statta antrenmanı izliyor. G.Saray'ı bu hale getiren Fatih Terim ve taraftardır. Yönetim ise sınıfta kaldı.

Haberin Devamı

'Tudor olsaydı yemin ediyorum G.Saray, dördüncü ya da beşinciydi'

Terim, Florya'nın içine bu sorumsuzlukları sokmam diyor. Taraftar, Terim ve futbolcular kenetlendi. Terim'i taraftar getirdi. Sosyal medyada öyle G.Saray fanatikleri var ki, 'Fatih Terim gelmezse kendimizi köprüden atarız' dediler. Valla ben çok şaşırdım. Her taraftan baskı gelince yönetim mecburen gidip Fatih Terim'le görüştü. Tudor olsaydı, yemin ediyorum G.Saray ya dördüncü ya beşinciydi. Ndiaye gitti. Selçuk'la Donk Trabzonspor'a orta sahada nefes aldırmadılar. Selçuk, Fatih hocayla beraber yeniden parladı. Trabzonspor maçında oyundan alınırken, 45 bin kişi Selçuk'u alkışladı. Florya'da ayrı bir hava var, orada bir aile kurulmuş.

'Her seçim G.Saray'a zarar verir'

Başkan Mustafa Cengiz, G.Saray'ın bir kuruşunu kimseye yedirmez. Bir kuruşunun bekçisidir. G.Saray neden 6 ayda bir seçim yapıyor? Bana göre Cengiz'in 3 yıl göreve devam etmesi gerekiyor. Her seçim G.Saray'a zarar verir. Liselilerin içinde çok kaliteli abilerimiz var. G.Saray'ın içinde bir grup var, maaşlı çalışıyor. GS Store'dan 1 tır dolusu mal çalındı, örtbas edildi. Başkan Özbek'in yaptığı yanlış bu. Bunları barındırma. 50 kez 'Kahraman olmak senin elinde' diye yazdım ama olmadı. G.Saray'ın şu anda adası yok. G.Saray kendi mallarına sahip çıkamıyor. Geçen gün Özbek ibra oldu. İbra olmaması zaten ayıptı. Ben de Özbek'in ibra olmasını istedim.

Haberin Devamı

'İbra eden kişilerin çoğu, Özbek'e seçimlerde oy vermedi'

İbra eden kişilerin çoğu, eski başkan Dursun Özbek'e seçimlerde oy vermedi. Size yemin ediyorum. Adnan Polat'ı ibra etmediler. Ağladım o gün. Ertesi gün zafer... Neyin zaferi bu. Başkan Özbek salondan çıkarken 'Görüşeceğiz' diyor. Böyle şeyler G.Saray tarihinde yok. Adnan Polat iyi bir G.Saraylı. G.Saray içinde doğru işler yaptığını düşünüyordum. G.Saray'ın tüzüğünü değişmesi lazım. Polat'ın geleceğini düşünmüyorum. Bırakın Mustafa Cengiz görevine devam etsin. Taraftar, sportif başarı ve Florya'ya bakar. Yönetim bazında, seçim bazında büyük sıkıntılar var.

'G.Saray'a UEFA'dan men cezası gelmez'

Haberin Devamı

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı'nın kulüplerimiz, UEFA'dan ceza almasın diye nasıl savaştıklarını kimse bilmiyor. G.Saray, F.Bahçe, Trabzonspor, Beşiktaş neden men edilsin? Hiç öyle bir şey yok. Ceza gelebilir, ama UEFA'dan men cezasını beklemiyorum. Transfer yasağı koyabilirler. İhtar alabilirler. Şu an için men cezası geleceğini düşünmüyorum. Bundan sonra G.Saray, 21-22 yaşının üstünde oyuncu almaz. Elinde çekirdek kadro var. Bunlara yardımcı olacak oyuncu alacak. En az 3 yıl flaş transfer yapacaklarını düşünmüyorum. Şampiyonluk çok önemli. G.Saray olursa, çehresi değişir. Beşiktaş şampiyon olursa, zaten artık tutamazlar. Şampiyonlar 50 milyon euroya yakın para alıyor. Başakşehir maçı öncesi Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, "Bu sene Başakşehir şampiyon olacak" diyor. Bırakın, kendi işinize bakın.

G.Saray-Başakşehir maçı

G.Saray-Başakşehir maçı final maçı. Abdullah Avcı benim nezdimde yeni jenerasyonun en iyisi. Göksel Gümüşdağ örnek alınacak bir başkan. Kulübünü borcu sokmadı, gelirine göre oyuncu aldı. G.Saray'ın 50 bin çılgın taraftarı var. Rakibi müthiş baskı altına alıyorlar. G.Saray'da çok usta ayaklar var. Başakşehir'de Emre, Arda ve Adebayor gibi tecrübeli oyuncular var. G.Saray'ın kadrosu bir tık ileride. Gomis'i topla buluşturduğun zaman gol makinesi. Rodrigues uçurtma ya... Rodrigues, Elia'nın 2 tık üstünde. Son paslarda başarılı olsa, G.Saray attığı golün 2-3 katını atacak. Belhanda futbolcunun kralı. Yırtıyor kendini. Başakşehir maçında G.Saray favori.

Haberin Devamı

'Arda'ya nasıl üzülüyorum, tarif edemem'

Emre Belözoğlu'nda da Arda'da da çok hakkım vardır diyebilirim. Taraftar isyan edebilir. Emre'ye de Arda'ya da fazla sahip çıkan yok. Emre gibi top dağıtan oyuncu yok. Arda henüz kendine gelmiş değil. Nasıl üzülüyorum, sana tarif edemem. Arda içimizden birisi. Herkesin bir parçasıydı Arda. G.Saray taraftarının Arda'ya ne yapacağını bilmiyorum. Haftaya Türk Telekom'a geldiğinde taraftar, 'Hoşgeldin büyük kaptan' demeyecek tabii ki de. Kırgınlıktan nefret ederim. Arda'nın Fatih Terim'e sarılması lazımdı. Çünkü birlikte günleri geçti. Böyle olmamalıydı. Emre hiç böyle olmadı. Arda buna layık bir çocuk değil. Çok sıkıntılı. Arda başarılı olsun diye dua ediyorum. Şu an eski formuna dönmesi zor."

Yazarlar