Beşiktaş Şenol Güneş'in vazgeçilmez ikilisi Ersan ve Rhodolfo

Şenol Güneş'in vazgeçilmez ikilisi Ersan ve Rhodolfo

20.10.2015 - 14:15 | Son Güncellenme:

Beşiktaş uzun yıllardır aradığı stoper ikilisine bu sezon kavuşacak gibi görünüyor.

Şenol Güneşin vazgeçilmez ikilisi Ersan ve Rhodolfo

100. yıl şampiyonluğundan bu yana defansın göbeğinde aradığı ikiliyi bir türlü bulamayan ve onlarca transfer yapan siyah beyazlılar stoper bölgesinde bu kez istikrarı yakalamak üzere.

Haberin Devamı

Teknik direktör Şenol Güneş'ten aldıkları fırsatı iyi değerlendiren Ersan Gülüm ve Luiz Rhodolfo bu sezon oynanan tüm maçlarda görev alarak adeta vazgeçilmez oldular. Takımdaki 4 stoper arasından formayı daha ilk maçta kapan Ersan ve Rhodolfo her geçen gün birbirlerine olan uyumlarının artmasıyla beraber defansın sigortası olma yolunda hızla ilerliyor.

Süper ligin ilk sekiz haftasındaki karşılaşmaların tamamında yer alan Ersan ve Rhodolfo UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan 2 karşılaşmada da Şenol hocanın stoperde tercih ettiği ikili oldu.

100.yıldan bu yana geçen 12 sezon içinde hep Zago-Ronaldo ikilisi gibi birbiri ile uyumlu ve sert bir ikili arayan Beşiktaş camiası ise bu uyumlarını sürdürmeleri ve daha da ileri taşımaları halinde yıllardır aradıkları stoper ikilisinin Ersan ve Rhodolfo olabileceğini şimdiden düşünmeye başladı bile.

Haberin Devamı

Ersan Gülüm ve Luiz Rhodolfo henüz ligin başı olmasına rağmen oynadıları 10 karşılaşmada hayati hatalar yapmadılar.Takım savunmasına olumlu anlamda fazlasıyla katkı veren ikileden beklenen ise performanslarını daha da yukarı taşıyıp özellikle duran toplarda skora katkıda bulunmaları. Teknik direktör Şenol Güneş Brezilya'da oynadığı sezonlarda toplam 26 golü bulunan ve bunların tamamına yakınını duran toplardan atan Rhodolfo'nun korner ve serbest vuruşlarda rakibi daha da fazla zorlayıp skora katkı yapmasını da bekliyor. Aynı düşünceyi Ersan içinde paylaşan tecrübeli hoca her iki oyuncuyu, duran toplarda daha da aktif olup gol atmalarının önemini özellikle vurgulayıp O'nları motive ediyor.