Beşiktaş Serdar Sarıdağ: 'Beşiktaş, Negredo'ya yeni sözleşme önerecek'

Serdar Sarıdağ: 'Beşiktaş, Negredo'ya yeni sözleşme önerecek'

14.09.2018 - 13:40 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Beşiktaş'ta yaşanan son gelişmeleri Skorer TV'de Ezgi Toper'e aktardı. Sarıdağ,Beşiktaş'ın ve Negredo'nun Al Nasr kulübüyle anlaştığını kulüpten gelecek haberi beklediğini söyledi...

Serdar Sarıdağ: Beşiktaş, Negredoya yeni sözleşme önerecek

Milliyet Gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Beşiktaş'ta yaşanan son gelişmeleri Skorer TV'de Ezgi Toper'e aktardı.

Haberin Devamı

İşte Sarıdağ'nın yaptığı açıklamalar

Beşiktaş’ın dünyaya açılan bir kulüp. Yapılan sponsorluk anlaşması çok iyi bir anlaşma. Dünyaya açılması için çok önemliydi. Japonya bu anlamda çok önemli bir Pazar. Daha önce İlhan mansız Japonya’ya transfer olmuş bir oyuncuydu, bence bu imza töreninde onunda olması lazımdı. Bence bu projelerin içinde İlhan mansız’da olabilir. Dünya çapında 250 milyon kişiye ulaşan bir medya grubu, Beşiktaş’a büyük faydası olacaktır. Beşiktaş’ın dünyaya açılması için çok büyük bir adım oldu.

"Kagawa transfer ailevi nedenler yüzünden olmadı"

İmza töreninde Fikret Orman Kagawa konusunu kendi açtı. Çünkü başkan işi biliyor, basında neyin önemli olacağını basında neyin yer alacağını biliyor, o yüzden bu konuyu kendi açtı. Kagawa için başkan ailesi nedeniyle bu transferin gerçekleşmediğini söyledi. Ama Gelecekte Çin’den ve Japonya’dan bence transfer yapabilir.

Haberin Devamı

"Atiba ilk yarının sonuna kadar ilk 11'de olmaz"

Geçtiğimiz sezonlara baktığımızda Beşiktaş’ta milli ara sonrasında büyük rotasyonlar yapmış Şenol Güneş. Takımda bir çok kişi milli takım ile birlikteydi. Oyuncuların aldıkları süreye göre hoca değişiklikler yapabilir. Gökhan ve Caner sakatlığı yüzünden gidememişti ama onlarda iyileşti. Ama bence bu iki oyuncu oynamayacak. Şenol Hoca milli takım arası sonrasında burada kalan yani milli takıma gitmeyen oyuncularla bir ilk 11 kuracaktır. Atiba hala hazır değil, en son Nisan ayında forma giymişti. İlk 11 oyuncusu olması şu an için zor. Atiba ikinci yarıya kadar ilk 11’e koyacağına inanmıyorum.

"Beşiktaş zorlu fikstürün altından kalkabilir"

Beşiktaş üst üste Yeni Malatyaspor,Sarpsborg 08, Fenerbahçe (D), Kayserispor, Malmö(D) ve Konyaspor ile oynayacak. Beşiktaş’ın zorlu fikstürü bu kadroyu zorlayacağına inanmıyorum. Geçen sene bu kadroyla Şampiyonlar Ligi’nde ve Ligde mücadele etmişti, bu zorlu dönemden de geçebilirler. Aslında önemli olan iki maç arasında72 saat olması. Bir maç sonrasında 72 saat oyuncuların dinlenmesi için yeterli bir süreç. Bunu da Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Carvalhal söylemişti. 72 saatten az bir süre içinde diğer maça çıkıyorsa oyuncu sakatlanma riski oldukça artıyor. Beşiktaş için seri galibiyet önemli. Şenol Hoca’da bunu söylüyor eğer Beşiktaş seri galibiyetler alırsa ve ritim yakalarsa bütün sıkıntıları aşar. Beşiktaş’ta ligin 4. Haftasının geride kalmasına rağmen Avrupa’da ve hazırlık maçlarıyla 15’e yakın maç oynadı. Beşiktaş için kendi maçları değil sadece rakiplerinin de maçları önemli. Bu hafta Galatasaray ve Kasımpaşa maçı bu hafta bence çok önemli. Beşiktaş bu senede şampiyonluk için yine favori. Fenerbahçe, Başakşehir ve Galatasaray’ın kadroları geniş olmalarına rağmen hala bir ritim tutturmuş değil.

Haberin Devamı

"Beşiktaş'ta iletişim sorunu var"

Beşiktaş’ta Şenol Güneş ve Fikret Orman arasında bir gerilim olduğu iddiası hep sıkıntı. Beşiktaş’ta iletişim sıkıntısı var. Şenol Güneş’in yaptığı açıklamaların çogunu ben anlayabiliyorum onu tanıdığım için ama basın ve dışarıdakilerin ne demek istediğini tam anlamadığı için bu sorunlar çıkıyor. Beşiktaş’ta iletişim sorunu bu sorunları ortaya çıkartıyor.

Haberin Devamı

"Beşiktaş için hayırlı bir seçim olacak"

Beşiktaş’ta seçim geliyor. Fikret Orman’ın yönetim listesine Serdar Adalı ve Ahmet Kavalcı gibi isimler girdi. Bu isimler Beşiktaş için çok önemli isimler. Ahmet Kavalcı, Beşiktaş’ın varlık döneminde de yokluk döneminde de görev yaptı. Serdar Adalı, Quaresma, Guti, gibi isimlerin Beşiktaş’a kazanmasında büyük roller oynayan isimlerdi. Serdar Adalı daha önce başkan adayı olmasına rağmen bunu ego yapmayıp yönetime girmesi büyük bir olaydı. Fikret Orman, Ahmet nur Çebi’ye tekrardan teklifte bulundu ama Ahmet Nur Çebi biraz uzak durmak istediği için teklifi kabul etmediğini öğrendik. Bu seçim Beşiktaş için çok hayırlı olacaktır.

"Beşiktaş ve Negredo Al Nasr takımı ile anlaştı, pazartesi sonuçlacak"

Negredo ile yazıdğımız her şey doğrudur. Beşiktaş Negredo’yu verdi, Negredo da Al Nasr kulbüyle anlaştı. Bu anlaşma sonrasında bir gün sonra cevap vereceğim diyen Al Nasr’ı kulübü hala cevap vermedi ve pazartesi cevap vereceklerini söyledi. Negredo yıllol 7 miyon euro karşılığında anlaştı. Beşiktaş ilk teklif geldiğinde biraz geç verdiği için şuan Al Nasr’ın da cevabı geçikiyor. Beşiktaş yönetimi şunu diyor. Negredo takımda kalmak istemiyorsa gitsin, Negredo’da eğer teklif varsa ben gideyim diyor. 34 yaşındaki bir oyuncu için 2 yıllık 14 milyon euro alacak. Bu yaşta bir oyuncu için müthiş bir rakam. Negredo giderse Beşiktaş’ta forvet sıkıntısı yaşamayacak. Mustafa Pektemek, Larin, Vagner Love var. Sayısal olacak sıkıntı yok. Eğer Negredo giderse Beşiktaş 1 milyon euro alacak, oyuncunun alacaklarını karşı taraf ödeceyecek ve Beşiktaş yıllık 4 milyon euro ödemekten kurtulacak. Beşiktaş kabul etti, Negredo kabul etti ama hala bir ıslak imza yok.

Haberin Devamı

"Beşiktaş, Negredo ile 2 yıllık sözleşme uzatabilir"

Şuan prensipte anlaşma sağlandı ama sadece resmi imzalanmadı. Menajerler ile yaptığım görüşmede Negredo haricinde görüştükleri diğer golcünün Negredo ‘dan iyi bir oyuncu değil. Ayrıca Negredo’yu Katar’dan bir takım istiyor ama Beşiktaş’ın önceliği Al Nasr’a verdi. Eğer Negredo gitmezse Beşiktaş oyuncu ile 2 yıllık yeniden sözleşme yapacaklar ve yıllık ücreti düşürülecek.