Beşiktaş Serdar Sarıdağ: Mustafa Pektemek, Larin'den 3 gömlek daha iyi

Serdar Sarıdağ: Mustafa Pektemek, Larin'den 3 gömlek daha iyi

26.09.2018 - 13:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Beşiktaş'ta yaşanan geliştirmeleri aktardı.

Serdar Sarıdağ: Mustafa Pektemek, Larinden 3 gömlek daha iyi

Milliyet Gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Skorer TV spikeri Ezgi Toper ile siyah beyazlı ekipte yaşanan gelişmeleri aktardı.

Haberin Devamı

İşte Sarıdağ'nın yaptığ açıklamalar;

Şenol Güneş’in derbideki ilk hedefi 1 puanı garantilemek istedi. Tabii ki hedefi 3 puan ama en büyük rakibinin sahasında 1 puanı garantilemek hiç yoktan iyi. Şenol Hoca’nın Adem’i oynatmamasının sebebi daha önce Kadıköy’de oynamamasıydı. Ama ben buna katılmıyorum. Bence iyi oyuncu her atmosferde de oynar. Hoca futbol kültürümüzden bahsediyor ama bence bu düşünceyi değiştirmesi lazım. Adem İtalya’da bir çok derbide sahayı çıktı. Lazio, Milan, İnter derbilerinde yer aldı. Beşiktaş’ta oynayan oyuncuların hiçbiri Adem’in İtalya’da çıktığı derbilerin hiçbirinde oynayamaz. Buna Pepe de dahil. Bazı oyuncular Zidane, Sergen Yalçın, İbrahimovic, Adem bunlar atmosfer seçmez. Her türlü ortamda oynar. Adem’in bazı eksikleri var ama bence derbide oynaması lazımdı. Atiba derbide sanki 6 aydır oynamamış değil de her hafta oynamış gibi derbide oynadı. Futbolda genel olarak şu hatayı yapıyoruz. Bazı oyunculara kurtarıcı gibi bakıyoruz. Mesela Oğuzhan’a ve Tolgay’a kurtarıcı olarak bakıyoruz ama bence takım olarak bakmak lazım. Beşiktaş derbide takım olarak kötüydü. Evet Oğuzhan’ın performansı da kötüydü ama takım genele olarak kötüydü. Derbide Şenol Güneş’in Larin’i erken aldı oyuna. Bence Adem ile Babel’i biraz daha oynatabilirdi o zaman bence Babel ve Adem ikilisinden verim alabilirdi. Larin tercihi biraz erken oldu.

Haberin Devamı

'Mustafa Pektemek Larin'den 3 gömlek daha iyi'

Genelde Türkiye’de yabancı futbolcu hayranlığı var. Herkes bana kızacak ama Mustafa Pektemek, Larin’den 3 gömlek daha üstün. Antrenmanlarda Mustafa Pektemek daha da formda. Pektemek ve ya Larin varken Babel’in forvet oynamasının sebebi Lens. Lens son zamanlardaki performansıyla Şenol Hoca’yı onu oynatmaya zorladı. Evet Lens bireysel olarka baktığınızda bir şey yapmamış gözüküyor ama takım olarak baktığınızda Lens takım için son zamanlarda formda bir oyuncuydu ve hoca da bu yüzden ilk 11’e aldı. Yoksa zaten forvette Larin oynayacaktı. Babel ve Quaresma kanatta oynayacaktı.

'Kayserispor maçında Larin oynar'

Haberin Devamı

Şenol Güneş maç maç farklı bakıyor. Önümüzde Kayserispor maçı var. Bozuk bir zemin var. Şenol Güneş bence iç sahada forvette Larin’i tercih edebilir. Ama bazen de rakibe göre bu tercih değişebilir.

'Şenol Güneş'in Kadıköy fobisi yok'

Şenol Güneş’in Kadıköy’de en galibiyeti bir kupa maçında var. Bence Şenol Güneş’in Kadıköy fobisi yok. Bence istatistiklere takılmıyorum,hoca da takılmıyordur. Cocu maçtan sonra taraftarı övdü. Aslında biz Kadıköy’de ne derbiler ne taraftarlar gördük. Cocu’ya bu tribünler bile iyi geldi. Aslında derbide olan bir şey var, hiç ortaya çıkmadı. Sosyal medyada gördüm, Beşiktaş taraftarı maçtan sonra teşekkür etti. Deplasmana gelen taraftarlar, yemek yedikleri için, tuvaletlerin açık olduğu için ve suların aktığı için teşekkür ettiler. En büyük şey de o taraftarın tepesinde çalan müzikti. Bu derbide bu tarz şeyler hiç yaşanmadı. Ali Koç bu konuda büyük işler yaptı. Aziz Yıldırım 15-20 yıldır neler yapıyormuş burada anlıyoruz.

"Karius'u eleştiren futbol izlemeyi bıraksın"

Düşün Karius Türkiye’ye geliyor ve kafanda soru işaretleri varsa hemen bu işi yapıyorsan bırakıyorsun. Karius çok iyi bir kaleci. Sadece bir final maçında hata yaptı diye kötü kaleci olmaz. Baktığında fabri’de hata yaptı yarı finalde maçında. Karius iyi hatalı goller yemişki Beşiktaş’a geldi. Tek sıkıntı uyum süreciydi, bunu da hızlıca atlattı. Zaten Alman futbolcular, Almanya’da Türklerle bir arada yaşadığı için çabuk atlatıyorlar.

'Şenol Güneş, Adem için riske girmeli'

Şenol Güneş bence derbiden ders çıkarmalı. Atiba için riske gidiyorsa Adem için de riske girmeli. Bu takıma çok faydalı olacaktır. Bu kalitedeki oyuncu grubu Adem ile iyi bir performans sağlayacaktır. Derbide iki takımda da çok kopukluklar oldu.

'Valbuena, Kocaman'ı haklı çıkardı'

Bu arada Valbuena’yı tebrik ederim, Aykut Kocaman’ı ve Cocu’yu haklı çıkartıyor. Valbuena 2 sene önce Beşiktaş’a karşı oynadığı 2 maçta da Gökhan Gönül’le kedinin fareyle oynadığı gibi oynamıştı ama baktığımızda Valbuena inanılmaz kötü bir performans sergiliyor. Ben bu konuda Aykut Kocaman’ı eleştirdim buradan ondan özür diliyorum, sonuna kadar haklıymış.

'Zeminde sakatlık riski çok yüksek'

Beşiktaş zeminden dolayı sıkıntı yaşıyor. Antalyaspor maçını buna bağlamak doğru olmaz. O gün takım çok açık verdi. Baktığınızda Beşiktaşlı oyuncular spor araba ama yol bozuk. Hadi oyunu geçtim büyük sakatlık riski var. Beşiktaş’ın deplasman ve milli arasında 22 gün zamanı var. Bu arada Beşiktaş yurt dışından getireceği çim tohumlarıyla 1 haftada düzeltmeyi planlıyor.

Beşiktaş'ın Kayserispor'a karşı ilk 11'i Karius, Gökhan Gönül, Vida, Pepe, Adriano Atiba (Oğuzhan),Medel, Adem, Lens, Quaresma, Babel şeklinde olacağını düşünüyorum.