Beşiktaş Sergen Yalçın'dan Karius ve ayrılık açıklaması!

Sergen Yalçın'dan Karius ve ayrılık açıklaması!

22.02.2020 - 22:24 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Trabzonspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Sergen Yalçın, Karius ile ilgili olarak, " Sezon sonunda bizle olmayacak herhalde, ağır bir maddesi var" dedi.

Sergen Yalçından Karius ve ayrılık açıklaması

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Trabzonspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Sergen Yalçın'ın açıklamaları;

'Oyuncuların performansından memnunum. Kazanmak için her şeyi yaptılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Rakibin kaleye gelmediği maçta kazanmak istiyorsan bu pozisyonları atmak gerekiyor ama atamadık. Oyuncularımız çok iyi oynadılar. Pozitif bir karşılaşma oldu.  Bugün kazanmak istiyorduk ve bu isteği taraftara ve izleyenlere gösterdiler. Çok rahat kazanabileceğimiz bir maçtı. Ama böyle bir maçta rakibin kalemize gelmediği maçta yakaladıklarını atacaksın. Oyunsal anlamda ufak tefek problemlerimiz var. Önümüzdeki sezona başlayıp yeni bir planlama yapmak istiyoruz."

Karius açıklaması
Sergen Yalçın, kalede zaman zaman hatalar yapan Loris Karius'un durumunu da değerlendirdi. Siyah-beyazlı çalıştırıcı, "Karius'la oynuyoruz. Değişiklik yapmayacağız. Sezon sonunda bizle olmayacak herhalde, ağır bir maddesi var. Kalede soğuyor bazen kaleciler. İyi kaleciler hep kötü goller yerler. Topun gözü vardır derler, girmek istediğinde giriyor. Oyuncuları yargılamak istemiyorum" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın,  iyi oynadıkları bir maçı kazanamadıkları için üzgün olduklarını söyledi. Yalçın, "Kazanamadığımız için üzgünüz. Kazanmamız gereken bir maçtı. Oyuncularımız çok motiveydi. iyi hazırlanmıştık. Bazen her şey istediğiniz gibi olmuyor. 2-1'den sonra maçı bitirecek pozisyonlar yakaladık. Bitirmemiz lazımdı. Büyük maçlarda bitiremezsen 1 puanla ayrıldık. Çok üzdü. Oyuncuların performansından memnunum. Küçük ayrıntıları halledemiyoruz. Geçen hafta puansız ayrıldık, bu hafta da iyi oyun, isteğimiz çok iyiydi, kazanmayı beceremedik. En iyi oyunlardan biriydi. İyi bir takıma karşı çok üstündük. Bundan sonraki maçlara bakacağız" dedi.

Camiada artık olumlu bir hava olduğunu dile getiren başarılı çalıştırıcı, "Pozitif bir hava olduğu gerçek. Bazı farklılıklar yaratmaya çalışıyoruz. Beşiktaş hep ofansif oynamalı. Özellikle iç saha maçlarında ofansif bir takım görmek istiyor.Bazen her şey istediğiniz gibi olmuyor. Bazı planlar var elbette yeni sezonla ilgili. Daha 14 haftalık bir süreç var, şimdi bir bilgi vermek doğru olmaz. Sezon sonunu bekleyeceğiz. Konuşmanın zamanı değil" yorumunu yaptı. 

Haberin Devamı

Kaçan gollerle alakalı ilginç yorumlar getiren Sergen Yalçın şu ifadeleri kullandı: "İnanılmaz pozisyonlar var. Herkes seyretti. Atılamayan gollerle alakalı ben bir şey yapamam. Gol vuruşu öğretilmez. Benim öyle bir yeteneğim yok. Ben onlara gol atmayı öğretemem. Onların bireysel yeteneğiyle ilgili bu durum. 2-1'den sonra atabilirdik. Olmayınca ama yapacak bir şey yok. Oyunumuz her gün gelişiyor. Skora çevirmede sorunumuz var. Oyuncuların bireysel kaliteyle çözmeli. Sabır göstermek lazım. Taraftarın istediği oyunu oynamaya çalışıyorlar." 

Aydınus'a eleştirdi
Beşiktaş'ın teknik patronu Sergen Yalçın, hakem Fırat Aydınus'la alakalı eleştiriler getirdi. Siyah-beyazlı teknik adam, "Çok erken gol yedik. Atiba'nın faul mü değil mi bilemiyorum. 1. dakikada Sosa'ya verdiği bir faul verdi, ayağı kaydı düştü, kesiyor oyunu. Atiba'ya yapılan ama daha ağırdı. İstese çalardı, çalmadı. Sezon başından beri hakemlerle alakalı sıkıntı yaşıyoruz. Hep aynı yere mi oluyor bu hatalar" dedi. 

Haberin Devamı

'Yetenek problemi değil'
Sergen Yalçın, elindeki kadroyla alakalı detaylı bir görüş bildirdi. Yalçın, "Savunmadaki küçük hatalar maalesef beraberliğe sebep oldu. Yetenek problemi demeyelim, daha yeteneklisini bulabilir miyiz diyelim. Camianın içindeki durumu biliyorsunuz, çok büyük paralar veremeyiz. Zaten transferler benden önce, benle alakalı değil. Ama yeni sezonda transferler benim sorumluluğumda olacak. Elimizde sihir yok, mevcut oyuncularla oynuyoruz. Camiamızın istediği oyunu artık oynayacağız. Artık hep böyle oynayacağız" diye konuştu.  

Yanlış anlaşıldı

Geçen hafta Medipol Başakşehir maçından sonra yaptığı açıklamaların yanlış yerlere çekildiğini aktaran Sergen Yalçın üzüldüğünü söyledi. Okan Buruk'u çok sevdiğini de dile getiren Yalçın, rakiplerini asla küçümsemediğini yineledi. 

Yazarlar