İtalya Serie A Serie A'da haftanın kazananı Napoli

Serie A'da haftanın kazananı Napoli

10.02.2014 - 11:30 | Son Güncellenme:

Serie A'da 23. hafta dün oynanan maçlarla tamamlandı.

Serie Ada haftanın kazananı Napoli

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 23. haftası dün oynanan maçlarla tamamlanırken, zirvedeki Juventus ve Roma, haftayı birer puanla kapattı.

Lider Juventus, Hellas Verona'ya konuk olurken, 2-0 önde götürdüğü maçta son dakikada yediği golle 1 puana razı oldu. Juventus, en yakın takipçisi Roma'nın puan kaybettiği haftada aradaki puan farkını açma şansını kullanamadı.

Lig ikincisi Roma ise başkent derbisinde ezeli rakibi Lazio ile yenişemedi. Geçen hafta aşırı yağış dolayısıyla Parma maçını oynamayan Roma, liderin 9 puan gerisinde bulunuyor.

Juventus ile Roma'nın puan kaybettiği haftayı karlı kapatan zirve takımı ise Napoli oldu. Sahasında Milan'ı konuk eden Napoli geriye düştüğü maçta Türk asıllı İsviçreli oyuncusu Gökhan İnler ile eşitliği sağlayıp, Arjantinli golcüsü Higuain ile kırmızı-siyahlı takımı yıktı. Böylece Napoli, puanını 47'ye yükselterek zirve ile arasındaki farkı biraz eritebildi. Milan ise yeni teknik direktörü Hollandalı Clarence Seedorf ile ligdeki ilk yenilgisini aldı.

Son 5 maçtır galibiyet yüzü göremeyen FC Inter ise evinde, Sassuolo'yu 1-0 yenerek haftalar sonra 3 puan almayı başardı.

Ligin 23. haftasında alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şu şekilde:

Fiorentina-Atalanta: 2-0
Udinese-Chievo Verona: 3-0
Napoli-AC Milan: 3-1
Torino-Bologna: 1-2
Hellas Verona-Juventus: 2-2
Lazio-Roma: 0-0
Livorno-Genoa: 0-1
Parma-Catania: 0-0
Sampdoria-Cagliari: 1-0
FC Inter-Sassuolo: 1-0

-Gol krallığı

Gol krallığı mücadelesinde de 23. hafta itibarıyla 14 golü bulunan Fiorentinalı Giuseppe Rossi'nin liderliği sürüyor. Rossi'yi 13 golle Juventuslu Carlos Tevez takip ediyor.

Üçüncü basamakta ise 12 gollü; Sassuololu Domenico Berardi, Napolili Gonzalo Higuain, Torinolu Ciro Immobile bulunuyor.

-Serie A'da gelecek hafta

Ligde 24. haftanın maç programı ise şöyle:

14 Şubat Cuma: Milan-Bologna.
15 Şubat Cumartesi: Fiorentina-Inter.
16 Şubat Pazar: Catania-Lazio, Atalanta-Parma, Cagliari-Livorno, Genoa-Udinese, Juventus-Chievo Verona, Sassuolo-Napoli, Roma-Sampdoria.
17 Şubat Pazartesi: Hellas Verona-Torino.