İspanya La Liga Sevilla kaybetmiyor, Benfica kazanamıyor

Sevilla kaybetmiyor, Benfica kazanamıyor

13.05.2014 - 11:24 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi finalinde karşılaşacak İspanya'nın Sevilla ve Portekiz'in Benfica takımları, bu kupada sahip oldukları "zıt istatistikler"le dikkati çekiyorlar.

Sevilla kaybetmiyor, Benfica kazanamıyor

UEFA Avrupa Ligi finalinde karşılaşacak İspanya'nın Sevilla ve Portekiz'in Benfica takımları, bu kupada sahip oldukları "zıt istatistikler"le dikkati çekiyorlar.

İki takım da Avrupa'nın 2 numaralı kupasında bugüne dek 2'şer kez finale yükselme başarısı gösterirken, Sevilla 2 finali de kazandı, Benfica ise kaybetti.

İspanyol temsilcisi, 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında o zamanki adıyla UEFA Kupası'nda finale çıkarken, ilkinde İngiltere'nin Middlesbrough, ikincisinde ise kendi ülkesinden Espanyol takımları karşısında istediği sonuçları alıp, üst üste iki kez kupayı müzesine götürdü.

Bu kupada ilk olarak 1982-83 sezonunda final oynayan Benfica ise Belçika'nın Anderlecht takımına 1-0 ve 1-1'lik skorlarla boyun eğmek zorunda kaldı. Son olarak geçen sezon yarı finalde Fenerbahçe'yi eleyerek finale adını yazdıran Portekiz ekibi, finalde Chelsea karşısında başarılı olamadı ve oynadığı 2 finali de kaybederek, mutlu sona ulaşamadı.

Benfica, Avrupa'da 9 final oynadı

Portekiz'in önemli ekiplerinden olan Benfica, Avrupa kupalarında bugüne dek 9 kez final oynadı.
Bu 9 finalin sadece ikisinde şampiyonluğa ulaşabilen Portekiz temsilcisi, yedisinde ise kaybetti.

Avrupa'da 1960'lı yılların başında adeta fırtına gibi esen Benfica, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda İspanyol ekipleri Barcelona ve Real Madrid'i üst üste finalde yenerek, kupayı müzesine götürdü.

52 yıl sonra Avrupa'da kupa istiyor

1960-61'de Barcelona, 1961-62'de de Real Madrid karşısında finale çıkan Benfica, Katalan ekibini 3-2, başkent takımını ise 5-3 mağlup ederek, şampiyonluğa ulaştı.



Benfica, bu iki şampiyonluğun ardından bugüne kadar 7 kez Avrupa kupalarında final oynadı. Bu finallerin tamamında başarısız olan Portekiz ekibi, Sevilla karşısında 52 yıllık özlemine son vermeye çalışacak.