Fenerbahçe "Sevilmez ama hep kazanandır"

"Sevilmez ama hep kazanandır"

30.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Portekiz'in SAPO Gazetesi'nden Marial Cabral, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'yı Milliyet için analiz etti.

Sevilmez ama hep kazanandır

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de sezonun ilk yarısını beklentilerin bir hayli üzerinde tamamlayan tecrübeli hocaya ülkesinden de tam not geldi. Tecrübeli antrenör için yapılan değerlendirmede, “Hep kazanandır. Buradaki insanlar Pereira’nın çok iyi olduğunu ancak anlayabildi” ifadeleri dikkat çekti.

Fenerbahçe ile sezon başında yeni bir sayfa açan Vitor Pereira, ilk yarıyı beklenenden daha üst seviyede tamamladı. Lig, Avrupa ve kupada yoluna emin adımlarla devam eden tecrübeli teknik adamı, SAPO gazetesinden Marial Cabral MİLLİYET için değerlendirdi.

Her şeyden önce Pereira’nın saygı duyulan bir isim olduğunu vurgulayan Portekizli gazeteci, “Pereira her zaman çok iyi ve saygı duyulan bir hoca olarak bilinir Portekiz’de. Portekiz’in sahip olduğu en iyi teknik direktörlerin başında geliyor. Porto’da üst üste kazandığı 2 şampiyonlukta, sadece 1 kez kaybetti. Hep kazanandır. Burada bazı taraftarlar onu sevememişti, çünkü kendini geri planda tutar. Çok açık değildir. Ama burada hep başarılıydı. Gerçek şu ki Porto, Pereira’dan sonra başarı kazanamadı. Buradaki insanlar Pereira’nın değerini şimdi daha yeni anladı. Pereira’nın çok iyi olduğunu şimdi gördüler” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Korkusu yok

SAPO gazetesinde ise Vitor Pereira üzerine benzer bir yazı yazan Marial Cabral, 47 yaşındaki çalıştırıcının korkusuzluğuna vurgu yaparak, “Portekiz’de, Arabistan’da ve Yunanistan’da da böyleydi, hiç değişmedi. Basın toplantıları hep ateşli geçti. Çünkü Pereira’nın mesajı şuydu, ‘Ben gerçek bir erkeğim ve korkmam’. Bir mücadele varsa Pereira korkmaz. İki tip insan vardır; bazıları köpekleriyle yaşar. Fakat Pereira ikinci gruptadır. Pereira’nın kendini korumak için köpeğe ihtiyacı yoktur çünkü korkusu yoktur” ifadelerini kullandı.

12 galibiyet aldı

Vitor Pereira, ligin ilk yarısında 12 galibiyet alırken, sadece 1 kez mağlup oldu ve başarı sağladı. Portekizli hoca ligde ayrıca 4 beraberlik aldı.