Dünya Kupası Şili'de gurur, Uruguay'da hüzün

Şili'de gurur, Uruguay'da hüzün

29.06.2014 - 15:06 | Son Güncellenme:

2014 FIFA Dünya Kupası'ndan ikinci turda elenen ülkelerden Şili'nin basını gururlu, Uruguay'ın basını ise üzgün.

Şilide gurur, Uruguayda hüzün

2014 FIFA Dünya Kupası'na ikinci turda veda eden Şili ve Uruguay'ın ülke basınlarında, takımlarının performansıyla ilgili iki farklı duygu ön plana çıktı.

Haberin Devamı

Evsahibi Brezilya'ya penaltılarla elenen Şili'de basın, "Başımız dik dönüyoruz. Bir dev gibi mücadele ettik" diyerek takımla duydukları gururu okurlara aktarırken, La Tercera gazetesi "Şili, Brezilya'dan göğsünü gererek ayrılıyor. Milli Takım, tüm tahminleri altüst etti ve Dünya Kupası'nın favorisine çok zor anlar yaşattı" ifadelerini kullandı.

Emol gazetesi "Brezilya, kendi Dünya Kupası'nda dev bir Şili'yi elemek için penaltılara gitmek zorunda kaldı. Şili, 120 dakika tüm stadı susturdu" derken, La Segunda gazetesi de "Şili başı dik dönüyor. Brezilya, ikna edici bir futbol oynamayarak çeyrek finale çıkıyor" başlıklarını kullandı.

Uruguay basını

Kolombiya'ya 2-0 yenilerek kupa dışında kalan Uruguay'ın basını ise Kolombiya'nın daha üstün oynadığını kabul etse de, FIFA'dan 9 maç, 4 ay men cezası alan Luis Suarez'i hatırlatarak, öfke ve üzüntüsünü sayfalarına taşıdı.

Haberin Devamı

Uruguay basını, "2014 Brezilya'dan başımız dik ayrılıyoruz. Kolombiya hakkıyla 2-0 yenerek bizi dışarıda bıraktı ama buraya gelene kadar bize her taraftan vurdular. İlk olarak 'ölüm grubuna' düştük. Sonra 3 maç oynamak için San Pablo'dan, Natal'a oradan binlerce kilometre uzaklığa ve sonunda Rio de Janeiro'ya kadar getirdiler. Üstelik Luis Suarez olmadan. Takımın psikolojisini yıkmaya çalıştılar. Her şeye rağmen sahaya çıkıp, mücadelemizi verdik ama yeterli değildi" yorumunu yaptı.

El Pais gazetesi, "Uruguay her şeyini ortaya koydu ama yetmedi. Eve dönüyoruz" başlığını atarken, "Pırıldayan bir James Rodriguez ve kalede iyi bir David Ospina, Kolombiya'nın 2-0 kazanmasını sağladı. Uruguay, büyük bir takıma ve FIFA'ya karşı oynadı" ifadelerini kullandı.

Diario Republica gazetesi, "Uruguay, Kolombiya'nın egemen olduğu bir maçta yenildi ve Luis Suarez'e verilen cezadan sonra Brezilya'ya acı bir veda etti" diye yazarken, El Observador da "Dünya Kupası acısı: Uruguay elendi. Yüreğiyle oynayan Uruguay sahada çok fazla varlık gösteremedi. FIFA göstermedi ama Maracana tribünlerinde binlerce taraftar Suarez'in yüz maskesini taşıyordu" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Öte yandan Kolombiya basınından El Tiempo ise, "Ölümsüz sevinç! Çeyrek finaldeyiz!" başlığını atarak, "James'in iki güzel golüyle tarihi bir zafer kazandık" diye yazdı. "Kolombiya'nın mükemmel gecesi" başlığını kullanan "El Periodico Deportivo" da sahanın yıldızı James'e övgüler yağdırdı.