Dünyadan Futbol Sırbistan - Portekiz: 1-2

Sırbistan - Portekiz: 1-2

11.10.2015 - 21:00 | Son Güncellenme:

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri I Grubu'nda Portekiz ve Arnavutluk finallere gitmeye hak kazanırken, 3. sıra Danimarka'nın oldu.

Sırbistan - Portekiz: 1-2

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri I Grubu'nda 8. ve son hafta maçında Portekiz, deplasmanda Sırbistan'ı 2-1 yenerek grubu lider olarak tamamladı.

Haberin Devamı

Başkent Belgrad'daki Partizan Stadı'nda oynanan ve İspanyol hakem David Fernandez Borbalan'ın yönettiği karşılaşmaya Fenerbahçe'den Bruno Alves ve Luis Nani, Beşiktaş'tan da Dusko Tosic ve Ricardo Quaresma ilk 11'de başladı.

Karşılaşmanın 5. dakikasında konuk takım Portekiz, Nani'nin golüyle 1-0 öne geçti. Danny'nin şutunda Sırp kaleci Vladimir Stojkovic'ten seken topu iyi değerlendiren Nani, topu filelerle buluşturdu.

Karşılıklı ataklarla devam eden maçın ilk yarısı, Portekiz'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Ev sahibi Sırbistan, 65. dakikada Zoran Tosic'in golüyle skora beraberliği getirdi: 1-1

Konuk takım, 78. dakikada Joao Moutinho'nun golüyle maçta yeniden öne geçerken, golden bir dakika önce oyundan çıkan Sırp futbolcu Aleksandar Kolarov, yedek kulübesinde itirazlarını sürdürünce, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

Maçın 81. dakikasında bu kez Nemanja Matic doğrudan kırmızı kart görerek Sırbistan'ı sahada 10 kişi bıraktı. Gergin geçen maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Portekiz sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Grupta oynadığı 8 maçın 7'sini kazanan Portekiz, I Grubu'nu 21 puanla lider tamamladı. Sırbistan ise grupta 4 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Arnavutluk'tan tarihi başarı: Ermenistan 0-3 Arnavutluk

EURO 2016 Elemeleri I Grubu'ndaki bir diğer maçta Arnavutluk, deplasmanda Ermenistan'ı 3-0 yenerek grubunu ikinci sırada tamamladı ve tarihinde ilk kez finallere gitmeye hak kazandı.

Vazgen Sargsyan Stadı'nda oynanan ve Polonyalı hakem Szymon Marciniak'ın düdük çaldığı maça hızlı başlayan konuk ekip, 9. dakikada Kamo Hovhannisyan'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

Maçın 23. dakikasında Berat Xhimshiti, Arnavutluk adına farkı 2'ye çıkaran isim olurken, konuk ekip soyunma odasına da 2-0 önde girdi.

Karşılaşmanın 76. dakikasında Armando Sadiku ile bir gol daha bulan Arnavutluk, sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Konuk ekipte İstanbul Başakşehirli futbolcu Sokol Cikalleshi, maça 11'de başlayıp 58 dakika sahada kaldı. Eski Galatasaraylı Lorik Cana da 90 dakika görev yaptı.

Haberin Devamı

Arnavutluk, aldığı bu galibiyetle puanını 14'e yükselterek I Grubu'nu 21 puanlı lider Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamladı ve tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazandı. Ermenistan ise 2 puanla grubun son sırasında yer aldı.

Danimarka play-off oynayacak

I Grubu'nu üçüncü sırada tamamlayan Danimarka, EURO 2016 finallerine gidebilmek için play-off oynayacak.

Grubun 8. ve son haftasında maç yapmayan ve Arnavutluk'un deplasmanda Ermenistan'ı 3-0 yenmesiyle grupta üçüncü sıraya gerileyen Danimarka, grubu 12 puanla tamamladı.

Danimarka, EURO 2016 finallerine gidebilmek için play-off'ta mücadele edecek.