Sivasspor Sivasspor'da Rıza Çalımbay'dan kariyere 'altın' sayfa

Sivasspor'da Rıza Çalımbay'dan kariyere 'altın' sayfa

28.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Futbolculuk döneminde kaptan olarak birçok kupa kaldıran Rıza Çalımbay, teknik direktörlük kariyerinde ilk kupasını Demir Grup Sivasspor ile ulaştı. 21 yıldır kulübede oyuncuları yönlendiren usta çalıştırıcı, memleketinin takımıyla güldü.

Sivassporda Rıza Çalımbaydan kariyere altın sayfa

Beşiktaş’taki futbolculuk döneminde birçok kupayı kaptan olarak havaya kaldıran ve başarılarda aktif rol oynayan Rıza Çalımbay, 21 yıllık teknik adamlık yaşantısında bir ilki yaşadı. Usta çalıştırıcı, bu kariyerine ilk kez bir kupa yazdırdı.

Haberin Devamı

Bundan önce, başta Beşiktaş ve Trabzonspor gibi şampiyonluk gören takımlar olmak üzere bir çok ekibin teknik patronluğunu üstlenen Rısa Hoca, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Kayserispor’u geçmeyi başardı.

Normal süresi 1-1 biten maçta oyuncu değişiklikleriyle finale damgasını vuran Rıza Çalımbay, bu kez memleketinin takımına kupa kazandırmanın mutluluğunu yaşadı.

Yiğidolar Avrupa’da

Rıza Çalımbay’ın, kupa finaliyle birlikte Sivasspor ile olan sözleşmesi de sona erdi. Yönetimle oturup konuşacaklarını ifade eden başarılı teknik adam, “Farklı düşüncelerim var ama şimdi benim en çok üzüldüğüm şeylerden bir tanesi hak edenler hak ettiği yere gelmiyor” yorumunu yaptı.

Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Sivasspor, yeni sezonda UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etme hakkı elde etti.

Haberin Devamı

Yiğidolar, UEFA Avrupa Ligi’ne play-off turundan dahil olacak. Kırmızı-beyazlılar, 18-25 Ağustos’ta oynanacak maçların ardından tur atlarsa gruplara yükselecek, elenirse doğrudan UEFA Konferans Ligi gruplarında yer alacak.

‘2 sene üst üste katılan olmadı’

Rıza Çalımbay’ın, A Milli Takımı’na davet edilmemesiyle ilgili sitem ettiği Uğur Çiftçi, “O kupa Sivas’a gelecek, diyorduk hep. Taraftarımız yollarda büyük sıkıntılar çektiler. İyi ki bizi yalnız bırakmadılar. Stat bayağı büyük olduğu için biz Sivasspor olarak doldurmuştuk. Gelenlerin ayağına sağlık, gelmeyenlerin canı sağ olsun” dedi.

Çiftçi, önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılmalarıyla alakalı, “İki senedir Avrupa’ya gidiyorduk ve hiçbir Anadolu takımı 2 sene üst üste Avrupa kupalarına katılamadı. Sivasspor’u iyi yerlere getirmek istiyoruz” diye konuştu.

‘Tebrikler Yiğidolar’

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Sivasspor’u tebrik etti. Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı tebrik mesajında, “Tebrikler Yiğidolar. Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Sivasspor camiasını kutluyorum” ifadesini kullandı.

Phil Foden'ın City formasıyla 21-22 sezonu en iyi anları