Skorer Sofuoğlu gazladı!

Sofuoğlu gazladı!

25.12.2010 - 01:02 | Son Güncellenme:

Milliyet’in 57. Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi’nde hızla sona yaklaşılırken ani bir atak yapan şampiyon motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Nevin Yanıt’a kaptırdığı zirveyi tekrar ele geçirdi

Sofuoğlu gazladı

MİLLİYET’in Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi adım adım finişe yaklaşırken, adaylar arasındaki yarışta nefes kesen bir heyecan yaşanıyor. Bu yıl 57.’si düzenlenen ankette son günlere girilirken, tasnif ekibi oy sayımını sürdürüyor.
Yılın Sporcusu kategorisinde pistlerdeki gibi muhşetem bir atağa kalkan Süpersport Dünya Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu kısa süre önce milli atlet Nevin Yanıt’a kaptırdığı liderlik koltuğunu geri aldı. Bu kategorideki bir önemli atak da milli atlet Elvan Abeylegesse’den geldi ve o da sayı kraliçesi milli voleybolcu Neslihan Darnel’in üçüncülük koltuğuna yerleşti.
Yılın Antrenörü’nde Basketbol Milli Takım koçu Bogdan Tanjeviç, zirvedeki yerini korurken, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş yakın takibini sürdürüyor. Bu kategoride son ana kadar bir çekişme yaşanacağa benziyor.

Haberin Devamı

Alex rahat
Yılın Futbolcusu kategorisinde ise Fenerbahçe’nin başarılı kaptanı Alex de Souza zirvede oldukça rahat görünüyor. Trabzonspor’un milli file bekçisi Onur Kıvrak ikinci, Beşiktaş’ın tecrübeli futbolcusu Fabian Ernst ise üçüncü sırada bulunuyor.
Yılın Spor Adamı kategorisinde Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener arasındaki amansız çekişmenin tansiyonu her geçen gün yükselerek devam ediyor. İlk sırada yer alan Demirel ile ikinci Şener arasındaki düğüm de son sayımların ardından netleşeceğe benziyor.
Geleneksel ankette bir başka nefes kesen yarış da Yılın Takımı kategorisinde yaşanıyor. Dünya Şampiyonası’nda elde ettiği ikincilikle tarihe geçen Basketbol Milli Takımı, bir başka tarihi başarının sahibi Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı’nın yakın markajında.
Dünyada Yılın Sporcusu’nda ise Real Madrid’in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil her geçen gün rakipleriyle farkı daha da açarak unvanını ilan etme yolunda zirveye koşuyor. Geleneksel anketimizde oy kullanma süresi 29 Aralık Cumartesi günü sona erecek.

Haberin Devamı

Müftü desteği!

Milliyet 57. Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi’nde “Yılın Spor Adamı” adayları arasında yer alan Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’na bir destek de Alanya Müftülüğünden geldi. Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, destek konusunda tüm imam ve müezzinlerle toplantı yapacaklarını belirterek Emin Müftüoğlu’nu da bu toplantıya davet ettiklerini kaydetti. Başpınar, ilçedeki imam ve müezzinlerin Müftüoğlu’na gerek kupon göndererek, gerekse internetten oy vererek destek sağlayacağını bildirdi.

Yazarlar