Trabzonspor Son dakika - Abdullah Avcı: Yaşlı değil deneyimli

Son dakika - Abdullah Avcı: Yaşlı değil deneyimli

03.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, Avrupa’da bile 4 transfer yapan takım bulunmadığına dikkat çekti, yapılan eleştirilere şu sözlerle karşılık verdi.

Son dakika - Abdullah Avcı: Yaşlı değil deneyimli

Yapılan transferlerin deneyimli, herkesin bildiği hala hedefleri olan futbolcular olduğuna dikkat çeken Avcı, “Yaşlı oyuncu almıyoruz, deneyimli oyuncu alıyoruz. Oyuncunun yaşı yoktur. Deneyimi, tecrübesi ve aklı vardır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni sezona umutla başlayan, Gervinho, Bruno Peres, Marek Hamsik ve Koita gibi tecrübeli isimleri takıma katan Trabzonspor’da, teknik direktör Abdullah Avcı, hem yapılan transferleri değerlendirdi hem de gelecek planlarından işaretler verdi.
İlk olarak akıllarındaki oyun düzenini anlatan Avcı, “Hücum oynarken dahil, set oynarken veya rakip sahada oynarken de savunma güvenliğini alabilmek önemli. Bazen kendi oyuncu profiline göre, bazen rakip analizine göre oyunun iki yönüne duran topların ayrı bölümü santim santim hesaplanan bir bölüme dönmüştür futbol... Trabzonspor ismi önemli bir etken. Transfer yapmasa da rakipler onun şampiyonluğa oynayacağını bilir” dedi.
Görevde bulunduğu 6 aylık süreçte takımın oyun felsefesini oturtmak için uğraştıklarına vurgu yapan Abdullah Avcı şöyle devam etti:
“Yaşlı oyuncu almıyoruz, deneyimli oyuncu alıyoruz. Oyuncunun yaşı yoktur. Deneyimi, tecrübesi ve aklı vardır. Yapılan transferler, deneyimli, herkesin bildiği, hala hedefleri heyecanı olan organizasyonun içinde olacak oyuncu grubu. Başkana ve yönetime teşekkür ediyorum. Avrupa’da 4 transfer bitiren takım yok. 1-2 tane daha buna eklemeye çalışacağız.”

Haberin Devamı

‘Yabancı kuralı gelişimi tıkar’
Yabancı kuralı sonrası birçok şeyin değiştiğini, matematiğin işin içine girdiğini dile getiren Abdullah Avcı, gençlerle ilgili de konuştu.
Avcı, “U19’da maçlara çıkan Süleyman, Ahmet, Hakan var. Onlar maçlarını oynadıktan sonra kararı vereceğiz. Doğru çalışarak, doğru yatırım yaparak gelişilebilir. Bu kaynak burada var. Bunu arttırmak daha verimli hale getirmek istiyoruz. Yabancı kuralı gibi kurallar yerli oyuncuyu geliştirmez, gelişimi tıkar. Üretim yapmadığınız sürece, doğru hamleler yapmadığınız sürece bunları konuşmaya devam edeceğiz, bu bize zarar verecek” diye konuştu.

‘Biz her şeye hazırız’
İsmi Avrupa’nın ünlü kulüpleri için geçen Uğurcan Çakır’ın olası transferine de değinen Abdullah Avcı, “Biz her şeye hazırız” diye konuştu.
Tecrübeli teknik adam, “Uğurcan ile, buraya gelmeden 1 saat önce konuştuk. Milli takımın en iyi performansına sahip oyuncuydu. Biz her şeye hazırız. Altyapıdan çıkıp, Avrupa’ya giderek ekonomik katkı sağlaması çok önemli. Ama burada kalıp şampiyonluk yaşaması da çok önemli... Bunun kararını başkanımız, kulübümüz verecektir. Ne karar verilirse verilsin Uğurcan işine odaklı” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘5 yıldır yarışıyorum’
Bu ligde 5 yıldır yarışan bir teknik direktör olduğuna vurgu yapan Abdullah Avcı, bu konuyla ilgili şu detayları verdi:
“5 yıldır puan ortalaması en yüksek teknik adamlardan biriyim. Başakşehir 2.3 ile Galatasaray 2.2 ile şampiyon oldu. Biz 32 haftada 2.3 puan ortalamasının üzerinde puan kazandık. Bunun bizi nereye götüreceğini hep beraber göreceğiz.”

‘Sörloth buyursun gelsin demiştim’
Marek Hamsik’in çok önemli bir futbolcu olduğunu dile getiren Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Oyuncu grubumuza çok şey katabilecek bir isim... Karşılıklı konuşmalarımız da oldu. Geldikten sonra Türk futboluna neler verebilecek bunu görmek, konuşmak lazım” diye yorum yaptı.
Avcı, Sörloth ile ilgili soruya ise, “Olabiliyorsa buyursun gelsin dedim. Başkan süreci takip ediyor. Onun gelişmeleri ne olacak, nasıl devam edecek bekleyip göreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ali Kemal’i mi çağıralım?
Şehrin duygusunu çok iyi çok iyi bildiğini dile getiren Abdullah Avcı, “Her zaman hızlı hücum yapamazsın. Bazen dinlenmen, bazen boşlukları bulmak için organizasyon yapman gerekir. Trabzonspor gibi oynayın diyorlar, bu ne demek aklım almıyor. Ali Kemal (Denizci) ağabeyi mi çağıralım o zaman! O zamanki oyunla arada büyük fark var. Seyircimizle buluşacağız. 20-25 bin seyircimiz olacak. Çok destek veriyorlar lütfen bu desteğe sabırla heyecanla devam etsinler. Bu mücadelenin sonuna kadar içinde olacağız. Bu desteğe ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.

Yazarlar