Beşiktaş Son dakika - Beşiktaş'ın avantajı sürüyor! 4 puan gerekiyor

Son dakika - Beşiktaş'ın avantajı sürüyor! 4 puan gerekiyor

09.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş derbiden mağlubiyetle ayrılarak zirvedeki kredisini büyük ölçüde tüketti ancak şampiyonluk için hala avantajlı durumda bulunuyor. Kartal’a son 2 maçta 4 puan yetiyor.

Galatasaray’ın lider Beşiktaş karşısında, Fenerbahçe’nin de Ankaragücü deplasmanında elde ettiği kritik galibiyetler şampiyonluk yarışına bambaşka bir heyecan ve renk kattı.
Beşiktaş derbiyi kaybetse de şampiyonluk için avantajı elinde tutmaya devam ediyor. 81 puanla liderlik koltuğunda oturan Kartal’a, Karagümrük ve Göztepe (D) ile oynayacağı maçlarda şampiyonluk için 4 puan yeterli olacak. Siyah-beyazlı takımın ikili averaj olarak Fenerbahçe’ye üstünlüğü var, Galatasaray’la eşit durumda bulunuyor. Fenerbahçe ile puan eşitliği halinde gülen taraf Kartal olacak. Galatasaray’la olası eşitlik durumda ise genel averaja bakılacak.
Ankaragücü’nü mağlup ederek Beşiktaş’la puan farkını 2’ye düşüren 79 puanlı Fenerbahçe son iki hafta Sivasspor ve Kayserispor’la (D) karşılaşacak. Sarı-lacivertli takım bu maçları kazanarak şampiyonluk için lider Beşiktaş’ın en az 3 puan kaybetmesini bekleyecek.
Derbide Beşiktaş’ı deviren ve şampiyonluk için umutlanan G.Saray son iki hafta Denizli (D) ve Malatyaspor’la kritik sınavlara çıkacak. İkide iki yaparsa G.Saray’ın şampiyon olması için Beşiktaş’ın en az 4 puan kaybetmesi gerekiyor. Aslan, Fenerbahçe’nin en az bir kez takılması halinde ligi ikinci bitirerek Şampiyonlar Ligi biletini cebine koyma şansını da yakalayacak.

Haberin Devamı