Fenerbahçe Son dakika - Erdoğan’dan Ali Koç'a destek mektubu

Son dakika - Erdoğan’dan Ali Koç'a destek mektubu

04.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un 3 Temmuz süreci ile ilgili kendisine yazdığı mektuba cevap verdi.

Son dakika - Erdoğan’dan Ali Koça destek mektubu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 3 Temmuz’un 10. yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektupta, sarı-lacivertli camianın FETÖ’ye karşı verdiği tarihi mücadelenin önemine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koç’a cevaben gönderdiği, “Fenerbahçe Adalet Mücadelesi 10. Yıl Dönümü Mesajı” başlıklı mektupta sarı-lacivertli kulübe desteğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı:
“FETÖ, tüm kurum ve kuruluşlarıyla devletimizi ele geçirme hedefi doğrultusunda 40 yıl boyunca sinsi bir şekilde çalışmış, bu süreçte sayısız ihanete, alçaklığa ve zulme imza atmıştır. Örgüt, özellikle yargı ve emniyet içinde yuvalanmış militanları vasıtasıyla, gerektiğinde en temel hukuk kaidelerini bile çiğneyerek, spordan siyasete, sivil toplumdan iş dünyasına kadar her alana müdahale etmiştir. Bu sürecin hem en canlı şahitlerinden hem en büyük mağdurlarından biri, hiç şüphesiz, Fenerbahçe Spor Kulübü’dür.

Haberin Devamı




‘Fenerbahçeli kardeşlerimi tebrik ediyorum’
FETÖ’nün, yargı marifetiyle Türk futbolunu dizayn etme girişimi, Fenerbahçe camiasının dik duruşu sayesinde başarısızlığa uğramıştır. Örgütün demokrasimize ve istiklalimize yönelik hamlelerinin çoğunun akim kalmasında, Fenerbahçe’nin yürüttüğü hak arama çabasının önemli payı vardır.
Devletimiz de 17-25 Aralık girişimi sonrasında başlattığı, 15 Temmuz ihanetinden sonra çok daha kararlı bir şekilde sürdürdüğü mücadelesi ile örgüte ağır darbeler indirmiştir. Son FETÖ’cü hain de hukuk önünde hesap verene kadar, bu sinsi terör örgütüyle mücadelemiz devam edecektir.
Örgütün ülkemize ve milletimize bir daha benzer acılar yaşatmaması için Fenerbahçe camiasının desteği ve dayanışması son derece önemlidir. FETÖ’ye karşı adalet mücadelesinin 10’uncu yıl dönümünde, sizlerin şahsında Fenerbahçe’ye gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum.
Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere vatanımızın istiklal ve istikbali uğrunda canlarını feda eden tüm kahramanları rahmetle yâd ediyor, gazilerimizin her birine sağlık ve afiyet diliyorum.”

Yazarlar