Fenerbahçe Son dakika | Fenerbahçe, Enner Valencia transferini duyurdu!

Son dakika | Fenerbahçe, Enner Valencia transferini duyurdu!

28.08.2020 - 19:19 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Enner Valencia transferini resmen açıkladı. Yıldız futbolcu ile Fenerbahçe 3 yıllık anlaşmaya vardı. Kariyerinde İngiltere Premier Lig'de West Ham United ve Everton'da forma giyen 30 yaşındaki hücum oyuncusu, 75 lig müsabakasında 11 gol attı. Öte yandan Erol Bulut, Alanyaspor maçı sonrası Valencia ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Son dakika | Fenerbahçe, Enner Valencia transferini duyurdu

Fenerbahçe Kulübü, son olarak Meksika'nın Tigres takımında forma giyen Ekvadorlu forvet oyuncusu Enner Valencia'yı 3 yıllığına kadrosuna kattı. 

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulüp, tecrübeli futbolcuyla sözleşme imzalandığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Valencia'nın hızına vurgu yapılan bir videonun yer aldığı paylaşımda, "Ailemize hoş geldin Enner Valencia." ifadesi kullanıldı. 

"Bu forma için yüzde 100 mücadelemi vereceğim"
Ekvadorlu futbolcu, sarı-lacivertli kulübün YouTube hesabına açıklamalarda bulundu. 

Fenerbahçe'de başarılı olacağına inandığını dile getiren 30 yaşındaki hücum oyuncusu, "Bu kadar büyük ve harika bir camianın bir parçası olmaktan dolayı mutluyum. İlk kez Türkiye'de bulunuyorum, bir Türk takımında oynuyorum. Çok mutluyum. Fenerbahçe gibi büyük bir camiada olmak şampiyonluk isteğini getirir. Bunun için gerekli çalışmaları yapacağım. Ligin başından itibaren başarılı olacağıma inanıyorum." diye konuştu. 

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli taraftarlara seslenen Enner Valencia, "Buraya gelme aşamasında çok fazla mesaj atan ve buraya çağıran Fenerbahçe taraftarlarına şükranlarımı iletiyorum. Bu forma için yüzde 100 mücadelemi vereceğim." ifadelerini kullandı.

 

Bulut: "Hem gol hem de asist katkısı alabileceğimiz bir isim"
Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut, 1-1 biten Alanyaspor maçı sonrası Enner Valencia ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bulut, "Bizim takımımıza katkısı olacağını düşünüyorum. Boyu uzun olmasa da kafa toplarında etkili, hem gol hem de asist katkısı alabileceğimiz bir isim olacak. Geçen sezon biraz durgun gibi ama ondan önceki sezon 20 gol katkısı var, ondan da önceki sezon yine aynı seviyede... Meksika ligi de kolay değil, küçümsememek lazım." ifadelerini kullandı.

Kariyerinde İngiltere Premier Lig'de West Ham United ve Everton'da forma giyen 30 yaşındaki hücum oyuncusu, 75 lig müsabakasında 11 gol attı. 

Temmuz 2017'de Meksika Ligi ekiplerinden Tigres'e transfer olan tecrübeli futbolcu, 96 lig müsabakasında 30 kez fileleri havalandırdı. 

Ekvador Milli Takımı'nın da formasını terleten Valencia, 54 karşılaşmada 31 kez gol sevinci yaşadı.

Mert Hakan Yandaş'ın Sivasspor Macerası