Fenerbahçe Son dakika - Fenerbahçe'de Attila Szalai sevinci! EURO 2020 beklentisi

Son dakika - Fenerbahçe'de Attila Szalai sevinci! EURO 2020 beklentisi

21.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Macaristan’ın Fransa ile berabere kaldığı maçta tam not alan Szalai bir kez daha Fenerbahçe’nin gurur kaynağı oldu

Son dakika - Fenerbahçede Attila Szalai sevinci EURO 2020 beklentisi

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Başkan Ali Koç ve yöneticiler, görevde oldukları 3 senede yapılan 48 transfer içinde Macar stoperi çok ayrı bir yere koydu. Sarı-lacivertliler kendi aralarında yaptıkları değerlendirmede, “Attila’yı iyi ki almışız” yorumunda bulundu.

Fenerbahçe’de Attila Szalai’nin performansı bir kez daha yüzleri güldürdü. EURO 2020’de Macaristan’ın önceki gün Fransa ile 1-1 berabere kaldığı maçta 90 dakika boyunca başarılı bir görüntü çizen Szalai tam not aldı.

Sarı-lacivertli kulüpte başkan Ali Koç, 3 yıllık görev süresinde Macar stoperi hep farklı yere koyuyor. Başkanlık döneminde 48 transfer gerçekleştiren Başkan Koç, yönetici arkadaşlarıyla yaptıkları son değerlendirmede de “İyi ki almışız” yorumunda bulundu. Hatta Ali Koç’un kendi döneminde yaptığı en iyi transferlerden biri olarak genç stoper gösteriliyor. Ocak ayında transfer olan ancak kısa sürede rüştünü ispatlayan 23 yaşındaki defans, her platformda ve konuşmada örnek olarak gösteriliyor.

Başkan Ali Koç’un geçtiğimiz akşam Yüksek Divan Kurulu üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı sohbette, “Attila Szalai profilinde transferlere ihtiyacımız var. Bizim gibi kulüplerin transfer politikası bu tip oyuncular üzerine olmalı. Aslında sadece Fenerbahçe değil tüm kulüplerimiz benzer isimlere yönelmeli. Hem karakter sahibi hem gelecek vaat eden hem de para kazandırma potansiyeli yüksek bir oyuncu” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı




En büyük potansiyel
Szalai’nin takıma, lige ve İstanbul’a hemen ayak uydurması da bir diğer artısı olarak öne çıkıyor. EURO 2020’de de başarısını sürdüren Szalai, Avrupa’da birçok önemli kulübün radarında duruyor. Macar yıldız, Fenerbahçe’ye bonservis kazandırma potansiyeli olan isimlerin başında geliyor.

Benzema’ya adım attırmadı
EURO 2020’de Macaristan forması giyen Attila Szalai, 2018 Dünya Kupası şampiyonu Fransa ile 1-1 berabere kaldıkları maçta sahanın yıldızlarından biriydi. Fransa’nın formda ve tecrübeli golcüsü Karim Benzema’ya karşı çok iyi bir savunma performansı gösteren Szalai alkışları topladı. Benzema’ya adeta adım attırmayan hem havadan hem de yerden önemli hamleler yapan 23 yaşındaki stoper, başarılı bir performans gösterdi. Macar basınında da en yüksek notlardan biri Szalai’ye verildi. Szalai’nin 3-0 kaybedilen Portekiz maçında da kötü olmadığı da aktarıldı.

Haberin Devamı

Başka örnekler var
Başkan Ali Koç ve yöneticiler, Attila Szalai haricinde başka örnekleri de öne çıkarıyor. Szalai’deki potansiyel gibi Başkan Koç döneminde transfer edilen Dimitris Pelkas, Osayi-Samuel ve Altay Bayındır gibi isimler de maliyet ve performans anlamında dikkat çekiyor. Hem yaş olarak hem de yetenek anlamında bu yıldızların Avrupa’ya önemli bonservislerle transfer olabilecekleri aktarılıyor.