Fenerbahçe Son dakika - Ferdi Kadıoğlu Vitor Pereira ile yeniden doğdu!

Son dakika - Ferdi Kadıoğlu Vitor Pereira ile yeniden doğdu!

12.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2018’de genç bir yıldız olarak Fenerbahçe’ye adım atan Ferdi Kadıoğlu, adım adım kariyerini işledi. 1999 doğumlu oyuncu, Vitor Pereira ile yeni bir mevkide yeni bir sayfa açtı

Son dakika - Ferdi Kadıoğlu Vitor Pereira ile yeniden doğdu

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de bu sezon Vitor Pereira yönetiminde çıkış yakalayan Ferdi Kadıoğlu, kariyeri için çok önemli bir sezon yaşıyor.
2018-19 sezonu başında sarı-lacivertli takıma transfer olan Ferdi, adım adım kariyerini ilerletti.
Özellikle bu sezon alışık olmadığı bir mevkiye geçmesine rağmen genç yıldız en iyi dönemini geçiriyor. Kanat bek olarak görev yapan yetenekli yıldız, adeta bambaşka bir görüntü kazandı. Aslında Fenerbahçe’ye ilk transfer olduğunda Eljif Elmas’ın yerine ofansif orta saha olarak gelen 1999 doğumlu futbolcu, Phillip Cocu’nun referansıyla alınmıştı. Ancak ilk sezonunda takım kötü bir dönem geçirmiş ve 22 farklı transfer yapılınca sadece 1 resmi maçta oynamıştı.

Ersun Yanal’ın göreve gelmesiyle daha fazla kadroya giren Ferdi, 2019-20 sezonunda tam 32 resmi maçta süre aldı. Yanal’ın kanat forvet olarak değerlendirdiği genç yıldız, 2020-21 sezonunda ise Erol Bulut ve Emre Belözoğlu dönemlerinde 30 resmi maça çıktı.

Ancak Ferdi için zirve, bu sezon Vitor Pereira’nın gelişiyle başladı. Portekizli hocanın çok güvendiği yıldız isim, 3’lü savunmaya geçildiği bir dönemde kanat bek olarak sahaya çıktı.
İlk kez böylesine bir görev üstlenen Ferdi hem kendisi hem de kulüp için kritik bir sezonda sorumluluk aldı. Bu sezon 12 resmi maçın 11’inde forma giyen ve 10 kez ilk 11’de başlayan Ferdi Kadıoğlu, 2 gol, 1 asistle oynuyor.
Bu sezon performansıyla yıldızlaşıp A Milli Takım tarafından da aranan bir isim olan genç futbolcu, adım adım ilerlediği kariyerinde yerini sonunda sağlamlaştırdı.

Haberin Devamı

Yeni sözleşme için görüşülüyor
Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Ferdi Kadıoğlu için görüşmeler devam ediyor. 30 Haziran 2022’de bitecek olan mukavele için Fenerbahçe ile Ferdi tarafı, ilk konuşmayı gerçekleştirdi. Genç yıldız, Fenerbahçe’de kalmak istediğini kulübe iletti. Şu anda yeni sözleşme süresi ve maaş üzerinden görüşmeler sürüyor. Sarı-lacivertliler devre arası gelmeden genç oyuncuyla sözleşme uzatmayı amaçlıyor.

Joker gibi
Ferdi Kadıoğlu, adeta Fenerbahçe’de bir joker gibi oynadı. 2018’den bu yana ofansif orta saha, sağ ve sol kanat gibi bölgelerde oynayan Ferdi, bu sezon da kanat bek olarak şans buldu. Ferdi, Vitor Pereira idaresinde bu sezon hem sol hem de sağ bekte yer alıyor.

Haberin Devamı

BERISHA KİMDİR?