Voleybol Son dakika haberi: Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'na galibiyetle başladı

Son dakika haberi: Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'na galibiyetle başladı

19.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tokyo 2020’den beşincilikle dönerek adından söz ettiren A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası’na da iyi başladı. Romanya’daki maçta ev sahibi ekip karşısında ilk seti kaybeden Filenin Sultanları buna karşın maçı çevirmekte hiç zorlanmadı

Son dakika haberi: Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonasına galibiyetle başladı

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

2021 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda Türkiye ilk maçından galibiyetle ayrıldı. Romanya’nın ev sahipliği yaptığı D Grubu’nda mücadele eden Filenin Sultanları, Karpat Dağları’nın eteklerindeki Cluj’da çıktığı maçta ev sahibi ülke karşısında salondan galip ayrıldı: 3-1.
İlk sete ev sahibi ekip iyi başladı. Aleksia ve Buterez’in hücumdaki etkinliği karşısında organize olmakta zorlanan Türkiye, servis atışlarında da peş peşe hatalar yapınca Romanya ilk seti 25-23 aldı: 1-0.

İkinci sette Filenin Sultanları’nın hücumdaki etkili silahı Ebrar Karakurt devreye girdi. Hem blokları hem de smaçlarıyla karşılaşmanın bu bölümüne damga vuran Ebrar, Türkiye’nin seti 25-10 gibi farklı bir skorla kazanmasında başrolü oynayarak mücadelenin 1-1’lik eşitliğe gelmesini sağladı.

İlk setteki havasını kaybeden ve maç boyunca da bir daha yakalayamayacak olan Romanya için üçüncü set de iyi geçmedi. Rakibin hatalarıyla öne fırlayan ve 12-8’de farkı dörde çıkaran ay-yıldızlılar, Hande ve Zehra’nın da katkı vermeye başlaması ve Eda’nın servislerden aldığı sayıların da etkisiyle 25-20 kazanarak 2-1 üstünlük yakaladı. Dördüncü seti de 25-17 ile rahatça hanesine yazdırarak maçtan galip ayrıldı. Türkiye sıradaki maçını yarın aynı salonda 20.30’da Ukrayna ile yapacak.

Haberin Devamı

Tribünde genç destek

Bir üniversite şehri olmasıyla bilinen Cluj’da oynanan maçta genç taraftarlar Türkiye’yi yalnız bırakmadı. Filenin Sultanları için tribünde ciddi bir destek oluşturan Türk taraftarlar, voleybolda yaklaşık 1.5 sene pandemi nedeniyle seyircisiz geçen maçların ardından tribünlerde renkli görüntüler oluşturdu.

Yazarlar