Galatasaray Son dakika haberi: Galatasaray'da son transfer Assunçao oldu!

Son dakika haberi: Galatasaray'da son transfer Assunçao oldu!

09.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray yaz transfer döneminin son gününde Famalicao’nun 21 yaşındaki genç futbolcusunu kiraladı. Portekiz’de forma giydiği dönemde en fazla isabetli pas veren, ikili mücadele kazanan ve top kapan oyuncu olan Assunçao kendini ispatladı.

Son dakika haberi: Galatasarayda son transfer Assunçao oldu

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray Yönetimi yaz transfer dönemini Gustavo Assunçao ile bitirdi. Sarı-kırmızılılar Türkiye’de transferin son gününde 21 yaşındaki Brezilyalı orta saha oyuncusunu renklerine bağladı. Portekiz ekiplerinden Famalicao’dan kiralanan 21 yaşındaki futbolcu dün İstanbul’a geldi.
Elneny, Diawara, Dieng ve Mendy derken Cim-Bom sonunda Assunçao’da karar kıldı. Atletico Madrid altyapısından yetişen ve 2019-20 sezonunda Famalicao’ya transfer olan Brezilyalı futbolcunun Portekiz’deki istatistikleri potansiyelini fazlasıyla gösterdi.

Portekiz’e transfer olduğundan bu yana en fazla isabetli pas veren, ikili mücadele kazanan ve top kapan oyuncu olan Gustavo Assunçao aynı zamanda eskiden Porto ve Atletico Madrid’te forma giyen Paulo Assunçao’nun da oğlu. Bu transfer Arda Turan için de ilginç bir tesadüfü beraberinde getirdi. Arda Turan Paulo Assunçao ile Atletico Madrid’te beraber forma giymişti.

Tecrübeli futbolcu şimdi de oğlu Gustavo Assunçao ile aynı takımda görev yapacak.

Assunçao Cim-Bom’un son dönemde Portekiz’den gerçekleştirdiği üçüncü transfer oldu. Sarı-kırmızılılar Chaves’ten Marcao’yu bonservisiyle alırken Benfica’dan Gedson Fednandes’i de geçen sezon devre arasında kiralamıştı. Galatasaray bu sezon ise Famalicao’dan bir diğer genç isim Assunçao’yu kiralık olarak kadrosuna kattı.

Ortalama 23.6

Galatasaray bu sezonki 11. transferini gerçekleştirirken, 21 yaşındaki futbolcunun kadroya katılmasıyla beraber gelenlerin yaş ortalaması 23.6 oldu.

Haberin Devamı

Satınalma opsiyonu dört milyon euro

İstanbul’a dün gelen Gustavo Assunçao, açıklama yapmadan havaalanından ayrıldı. Genç futbolcunun satınalma opsiyonlu kiralandığı öğrenilirken, bonservis bedelinin ise 4 milyon euro olduğu bildirildi. Öte yandan son gün transferi menajer Ahmet Bulut aracılığıyla gerçekleşti.

Yazarlar