Milli Takım Son dakika haberi: Riga’da en kritik gece! Milli Takım, Letonya deplasmanında

Son dakika haberi: Riga’da en kritik gece! Milli Takım, Letonya deplasmanında

11.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Norveç beraberliğiyle 2022 Dünya Kupası’na katılma şansını ateşe atan A Milli Takımımız bugün kazanmak zorunda olduğu kritik maçta Letonya ile başkent Riga’da karşılaşacak.

Ay-yıldızlı ekibimiz 98 yıllık tarihindeki 600. maçını Letonya ile oynayacak. Milliler, 323’ü resmi, 276’sı özel 599 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 227 galibiyet, 144 beraberlik ve 228 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 797 kez havalandıran Türkiye kalesinde 860 gol gördü.

Haberin Devamı

Son 5 randevu berabere bitti

Türkiye ile Letonya toplamda 8. kez karşılaşacak. Milliler, Letonya ile yaptığı 5’i resmi, 2’si özel 7 maçtan sadece birini kazandı, beşinde berabere kaldı, birini de kaybetti. İki ülke milli takımları arasında oynanan son 5 karşılaşma beraberlikle sona erdi. Ay-yıldızlı ekip 30 Mart’ta İstanbul’da oynanan son maçta iki kez iki farklı öne geçmesine rağmen sahadan 3-3’lük eşitlikle ayrılmıştı. Türkiye, Letonya’ya karşı ilk ve tek galibiyetini 22 Haziran 1924’te Riga’da 3-1’lik skorla elde etti.

Çağlar ve Berkan'a forma

A Milli Takımımız, Letonya maçının son hazırlığını dün akşam Daugava Stadı’nda yaptı. Ay-yıldızlı futbolcular, Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetimindeki antrenmanda, ısınma hareketleri ve dar alanda pas çalışmasından sonra taktik ağırlıklı çift kale maç oynadı.

Haberin Devamı

Kuntz’un taktik çalışmada Letonya’ya karşı sahaya süreceği 11’i denedeği aktarıldı. Alman hoca, Norveç maçında yaşadığı sakatlık yüzünden kadrodan çıkarılan Serdar Aziz’in yokluğunda savunmada cezası biten Çağlar Söyüncü’ye ilk 11’de forma verecek. Norveç karşısında beklentileri karşılayamayan Ozan Tufan’ın yerine de orta alanda Berkan Kutlu görev yapacak.

Stefan Kuntz’un Letonya karşısında hücum hattında da değişiklik yapabileceği ifade edildi. Deneyimli hocanın, Kerem Aktürkoğlu’nun yerine Halil Dervişoğlu’na 11’de şans tanıyabileceği ileri sürüldü.

Son dakika haberi: Riga’da en kritik gece Milli Takım, Letonya deplasmanında