Futbol Son dakika - İstanbul'da bir finalden daha fazlası!

Son dakika - İstanbul'da bir finalden daha fazlası!

08.05.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde hem Avrupa’nın en büyük takımı belirlenecek hem de Türkiye’de turizm sezonu resmen açılacak

Son dakika - İstanbulda bir finalden daha fazlası

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

M. City ve Chelsea’nin Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki buluşmalarına gelecek binlerce İngiliz futbolsever, spor turizmi açısından ciddi bir mobilizasyon oluşturacak. İngiltere’de, İstanbul’a ilişkin şimdiden başlayan yeme-içme, seyahat ve konaklama tavsiyeleriyle büyük bir hareketlilik yaşanacak

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak ve iki İngiliz takımını karşı karşıya getirecek Şampiyonlar Ligi final maçı İngiltere’de büyük bir hareketlilik yarattı. Avrupa’nın futboldaki bir numaralı kupasını kaldıracak takımı belirleyecek karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmak istemeyen İngiliz futbolseverler uçak biletlerini almaya, otel rezervasyonlarını yaptırmaya başladı.
Sportif yönünün yanısıra ekonomik açıdan da oldukça önemli bir hareketlenme sağlayacak dev organizasyon Türkiye açısından adeta turizm sezonunun açılışı olacak. Dev futbol buluşmasına en az 10 bin İngiliz taraftarın gelmesi beklenirken, yazın hemen öncesinde gerçekleşecek bu büyük mobilizasyon, turizm sezonunun spor turizmiyle start almasını beraberinde getirecek.
Seyahat, konaklama, yeme-içme, alışveriş gibi bir çok kolda harcamalar yapacak futbolseverler, ülkeye önemli oranda bir döviz bırakacak. Bu doğrultuda İngiltere merkezli bir çok internet sitesinde de bu alanlarda yapılacak harcamalara yönelik yeni güncellemeler gerçekleştirildiği tespit edildi. Uçak bileti satan sitelerde Türkiye için en uygun uçak bileti seçenekleri öne çıkarılırken, İstanbul’da ne yenilip ne içileceği, nerede ne yapılacağı ve konaklama imkanlarına kadar yüzlerce seçenek tüketicilerin beğenisine sunuldu.
Reuters Haber Ajansı abonelerine geçtiği haberinde, Manchester City ve Chelsea taraftarlarının pandeminin yoğun olduğu bir dönemde yapmaya hazırlandıkları seyahati ele aldı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın şu dönemde tüm seyahatlere karşı uyarı verdiği hatırlatıldı. Ada’dan Türkiye’ye gidecekler için 15 Mayıs’tan itibaren negatif test zorunluluğunun kalkacak olması ise gidişleri kolaylaştıracak bir faktör olarak sunuldu.

Haberin Devamı

12 bin İngiliz
İngiltere’nin The Times gazetesi, Şampiyonlar Ligi final maçı için İstanbul’a gelecek İngiliz seyircilerin sayısını verdi. Buna göre yaklaşık 12 bin İngiliz taraftar bu maç için İstanbul’a gelecek. Manchester City ve Chelsea taraftarlarına 4 bin 500’er bilet verilecek. Kulüplerin yapacağı organizasyonla bin 500’er biletin daha verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

UEFA’ya özel başvuru
İngiliz hükümeti, Şampiyonlar Ligi finali öncesinde Türkiye’yi ‘yüksek riskli’ koronavirüs ülkeleri arasına ekledi. Alınan karara göre Şampiyonlar Ligi finali için İstanbul’a gidecek Chelsea ile Manchester City’nin tüm takım kafilesi ve taraftarlar İngiltere’ye döndükten sonra zorunlu olarak 10 gün karantinada kalacaklar.
Bu gelişmeler ışığında İngiliz hükümeti, UEFA ile görüşme kararı aldı. İki İngiliz takımı olduğu için finalin kendi ülkelerine alınması için girişim başlatıldı. Birleşik Krallık Ulaştırma Sekreteri Grant Shapps da herkesi uyararak, “Taraftarlar Türkiye’ye gitmemeli. İki İngiliz kulübünün yer alacağı finali burada düzenlemeye hazırız ancak kararı UEFA verecek. UEFA’nın cevabını merakla bekliyoruz. Bu ülkelere ekstrem durumlar haricinde seyahat yapılmamalı” diye konuştu.