Yaz Olimpiyatları Son dakika - Mehmet Akif Üstündağ: ‘Türkiye’ye madalya ile dönmemiz lazım’

Son dakika - Mehmet Akif Üstündağ: ‘Türkiye’ye madalya ile dönmemiz lazım’

02.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet’e konuşan Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Başarımız asla tesadüf değil. Bizim ilk dördün içinde yer almamız ve madalya kazanmamız gerekiyor” dedi

Son dakika - Mehmet Akif Üstündağ: ‘Türkiye’ye madalya ile dönmemiz lazım’

BİLAL MEŞE

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Tokyo 2020’de çeyrek finale yükselmesini Milliyet’e değerlendirdi. Japonya’ya dün giden Üstündağ, olimpiyat oyunlarında ilk kez son 8’e kalan ay-yıldızlı ekibin bu başarısının asla tesadüf olmadığını söyledi.
A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın uzun vadeli çalışma ve yoğun emeklerin ardından çeyrek finale çıktığını aktaran Başkan Üstündağ, “Bu başarı asla tesadüf değildir, ispatlanmış bir emeğin ürünüdür. Yeterli mi, elbette değil. Bizim ilk dördün içinde yer almamız ve madalya kazanmamız gerekiyor. Tabi ki final neden olmasın? Çünkü bu gücümüz ve yeteneğimiz fazlasıyla var. İstek, arzu ve kapasite hepsine de sahibiz. Onun içindir ki bu başarıya tesadüf olarak bakamayız” dedi.

Mehmet Akif Üstündağ sözlerine şöyle devam etti:
“Programlı ve de uzun vadeli çalışmanın bir karşılığıdır bugünkü başarımız. Geride yılların birikimi var, jenerasyon elbette çok önemli. U16’dan başladık. U16 üç yıl önce Avrupa şampiyonu oldu. U19 Avrupa şampiyonu oldu. U20 ise Dünya 4.’lüğü elde etti. O takım bugün çeyrek finali yakaladı. Yaş ortalaması genç bir takıma sahibiz. Düşünün üç kez dünya şampiyonu olan Çin’i yendi bu takım. ABD’yi ise maalesef elimizden kaçırdık, inşallah yarı finalde rakibimiz olurlar.” Olimpiyat oyunlarının en büyük favorisi Çin’in gruptan çıkamadığını dile getiren Başkan Üstündağ, Tokyo’dan mutlaka madalya ile dönmek istediklerini belirterek, “Olimpiyatta tabi ki final oynamak isteriz, bu hedef için sporcularımız her türlü donanıma sahipler. Altyapıdan başladık, müthiş bir jenerasyonu yakaladık. Ülkemize madalya kazandırmak en büyük hedefimiz. Bu emeği madalya ile taçlandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı