Galatasaray Son dakika - Mustafa Cengiz'den Fatih Terim yanıtı: Asla sözleşme yapmam

Son dakika - Mustafa Cengiz'den Fatih Terim yanıtı: Asla sözleşme yapmam

22.05.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray başkanı Cengiz, Fatih Terim konusunda son sözlerini söyledi, o devrin kapandığını dile getirdi. Öte yandan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, dünkü açıklamasıyla MİLLİYET’in haberini de doğrulamış oldu.

Son dakika - Mustafa Cengizden Fatih Terim yanıtı: Asla sözleşme yapmam

Terim’in kendilerini düşman olarak gördüğü anda istifa etmesini beklediğini ifade eden Mustafa Cengiz, “Ben olduğum sürece asla sözleşme yapmam. Çünkü ben düşmanıyım! Bir şartım var, çıkar özür diler, oturup o zaman konuşuruz. Benim de inanmam gerekiyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, bir sezonun muhasebesini yaparken, teknik direktör Fatih Terim’i defterden sildi. Cengiz, Terim ile devam etmeyeceğini ancak özür dilerse sözleşme konusunun tekrar görüşülebileceğine vurgu yaptı.
Türk Telekom Stadı’ndaki basın toplantısında, Başkan Cengiz’in Terim konusundaki sözleri şöyle:
- Biz düşmanız! Sen nasıl teknik direktörlük yapacaksın? Biz Brütüs mü oluyoruz? O anda istifa etmeliydi. Ona o yakışırdı.
- Fatih Hoca’dan biz bunu hiç beklemedik. Ben 6 gündür her gün hastanedeyim. 2 tane beyinde çıkmış. Var olasın Fatih Hocam! Düşmanlarını duman ediyorsun. Seni tebrik ediyorum sevgili hocam, yürekten tebrik ediyorum!

‘Vallahi bekledim’
-Eserinle övünebilirsin. Tekrar kemoterapiye başladım. Bir kere ‘geçmiş olsun’a gelmedin bana... Oğlumu aradı, ‘Onun için oynayacağız’ dedi, 8 kere yenildiler. 1 kere geleydin ya vallahi bekledim.
- Benim görev sürem doluyor yasal olarak. Medeni kanunun derneklere ilişkin hükümde, böyle zorunlu durumlarda 1 kişi bile kalsa yönetim devam ediyor. Ben ayın 1’i itibarıyla Fatih Hoca’yla devam etmeyi düşünmüyorum.
- Sevgili Fatih Terim hocamız, konuşurken beni buz gibi etti. Abdurrahim ve arkadaşlarla beraberdik. Yusuf yerinden fırladı. Benim gözlerim faltaşı gibi açıldı. İçerideki ve dışarıdaki düşmanlar dedi.
-Bir takım kuruluşları, sonra doğrudan beni hedef alarak ‘Düşman’ dedi. ‘Ben Bodrum’a gidiyormuşum’ falan dedi. Beni kastetti, aptal olmak lazım anlamamak için...
- Abdurrahim Bey, ‘Yapma hocam’ dediği halde demez dedim herhalde. Hoca ona rağmen konuştu. Sana hakaret etmişsem direkt ara, bana sor. Siz hem yargıç, hem savcı, bir de üstüne basın sözcüsü olursanız olmaz.
-Bıraktı başkanlığı, onursal başkan olarak konuşuyor. Gelecek yönetimlere diyor ki, ‘Siz de dikkat edin, parayla gelin’ diyor.
- Bana ayar çekmiyor sadece, ‘Onursal Başkanımız’, gelecek olanlara da paran varsa gel diyor. O dört adayın yerinde olsam, ‘Sen kimsin bize ayar veriyorsun’ derdim.

‘Çok güzel’
- Dört aday, ‘Tüm yetkiler Terim’e’ diye hashtag açmış. Bunlar yetmedi. Bize yazılı bildiri yolladı cesaretle. ‘Tüm yetkileri Terim’e verin o yönetsin’ diye yazı yazdılar. Terim’e verdik yetkileri, çok güzel... Nereye gitti o kefaletler. Alacak mı üstüne bu kefaletleri. Yeni yönetim alacak mı?
n Fatih, Galatasaray’a büyük hizmetler etti. En büyük etmenlerden biridir ama tek etmen değildir. Ben olduğum sürece asla sözleşme yapmam. Çünkü ben düşmanıyım! Bir şartım var, çıkar özür diler, oturup o zaman konuşuruz. Benim de inanmam gerekiyor.

Haberin Devamı

Yalanlanan MİLLİYET haberi doğrulandı

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, dünkü açıklamasıyla MİLLİYET’in haberini de doğrulamış oldu.
UEFA toplantılarına gittiklerinde görevliler dışındaki herkesin otel ve uçak masraflarını kendisinin ödediğini de dile getiren Mustafa Cengiz, “Gelecek başkanlar da cebinden ödesin. Bu tüm deplasmanlar ve maçlar için geçerlidir. Sevgili Fatih Terim’e Bodrum’a, ABD’ye giderken bize ödetiyor diye bir laf söylemedim. O başka bir şey içindi. Onu yanlış aksettirmişler. Bizim resmi maçlar içindi” dedi.
Ancak MİLLİYET’te de Bodrum ve ABD konusu ayrı, resmi maçlardaki kontenjanlarla ilgili yaptığı konuşma ayrı olarak işlenmişti. Böylece “yalanlanan” haber de doğrulanmış oldu.

Haberin Devamı

‘İsteğim, Galatasaray Başkanı iken ölmek’
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, adaylığı konusunda önce, olmayacağı yolunda açıklamalar yaptı, ardından ortamı yumuşattı, toplantı sonrasında da adeta adaylığını ilan etti.
Cengiz, “Abdürrahim Bey’e, Yusuf Bey’e ve Kaan Bey’e aday olmasını söyledim ama istemiyorlar. Teklifim sürüyor. Bu seçimde de iptal olayı büyük ihtimal. Çok ciddi bir kapanma geçiriyoruz. Küt diye açınca pik yapma tehlikesi var diyorlar” derken, ardından şöyle konuştu:
“Mevcut adayların Galatasaray’a zarar verme tehlikesini, yeterli olmama tehlikesini görürsem ve taraftardan mutlak destek görürsem, adaylık kararımı yeniden değerlendireceğim.”
Basın toplantısının ardından gezetecilerle sohbete devam eden Mustafa Cengiz, “Benim isteğim, Galatasaray başkanı iken ölmek... İnşallah öyle olur. Doktorlar ve ailem kesinlikle aday olmamı istemiyor ama ben onları dinlemeyeceğim” diyerek “Ben de varım” dedi.

Haberin Devamı

786.7 milyon liralık kefalet
Mevcut yönetimin verdiği şahsi kefaletleri de gösteren Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, bunları tablo halinde yansıttı.
Başkan Cengiz, “Mustafa Cengiz 393, Abdurrahim Bey 220, Yusuf Bey 165 milyon şahsi kefalet vermiş. Nöbetçi eczane olarak ben oradayım,ben hep oradayım. Ben imza atıyorum. Kalplerini biliyorum. Hepsinde varlar. Bizim toplam verdiğimiz kefalet, 760 değil başka kulüpler gibi... 786.7 milyon ben, 456.7 Abdurrahim Bey imza attı kulüp kefaleti olarak” açıklamasında bulundu.

‘Canoları bana saldırtmayın’

Mustafa Cengiz, sponsorlukla ilgili yaptığı bir konuşma sırasında “Çingene değiliz” ifadesi kullandı, daha sonra Roman vatandaşlardan özür dilerken bir gaf daha yaptı.
Cengiz, “Biz çingene bilmeyiz, abdal deriz. Çok özür dilerim, bu gelişine söylenmiş bir laftır. Bir insanın sosyal kimliği, karakteri ırkıyla alakalı değildir. Ben de çingene olabilirim. Nasıl olurum? Bir şeyi ısrarla isterim. Ben de çingeneyim! Israrla isteme anlamında... Aman ha, yanlış yere çekmeyin. Canoları bana saldırtmayın” dedi.

Albayrak çalışıyor
Mustafa Cengiz, Fatih Terim’in yokluğuna rağmen Abdurrahim Albayrak’ın futbolla ilgili çalıştığını anlattı.
Cengiz, “Abdurrahim kardeşim her gün Florya’da... Bir ara istenmiyordu Florya’da! Transfer devam ediyor. Abdurrahim gerekeni açıklar. Hiç problem yok. Taraftar emin olsun, güvensin. Galatasaray’ı tutmaya devam etsinler. Kırmızı çizgimiz Galatasaray’dır, şu bu kişi değil... Biz zaten hata yaptığımız anda bırakırız” ifadesini kullandı.