İtalya Son dakika - Roberto Mancini: Türkiye'ye opsiyon bırakmadık

Son dakika - Roberto Mancini: Türkiye'ye opsiyon bırakmadık

12.06.2021 - 00:07 | Son Güncellenme:

EURO 2020'de A Milli Takımı 3-0 mağlup eden İtalya'da Teknik Direktör Mancini açıklamalarda bulundu.

Son dakika - Roberto Mancini: Türkiyeye opsiyon bırakmadık

EURO 2020'de A Milli Takımı 3-0 mağlup eden İtalya'da Teknik Direktör Mancini açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

" İyi oynadık. Her maç zor olacak, bundan sonrakiler daha da zor olacak. İyi oynamamız lazım. İsviçre, Türkiye ve Galler iyi takımlar."

"Aradaki fark..."
"Düşüncem şu, Türkiye iyi takım. Teknik oyuncuları olan bir takım. Ancak biz çok iyi maç çıkardık. Türkiye'ye opsiyon bırakmadık, pozisyon vermedik. Aradaki fark buydu."

"TÜRKİYE İYİ SAVUNMA YAPTI"

İtalya'nın ilk yarıdaki baskılı oyununa karşın net gol pozisyonları üretemediklerinin hatırlatılması üzerine ise Mancini, "Aslında bununla ilgili bir şüphem yok. Son aylarda oynadığımız futbol da farklı olmadı. Her maç kendi içinde değerlendirilmeli. Her takıma profesyonellikle yaklaşmamız gerekiyor. Bu akşam genç oyunculardan oluşan bir takıma karşı oynadık. Buna rağmen iyi savunma yaptılar. Stada gelen taraftarlara iyi vakit geçirtmek istedik" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Son olarak, Türkiye'nin defansif anlamda iyi bir iş çıkardığını söyleyen Mancini, "Bu akşam oyunculara iyi bir not vermemiz gerekiyor. Türkiye'nin yaptığı da kolay değildi. Bu kadar baskı altında iyi bir oyun ortaya koydular. Oyuncularım için de zor bir ilk yarıydı. 2'nci yarı da oyunun dinamiği değişti ve defansif anlamda da daha iyiydik diyerek sözlerini" noktaladı.

Merih Demiral'ın Juventus'a Uzanan Kariyerinin Hikayesi

Yazarlar