Şampiyonlar Ligi Son dakika - Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea! Manchester City yıkıldı

Son dakika - Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea! Manchester City yıkıldı

29.05.2021 - 20:55 | Son Güncellenme:

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde iki İngiliz ekibi, Manchester City ve Chelsea Portekiz'in Porto kentindeki Dragao Stadı'nda karşı karşıya geldi. Chelsea mücadeleyi 1-0 kazandı ve şampiyonluğa ulaştı. İngiliz ekibi 2. kez kupanın sahibi oldu.

Son dakika - Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea Manchester City yıkıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City ve Chelsea Portekiz'in Porto kentindeki Dragao Stadı'nda karşı karşıya geldi.  Estadio do Dragao'da oynanan maçı Chelsea 1-0 kazandı. Chelsea Devler Ligi'ni 2. kez mutlu sonla bitirdi.

Haberin Devamı

Chelsea'nin tek golünü 42. dakikada Havertz kaydetti.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
57. dakikada Manchester City'de Kevin De Bruyne, bir sakatlık yaşadı. Belçikalı yıldız oyuna devam edemedi. Yıldız isim büyük üzüntü yaşarken gözyaşlarını tutamadı.

İLK YARIDA SAKATLIK
26. dakikada Foden ceza sahasında kaleci Mendy ile karşı karşıya kaldı ama bir anda araya Rudiger girdi. 39. dakikada Thiago Silva, sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Christensen oyuna dahil oldu.

Alman teknik direktör Thomas Tuchel'in çalıştırdığı Londra ekibi, 9 yıl aradan sonra bir kez daha Devler Ligi şampiyonu oldu. Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City ise ilk kez final oynadığı Şampiyonlar Ligi'nde sahadan boynu bükük ayrıldı.

Haberin Devamı

MANCHESTER CİTY - CHELSEA: 0-1

GOL: 42' Havertz (Chelsea)

İLK 11'LER

M. City: Ederson, Walker, Stones, Dias, Zinchenko, De Bruyne, İlkay, Bernardo Silva, Mahrez, Foden, Sterling

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger, Chilwell, James, Jorginho, Kante, Havertz, Pulisic, Werner

CHELSEA NASIL GELDİ?
Chelsea de E Grubu’nda Sevilla, Krasnodar ve Rennes’in önünde 14 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Son 16’da Atletico Madrid’i 1-0 ve 2-0’lık galibiyetlerle eledi. Çeyrek finalde Porto’yu eleyen Maviler, yarı finalde ise Real Madrid gibi bir favoriye karşı deplasmanda 1-1 berabere kalıp evinde de 2-0 yenince final biletini kaptı. 

M. CITY NASIL GELDİ?
Şampiyonlar Ligi’nin finalistleri Manchester City ve Chelsea tarihi bir sezon geçirdi. C Grubu’nda sezona başlayan City; Porto, Olympiakos ve Marsilya’nın önünde 16 puanla grubu lider tamamladı. Son 16’ta Borussia Mönchengladbach’ı iki maçta da 2-0’la geçen Manchester City, çeyrek finalde bir başka Alman temsilcisi Borussia Dortmund’u iki maçta da 2-1 yendi. Guardiola’nın öğrencileri yarı finalde PSG’yi 2-1’lik galibiyetlerle eledi ve finale geldi.

1.8 MİLYON EUROLUK FİNAL
UEFA Şampiyonlar Ligi 2020-21 sezonu finalinde karşılaşan İngiliz takımları Manchester City ile Chelsea’nin kadrosundaki futbolcuların tahmini piyasa değeri 1 milyar 780 milyon Euro'nun üzerinde. Alman internet sitesi Transfermarkt’ın verilerine göre, dünyanın en değerli ligi olarak öne çıkan İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City’de oyuncuların tahmini piyasa değeri 1,03 milyar Euro, Chelsea’de ise 779,8 milyon Euro oldu.

Haberin Devamı

CAS KARARI SONRASI DEVLER LİGİNDE
Manchester City’nin söz konusu karara yaptığı itirazın ardından Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), geçen yıl temmuz ayında iki yıllık men cezasını kaldırdı ve para cezasını da 10 milyon avroya indirdi. İngiltere temsilcisi, bu sayede Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkını tekrar elde etti.

Manchester City’nin 2020-21 Sezonu Şampiyonlar Ligi Hikayesi