Milli Takım Son dakika - Şenol Güneş'ten Dünya Kupası itirafı!

Son dakika - Şenol Güneş'ten Dünya Kupası itirafı!

15.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020’de başarılı olacaklarına inandıklarını söyledi ve ekledi

Son dakika - Şenol Güneşten Dünya Kupası itirafı

Ay-yıldızlı ekibin hocası, “Büyük hayallerimiz için büyük adımlar atmayı düşünüyoruz. Zaman ve sabır en büyük ilacımız olacak, çok çalışacağız. Gurur duyulan, inançlı, skor üreten bir takım olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020 öncesinde Antalya’da gerçekleştirilecek ilk etap kampının kadrosunu duyurduğu çevrim içi toplantıda, basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Ay-yıldızlı takımı korumanın ve sahiplenmenin asli görevleri olduğunu vurgulayan Güneş, “Başarımızın toplumumuzda güven getireceğini biliyoruz. Hedefimiz, umutları mutluluğa çevirmekti. Başarı istiyorduk ve bunda mesafe aldığımızı düşünüyoruz. Hedefimiz ve planımız belli. Biz büyük bir aileyiz, futbolcular bizim çocuklarımız. Birlikte olduğumuzu unutmayalım. Farklılıklarımız olacak ama bütünlüğümüz bozulmayacak. Futbol ortak değerimiz, tartışacağız ama birlikte yarışacağız. Sevdamız da imtihanımız da büyük. Türkiye kazanırsa biz de kazanacağız. Türkiye için kazanmak istiyoruz. Büyük hayallerimiz için büyük adımlar atmayı düşünüyoruz. Zaman ve sabır en büyük ilacımız olacak, çok çalışacağız. Gurur duyulan, inançlı, skor üreten bir takım olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Güneş, sözlerine şöyle devam etti;
“Kadro dışında kalan isimlerin buraya kadar verdikleri emeğe teşekkür ediyorum. Bu kadroya çağrılma ihtimalleri bulunan oyuncular çalışmaya devam etsin, hepsini takip ediyoruz. Geniş kadroda birçok oyuncumuz var. İnatçıyız, kenetlendik. Umudumuzu kaybetmeden yarışacağız. Birlik olup ortak hayal kurunca her şeyi başardığımızı gösterdik, bunu tekrarlayacağız. Yüreğimizdeki umutla yaşayacağız. Kurduğumuz hayallerle buraya geldik, hayallerimizi gerçekleştirerek buraya geldik.

‘Her takım çıkabilir’
Güzel oyun göstereceğiz. Gruptan daha yukarılara çıkmak için olağanüstü gayretimiz olacak. Avrupa Şampiyonası çok önemli, her turnuva önemli. Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası’nda iddiasız olma düşüncemiz yok. Avrupa Şampiyonası’nda denk takımlarla oynayacağız. Bizden bir kademe yüksek olarak İtalya’yı görüyorum. Diğer takımlar da güçlü takımlar. Her takımın çıkabileceğini düşünüyorum. Alacağımız bir galibiyet gruptaki dengeleri yerinden oynatacaktır. Birinci ve ikinci çıkma durumu dışında en iyi üçüncü de çıkabilecek. Bu grupta ne olacağı hiç belli olmaz. FIFA sıralamasında bu ülkeler iyi durumda. Onlara karşı üstünlük sağlarsak sıralamada da iyi yerlere geliriz.”

Haberin Devamı

‘Süs olarak almıyoruz’

Haberin Devamı

Ay-yıldızlı ekibin hocası, “Biz Hollanda, Almanya ve Fransa gibi takımlarla oynayabildiğimizi gösterdik. Biz yarışan bir takımız. Bu takıma aldığımız oyuncuları süs olarak almıyoruz. Baktık oynayacak önünü açacağız, yoksa geri gidecek. Yurt dışındaki oyuncuların mental avantajı var. Kulüp, taraftar, medya ilişkisi var. Buradaki futbolcunun abartılı ilgi ya da tepki görmesi hayatını ve otokontrolünü değiştiriyor. Bu oyuncular idol oluyor. Oyuncularımız da iyi örnek olmalı. Oyuncularımızı hak etmediği eleştirilerle yok etmemeliyiz” diye konuştu.

‘İtalya maçı üç ihtimalli’

İtalya maçının üç ihtimale açık olduğunun altını çizen Şenol Güneş, “Azerbaycan bizim için önemli. Azerbaycan’ı kendi sahamız olarak görüyoruz. Bakü’nün sahasına idman için bakmıştım. Orada da o sıcak ilgiyi gördüm. Seyirci ne kadar olacak bilmiyorum ama bir avantajımız olacak diye düşünüyorum. Türkiye-Azerbaycan ilişkileri son dönemde daha da üst düzeye çıktı. Sahada bizi destekleyen o taraftarlara iyi oyunla güzel sonuçlar verelim diye düşünüyorum. Gençlere güveniyoruz. Bunun örnekleri daha önceden de var. Ozan’ı, Merih’i aldığımızda genç oyunculardı. Gençlerin önü açık ama yaşlıların da kapalı değil” dedi.

Haberin Devamı

İşte EURO 2020 kadrosu
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) öncesi Antalya’da düzenlenecek ilk etap kamp kadrosunu açıkladı.
Deneyimli teknik adam ay-yıldızlı ekibin 18 Mayıs’ta Antalya’da kampa gireceğini belirtti. Antalya’da 27 ve 31 Mayıs’ta 2 hazırlık maçı yapacaklarını aktaran Şenol Güneş, 3 Haziran’da Almanya’da bir özel müsabaka daha oynayacaklarını kaydetti.
Kamp kadrosunun 1 Haziran’da 26 oyuncuya düşeceğini ifade eden Güneş, şampiyonanın başlayacağı 11 Haziran’a kadar sakatlık ve hastalık durumunda kadroda sınırsız değişim haklarının bulunduğunu kaydetti.

KALECİ: Mert Günok (M.Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe), Gökhan Akkan (Ç.Rizespor)
DEFANS: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür (Sassuolo), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Liverpool), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Sassuolo), Umut Meraş (Le Havre), Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)
ORTA SAHA: Mahmut Tekdemir (M.Başakşehir), Okay Yokuşlu (West Bromwich Albion), Taylan Antalyalı (Galatasaray), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazıcı (Lille), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoğlu (Milan)
FORVET: Cengiz Ünder (Leicester City), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), Halil Akbunar (Göztepe), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Burak Yılmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf), Halil Dervişoğlu (Galatasaray).

Haberin Devamı

‘UEFA nezdinde güçsüz değiliz’
Güneş, UEFA’nın 2021 Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul’dan Portekiz’in Porto kentine alma kararına ilişkin de “Atatürk Olimpiyat Stadı’nı hazırladık. Olağanüstü koşullar var, pandemi nedeniyle ertelendi. Seyirci alınmayacaksa bunun yararlı olacağını düşünüyorum. Hakkımız baki kalarak tekrar olacak. 2023, çok anlamlı bir yıl. Seneye de UEFA Süper Kupa finali olacaksa benim için çok olumsuz değil. Elimizden alındı diye düşünmüyorum. UEFA nezdinde güçsüz değiliz. Bu sene Şampiyonlar Ligi finalini alsaydık statta izlenmeyecekti ama taraftarın olduğu bir final daha iyi olacaktır” diye konuştu.

‘Dünya Kupası’nı tercih ederdim’
Avrupa Şampiyonası’na katılım hakkı kazandıklarını, Dünya Kupası’nın ise henüz belirsiz olduğunu vurgulayan Güneş, “Dünya Kupası ya da Avrupa Şampiyonası’ndan tercih yapacak olursam şu anda Avrupa Şampiyonası’ndayız. Dünya Kupası’nı yüzde yüz garanti etseler onu tercih ederdim. Doğru işler yaparak gruptan çıkmak istiyoruz. Buradaki deneyimlerimizi Dünya Kupası’ndaki elemelerde iyi kullanmak istiyoruz. Bu oyuncu grubunun iki turnuva daha geçireceğini düşünüyorum” dedi.

‘Sol bek sayımız artmalı’
Milli takım oyuncu havuzunda sol bek pozisyonundaki sayının artmasını istediğini dile getiren A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü, “Sol ayaklı çok oyuncu var, bazıları sol beke doğru geliştirilebilir. Ömer Bayram var mesela, güçlü ama orada hata yapıyor. Sol açık sol orta saha Emre Kılınç var. Mesela Ozan (Tufan) sağ bek, orta saha, aynı zamanda stoperde oynuyor. Deniz çok beğendiğim efendi bir çocuk ama almadım mesela. Bu sol tarafta bek tarafından iyi bir oyuncu bulursam onu ararım mesela. Ravil (Tagir) stoper oynuyor, mesela yavaş diyorlar ama sol tarafta oynasa daha şanslı olurdu. Stoperde 4-5 güçlü oyuncumuz var, iyi olursa mesela ona sıra gelmeyecek belki ama sol bek olsa yerleşirse belki 10 sene orada oynayacak” diye konuştu.

‘Caner defansif açıdan zayıf’
Şenol Güneş, sakatlıkları nedeniyle Cenk Tosun ve Salih Uçan’ı milli takıma çağıramadığını belirtti. Caner Erkin’in kadroya çağrılmamasıyla ilgili soruyu 68 yaşındaki teknik adam, “Sol bek seçiminde zorlandık. Caner, bizim için çok değerli bir oyuncu. Katılım, istek olarak çok iyi olduğunu düşünüyorum. Verim olarak ise beklentimizin altında kaldı. Caner Erkin’in oyun olarak istekli olmasına rağmen defansif açıdan zayıf kaldığını gördük. O yüzden Rıdvan Yılmaz’ı tercih ettik” şeklinde cevapladı.

‘Şampiyonluk herkese geldi’
Şenol Güneş, Süper Lig’deki şampiyonluk yarışıyla ilgili gelen soru üzerine ise şunları kaydetti:
“Ligde yaşananları geride bırakmak futbolcular için en doğrusu olur. Şampiyonluk, küme düşmek her sene tekrarlanan olaylardır. Seneye bu yarış yine devam edecektir. Heyecanlı bir lig oldu, keşke Trabzonspor da şampiyonluk yarışının içinde olsaydı, o zaman daha da heyecanlı olacaktı. Sonunda baktığın zaman 3 takım için söyleyeyim, 3 takım da şampiyon olabilirdi, eline geldi. O zaman kimse bunların elinden şampiyonluğu almadı. Son hafta hala kendi ellerinde var. Beşiktaş ve Galatasaray daha önde görünüyor, nasıl biter bilemem, sonuçlara karışmam.”

Kamp programı
Antalya’da iki hazırlık maçı planlayan milliler, 27 Mayıs Perşembe günü Alanya Bahçeşehir Okulları Stadı’nda Azerbaycan ile özel maç oynayacak. Milli Takım’ın ikinci maçtaki rakibi ise daha sonra belli olacak. Ay-yıldızlı kafile, 2 Haziran Çarşamba tarihinde Antalya’dan Almanya’nın Paderborn kentine hareket edecek. Çalışmalarını 10 Haziran’a kadar Almanya’nın Harsewinkel kentindeki Klosterpforte Oteli’nde sürdürecek milliler, bu kampta 3 Haziran Perşembe günü Paderborn’da Moldova ile son hazırlık karşılaşmasını oynayacak. A Milli Futbol Takımı, 10 Haziran Perşembe günü Almanya’dan Roma’ya geçerek Lifestyle Hotel’de kampa girecek.