Futbol Son dakika - TFF ser verdi, sır vermedi

Son dakika - TFF ser verdi, sır vermedi

08.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kulüpler Birliği Vakfı dün bir araya geldi. Üç saat kendi aralarında değerlendirme yapan kulüp başkanları, daha sonra toplantıya giren TFF Başkanı Nihat Özdemir, beklentileri dinleyip, yönetim olarak karar vereceklerini iletti

Son dakika - TFF ser verdi, sır vermedi

Kulüpler Birliği Vakfı, özellikle yabancı kontenjanı ve limitlerin artışı konusundaki beklentilerini Türkiye Futbol Federasyonu’na ulaştırdı, tüm beklentilerini sıraladı.
İstanbul’da Beşiktaş’taki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda kulüp başkanları bir araya geldi. Bundan önceki toplantılara katılmayan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de, dünkü görüşmelerde yer aldı.
Yaklaşık üç saat süren görüşmelerin ardından toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de katıldı. Özdemir, kulüp temsilcilerinin beklentilerini aldı.
Yapılan konuşmada, bu sezon devreye girecek sahada 8, kadroda 14 yabancı uygulamasının bir yıl daha ertelenmesi talep edildi. Kulüpler aksi halde çok zor durumda kalacaklarını dile getirdi.
İkinci konuda da, takım harcama limitlerinde istenen esneklik oldu. Pandemi nedeniyle gelirlerinin düştüğü, tribünlere seyirci gelmediği ve yabancı para kurlarındaki aşırı yükselmelerin kulüpleri olumsuz etkilediğine dikkat çekildi ve kurların bir sezon öncesinden hesaplanması tavsiyesi sunuldu.
Ayrıca borçları bulunmayan kulüplerin gelirlerinin üçte bir değil, tam oranda limitlere yansıması gerektiği savunuldu. Toplantı sonrasında basın açıklaması yapan TFF Başkanı Nihat Özdemir, tüm sorunları dinlediklerini ve transfer dönemi başlamadan kararlarını bildireceklerini ifade etti. Başkan Özdemir, küme düşme konusunda geri adım atmak istemediklerini, gelecek sezondan itibaren 18 takıma inmenin daha faydalı olabileceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

 

beIN Sports’a hukuksal işlem

TFF Başkanı Nihat Özdemir, yayıncı kuruluş ile yaşanan sorunları da anlattı.
beIN Sports ile bir anlaşma yaptıklarını, bugüne kadar ödemelerin gerçekleştiğini dile getiren Özdemir, “Ancak bugün (dün) son gün olan son taksidi ve KDV’sini ödemediler. Hukuki işlemleri başlatacağız” diye konuştu.