Galatasaray Son dakika transfer haberi - Mohamed transferinde Zamalek engeli! Son anda gerçekleşmedi

Son dakika transfer haberi - Mohamed transferinde Zamalek engeli! Son anda gerçekleşmedi

01.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

G.Saray geçen sezon ara transferde 6 milyon dolar maliyetle kadrosuna kattığı Mustafa Muhammed için 6 milyon euro karşılığında Bordeaux ile anlaştı ancak Mısırlı golcünün eski kulübü Zamalek son anda pürüz çıkarınca transfer gerçekleşmedi

Son dakika transfer haberi - Mohamed transferinde Zamalek engeli Son anda gerçekleşmedi

NEVZAT DİNDAR

Galatasaray, gözden çıkardığı Mısırlı golcüsü Mustafa Muhammed’i satış opsiyonuyla birlikte kiralamak için Bordeaux ile anlaştı ancak Zamalek engelini aşamadı.

Geçen sezon devre arasında büyük umutlarla Zamalek’ten gelen ve kısa sürede “Galatasaray’ın yeni Metin Oktay’ı” yakıştırmaları yapılan Mısırlı forvet çok değil birkaç ay sonra takımdan gönderilmek istendi. Sarı-kırmızılılar, Muhammed’i zorunlu satın alma opsiyonuyla beraber kiralamak için Bordeaux ile el sıkıştı. Fransız ekibi, 23 yaşındaki forvet için Galatasaray’a 2 milyon euro kiralama bedeli ödemeyi kabul etti. Bordeaux gelecek sezon 5 milyon euro ödeyerek oyuncunun bonservisini alma opsiyonuna da sahip olacaktı ancak Muhammed’in eski kulübü Zamalek son dakikada pürüz çıkardı.

Mısır ekibi, 4 milyon dolarlık satın alma opsiyonunu hemen devreye sokarak Muhammed’i Bordeaux’ya göndermenin hesaplarını yapan Galatasaray’dan bu parayı peşin istedi. Bu gelişme üzerine sarı-kırmızılılar pürüzleri ortadan kaldırmak için yoğun bir çalışma içine girdi ancak sonuç alamadı. Mustafa Muhammed dün Fransa’da sağlık kontrolünden bile geçti ancak transfer gerçekleşmedi. Bu gelişme üzerine golcü oyuncu Galatasaray’da kaldı. Mısırlı oyuncunun son dönemde mutsuz olduğu ve menajerlerinin de yönlendirmesi nedeniyle takımdan ayrılmaya karar verdiği aktarıldı.

Haberin Devamı




Falcao, Rayo Vallecano’da
Diğer yandan kendisine kulüp bulması istenen Radamel Falcao, Rayo Vallecano’ya transfer oldu. Kolombiyalı golcünün sözleşmesi resmen feshedildi. İspanyol kulübü, Falcao’ya 2 milyon euro ödeyecek. Kalan 3 milyon euronun ise Galatasaray tarafından karşılanacağı ileri sürüldü.

Halil’de mutlu son
Mustafa Muhammed’i Bordeaux’ya satan Galatasaray, Terim’in gözdesi Halil Dervişoğlu’nu renklerine bağladı. Fenerbahçe’nin devreye girip fiyat yükseltmesine karşın genç futbolcunun tercihi Galatasaray’dan yana oldu. Brentford ilk aşamada Halil’i Galatasaray yerine daha iyi rakam sunan Fenerbahçe’ye vermek istedi. Ancak oyuncu ve temsilciliğini yapan babası Muzaffer Dervişoğlu’nun ısrarı sonrası geri adım atıldı. Galatasaray 21 yaşındaki futbolcuyu 1.5 milyon euroya kiralarken, futbolcuya ise 8 milyon lira verilecek. Zorunlu satın alma opsiyonunun da 5.5 milyon euro olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Yazarlar