Skorer Song'un alternatifi Van Buyten

Song'un alternatifi Van Buyten

18.03.2008 - 15:56 | Son Güncellenme:

Song'la önümüzdeki sezon için anlaşamayan Galatasaray Bayern Münih'in 30 yaşındaki stoperini listeye aldı

Songun alternatifi Van Buyten

Rigobert Song'la anlaşamayan Galatasaray, önümüzdeki sezon stoper mevkiinde oluşacak boşluğu gidermek için arayışlarına başladı. Fransız spor basınında bugün yer alan haberlere göre Sarı-Kırmızılıların rotası, Bayern Münih'in 30 yaşındaki Belçikalı stoperi Daniel Van Buyten'e döndü. 2 sezondur Bayern Münih'te forma giyen Van Buyten, bu sezon sadece 14 karşılaşmada forma giyebildi. Bayern Münih'le 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunan Van Buyten'in bonservis ücretinin ise 7 milyon Euro civarında olacağı belirtiliyor.

Bayern Münih'e 2006-2007 sezonu öncesinde, iki yıl boyunca formasını giydiği Hamburg takımından transfer olan Van Buyten, daha önce Manchester City, Olimpik Marsilya, Standard Liège ve Charleroi takımlarında forma giymişti. İlk kez 2001 yılının Şubat ayında Belçika milli takımı aday kadrosuna çağrılan Van Buyten, o günden bu yana bu formayla da 38 karşılaşmada forma giyerken 4 gole imza attı.

Bayern Münih'in geçtiğimiz sezon AC Milan'la Şampiyonlar Ligi çeyrek finali ilk maçında sol ayağıyla iki gol bulan ve takımının kahramanı ilân edilen Van Buyten, o günden bu yana Teknik Direktör Ottmar Hitzfeld tarafından kimi zaman sürpriz golcü olarak da kullanılıyor. Alman kulübünün normal şartlarda bu futbolcuyu göndermeyi düşünmediği; ancak son kararın, yeni sezonda takımın başına gelecek olan Jürgen Klinsmann'da olacağı tahmin ediliyor.

Yazarlar