Beşiktaş Şota: Şenol Güneş beni arayıp Hapoel'i sordu

Şota: Şenol Güneş beni arayıp Hapoel'i sordu

13.12.2016 - 10:06 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Kayserispor, Kasımpaşa gibi takımları çalıştıran ve şu anda Maccabi Tel Aviv'de teknik direktörlük yapan Şota, "Şenol hocayla konuştum, aradı. Zorlu bir eşleşme olacak, rahat geçemeyiz turu" dedi.

Şota: Şenol Güneş beni arayıp Hapoeli sordu

Maccabi Tel Aviv Teknik Direktörü Şota Arveladze, Lig TV'ye bağlanarak Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Hapoel Beer Sheva hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Şota'nın açıklamaları şu şekilde:

"Hapoel zor bir takım, güçlü bir ekip fiziksel olarak. Duran toplarda acayip etkililer. Maçı hiç bırakmayan, organize olan defansif bir takım. Duran toplarda çok etkili bir takım. Kanatları iyi kullanan uzun boylu futbolculara sahip bir takım. Şenol hocayla konuştum, aradı. Zorlu bir eşleşme olacak, rahat geçemeyiz turu. İyi bir maç bekliyorum. Beşiktaş kadar kaliteli bir takım değil ama dikkat edilmesi gereken bir takım."

'Duran toplarda çok tehlikeliler'

Şota Arveladze, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hapoel Beer-Sheva'nın, İsrail Ligi'nde liderlik koltuğunda yer aldığını belirterek, "Hapoel Beer-Sheva, hafife alınacak bir takım değil, güçlü bir ekip. Biz ligde ikinci sırada yer alıyoruz, onlar ise 10 puan önümüzde lider durumda. Saha içinde çok iyi organize oluyorlar. Defansta ve hücumda çok etkililer. Hücuma hızlı ve etkili çıkıyorlar. Kanatlarda hızlı oyunculara sahipler. Fizik olarak da güçlü bir ekip. Özellikle duran toplarda çok tehlikeliler. Çok net bir zayıf yönleri yok. Yalnızca topu daha fazla rakibe bıraktıklarını söyleyebilirim. Beşiktaş bunu avantaj olarak değerlendirebilir." diye konuştu.

Türkiye'de 4 yıl futbol oynayan ve 5 yıl teknik direktörlük yapan Arveladze, Hapoel Beer-Sheva'nın UEFA Avrupa Ligi grubunda İngiltere Premier Lig ekibi Southampton ve İtalya Ligi'nin güçlü takımlarından Inter'i geride bırakarak bir üst tura yükseldiğini hatırlatarak, "Grupta iki defa Inter'i yendiler ve Southampton'a iki maçta da kaybetmediler. Üç önemli santrfora sahipler ve bu isimlerden ön plana çıkan isim, maçtan maça değişebiliyor. Kesinlikle belirli oyunculara bağlı bir takım değil. Tam bir sistem takımı." diye görüş belirtti.

"Tur şansı eşit"

Haberin Devamı

Arveladze, Beşiktaş'ın tur şansıyla ilgili olarak, "İki takımın tur şansı eşit. Ortada bir durum. İki iyi maç izleyeceğiz. Hangi takım maç günlerinde daha formdaysa bu turun kaderini belirleyecektir. Bu sene Beşiktaş'ı çok seyredemedim ama oynadıkları futbolu tahmin edebiliyorum. Çok heyecanlı maçların bizi beklediğini söyleyebilirim." değerlendirmesinde bulundu.

Gürcü teknik adam, Hapoel Beer-Sheva'nın maçlarını yeni yapılan stadında oynadığını dile getirerek, "Yeni stat 15 bin kişilik. Güzel bir atmosferde maçlarını oynuyorlar. Atmosfer olarak Beşiktaş taraftarlarına yaklaşamazlar ama yine de takımı motive edici bir hava oluşturuyorlar." ifadelerini kullandı.

"İsrail'de Süper Lig'deki paralar yok"

Haberin Devamı

İsrail Ligi'ne iyi bir başlangıç yaptıklarının altını çizen ve Avrupa Ligi gruplarından 1 puanla çıkamadıklarının anlatan Gürcü teknik adam, "Maccabi ile sezon sonuna kadar sözleşmem devam ediyor ve şu an benim için her şey yolunda gidiyor. Avrupa Ligi'nde de iyi bir mücadele ortaya koyduk. Şu an için mutluyum. İnşallah İsrail'de başarılı olup, seneye de takımın başında bulunmak istiyorum." açıklamasında bulundu.

Türk futbolunda ödenen yüksek ücretler nedeniyle Süper Lig'den transfer yapmalarının zor olduğunu açıklayan Arveladze, şöyle devam etti: "Ara transfer döneminde imkanlarımız dahilinde transfer yapmaya çalışacağız. Sezon başında Türkiye'den Scarione'yi aldık. Şu an ise transferle ilgili net bir durum yok. Yarın ne olacağını tabi ki bilemem ama İsrail'de Süper Lig'deki paralar yok. İsrail'de futbolcular, Türkiye'deki paraların yarısına oynuyorlar."

Haberin Devamı

Türk futboluna fazla ilgi yok

Maccabi Tel Aviv takımının teknik direktörlüğünü yapan Şota Arveladze, İsrail'de Türk futboluna fazla ilgi olmadığını aktardı.

Kendisine nadir olarak Türkiye'nin büyük takımlarıyla ilgili sorular geldiğini söyleyen Gürcü teknik adam, Süper Lig maçlarının herhangi bir yerde izlendiğine şahit olmadığını belirtti.

Şota Arveladze, Türk ve İsrail liglerinde oynanan futbol anlayışının farkları hakkında ise, "İsrail'de daha fazla top oynanmaya çalışılıyor. Türkiye'de daha fazla fizik güce dayalı bir oyun var. Süper Lig'de vücut vücuda temas çok daha fazla. Bu nedenle çok sayıda faul oluyor ve oyun sık duruyor. İsrail'de ise daha fazla taktik ön planda." yorumunu yaptı.

"Sabır gerekiyor"

Haberin Devamı

Son olarak Türkiye'de çalıştırdığı Trabzonspor, Kayserispor ve Kasımpaşa'nın durumlarını takip ettiğini kaydeden Arveladze, sözlerini şöyle tamamladı: "Üç takım da sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Trabzonspor'un yeni bir başlangıç yapabilmesi için kesinlikle sabır gerekiyor. Oradaki herkes de ne gerektiğini biliyor. Görev yaparken biz de aynısını söylemiştik. Yoksa her zaman bir hoca gelir bir hoca gider. Sürekli değişimin bir faydası yok."