Trabzonspor Şota zaman istedi

Şota zaman istedi

17.07.2015 - 16:53 | Son Güncellenme:

Gürcü teknik adam, iyi bir takım olmak için en az 7-8 hafta zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Şota zaman istedi

UEFA Avrupa Ligi 2'nci Ön Eleme turu ilk maçında Differdange 03 önünde alınan 1-0'lık galibiyet Trabzonspor teknik direktörü Şota Arveladze'yi memnun etti. Gürcü teknik adam, iyi bir takım olmak için en az 7-8 hafta zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sezonun ilk resmi maçına 12 günlük bir kamp döneminin ardından çıkan Trabzonspor'da, teknik direktör Şota Arveladze, iyi bir takım olma yolunda ilerlediklerini söyledi. Kafa ve fizik olarak 12 günde resmi bir maça hazırlanmanın zor olduğunun altını çizen Şota, "Biraz daha çabuk oynamalıyız. Oyuncuların güven eksikliği var. Ama oyuncularımın maçın sonuna kadar ayakta kalması beni memnun etti" dedi.

Trabzonspor'un ruhunda tempolu oynamak, hücuma çabuk çıkmak, rakibe baskı yapmak olduğunu vurgulayan Şota Arveladze, "Çabuk oynamamız ve top çevirmemiz gerekiyor. Hazırlıklara başlayalı 12 gün olmasına rağmen oyuncularımın bunu başarmasını bekledim. Önümüzde 7-8 hafta zaman var" diye konuştu.

ONUR: "DAHA İYİ OLMALIYIM"

Haberin Devamı

Yaklaşık 9 aylık bir ayrılığın ardından Differdange 03 maçıyla sahalara dönen kaptan Onur Kıvrak ise, "Sakatlık sürecinden tamamen kurtuldum. Sahaya çıktığımda hissettiklerimi anlatmam zor. Gerçekten çok özlemiştim. İyi de oynayınca moralim arttı. Ama şunu biliyorum, daha iyi olmalıyım. Zamanla her şeyin daha güzel gideceğini biliyorum. Bu zaman geçerken çalışmaya ve kendimi geliştirmeye devam edeceğim dedi.

MEDJANİ: "BİRAZ ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"

Trabzonspor'un Cezayirli futbolcusu Carl Medjani ise, takım olarak zamanla çok daha iyi olacaklarını belirterek, "Differdange 03 maçında beklenen oyunu oynayamadık. Özellikle maçın ilk 20 dakikası beklediğimiz gibi gitmedi diyebiliriz. Ancak sonra Mehmet'in golüyle kazanmayı başardık. Eksiklerimiz tabi ki var ama önemli olan kazanmaktı. Bundan sonraki süreçte daha verimli maçlar oynayarak bir galibiyet serisi yakalamak amacındayız" diye konuştu.

YARIN GİDİYORLAR

Trabzonspor, yurtdışındaki ikinci etap kamp çalışmaları için yarın Almanya'ya gidecek. Saat 11.00'de THY'nin özel uçağıyla Lüksemburg'a uçacak olan bordo mavililer, karayoluyla Almanya'nın Trier bölgesine geçecek. 22 Temmuz'a kadar burada çalışacak olan Trabzonspor, Differdange 03 maçı için Lüksemburg'a gidecek ve 23 Temmuz'daki maçın ardından tekrar kamp yapılan bölgeye dönecek ve çalışmalarını 28 Temmuz'a kadar burada sürdürecek.