Skorer Sözlüğümde korku yok

Sözlüğümde korku yok

09.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Naim Süleymanoğlu, Sidney’den iddialı mesajlar gönderdi, rakiplerine gözdağı verdi

Sözlüğümde korku yok



O bir efsane... O, tüm zamanların gelmiş geçmiş en büyük haltercisi... O Naim Süleymanoğlu. Zafere ve madalyaya doymayan Cep Herkülü, üç kez kazandığı olimpiyat şampiyonluğuna bir yenisini daha ekleyerek spor tarihinin ölümsüzleri arasına girmek için kolları sıvadığı Sidney’den seslendi: “Halteri de aşacağım"...
Naim, bugüne kadar hep halterde en büyük olduğunu, ancak Sidney’de dördüncü altını boynuna geçirerek spor dünyasının da en büyükleri arasına girmek istediğini söyledi. Şampiyon sporcumuz, “Bu spora üç kez olimpiyat şampiyonu olduktan sonra bir daha dönmeyebilirdim. Çünkü bu başarıya ulaşan başka bir halterci yoktu. Bir daha olması da zor gözüküyor. Ancak benim hedefim sadece halterin değil, Dünya sporunun da zirvesine çıkmak. Bunun için buradayım" dedi.

Cesaret gösterisi
Sidney’e dördüncü altın için gelişinin belli bir risk taşıdığını ve büyük bir cesaret gösterisi olduğunu kabul eden Naim, “Ancak cesur olan başarıya ulaşır. Korku benim sözlüğümde yok. Aksi halde, dört yıl aradan sonra dönüp gelmezdim" diyerek rakiplerine de gözdağı verdi. Kendisine güvendiğini ve başkalarının yaptığı derecelerin kendisini ilgilendirmediğini vurgulayan Naim, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ben kendime bakıyorum ve başarabileceğime inanıyorum. Rakiplerin ne kaldırdığı beni ilgilendirmez. Antrenmanda Dünya rekoru kırarsın, yarışmada sıfır çekersin. Bu iş hiç belli olmaz"...

“Çok abartıyorlar"
Kamuoyunun kendisi üzerine odaklanmasının da belli bir stres yükü getirdiğini ifade eden Naim, “Türkiye’de bazı şeyleri çok abartıyorlar. Bu bir müsabakadır. Ben burada şampiyon olamayabilirim de. Böyle bir durumda Naim’in değeri azalacak mı ? Ben yine Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olarak kalacağım. Ama Dünya’nın bir ucuna kaybetmek için değil, kazanmak için geldik. Avustralya’da daha önce de çok kez bulundum. İklimine ve düzenine alışığım. Zaman farkına da birkaç gün içinde adapte olurum" ifadelerini kullandı.

İlk idman
Olimpiyat şampiyonu haltercimiz, uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından geldiği Sidney’e varışının ertesi günü ilk antrenmanına çıktı. Avustralya Hava Kuvvetleri tarafından oyunlar öncesinde hangar olarak kullanılan antrenman salonuna girişiyle birlikte tüm dikkatleri üzerinde toplayan Naim’in ilk çalışmasını Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu, Kafile Başkan Yardımcısı Uğur Erdener, Halter Federasyonu Başkanı Savaş Ağaoğlu ile Güreş Federasyonu Başkanı Ahmet Ayık da izledi. Çok sayıda Türk ve yabancı basın mensubunun da takip ettiği kısa süreli antrenmanın ardından Naim Süleymanoğlu bir süre saunaya girerek ter attı. Altın madalyanın diğer favorisi Halil Mutlu da önceki gün yaptığı ter idmanının ardından dünkü ilk çalışmasında yaptığı derecelerle formda olduğunu gösterdi.

İstanbul şova hazır
2008 Olimpiyatı için finalist şehirler arasında yer alan İstanbul görkemli bir tanıtım şovuna hazırlanıyor.
Sidney’in en ünlü otellerinden biri olan Regent Otel’de İstanbul standı açacak olan TMOK, Türkiye’den götürülen binlerce bayrak, rozet, tişört, şapka ve tanıtım broşürlerini olimpiyat boyunca standı gezmeye gelecek konuklara dağıtacak. Regent Otel’de 11 - 13 Eylül tarihleri arasında tanıtım standı, 13 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında da ağırlama odası oluşturulacak. Ağırlama odasında tanıtım eşantiyonlarının dışında konuklara Türk lokumu ve Türk kahvesi de ikram edilecek.
Tanıtım sırasında teknik konulara da ağırlık verilecek. HDK yetkilileri, stadın ve olimpik köyün sorunlarının nasıl çözümlendiği yolunda açıklamalarda bulunacak. Ayrıca, nasıl çalışıldığını anlatan, İstanbul’un tanıtımı yapılan ve de Türkiye’nin kültürel ve tarihi zenginliklerini içeren üç film gösterisi yapılacak.

NOTLAR...

On altına üç aday
ULUSLARARASI Halter Federasyonu’nun resmi yayın organı olan World Weightlifting dergisi, Sidney 2000 Oyunları’nda başta ünlü haltercimiz Naim Süleymanoğlu olmak üzere Yunanlı halterciler Piros Dimas ve Akakios Kakhiasvilis’e birinci sayfasında yer verdi. On altın madalyaya üç sporcuyu aday gösteren dergi, “Acaba bu üç halterci on altın madalya alabilecekler mi ?" başlığını kullandı. Derginin iç sayfasında ise Naim Süleymanoğlu’nun Atlanta Olimpiyatı’ndan sonra halteri bırakışından, sonra da geri dönüşünden bahsedildi.

Kostümlü prova
OLİMPİYAT oyunlarının görkemli olması beklenen açılış töreninin ilk kostümlü provası bugün yapılacak. Avustralya Stadı’nda gerçekleşecek provanın detayları sır gibi saklanırken, 12 bin kişinin törende görev yapacağı açıklandı. Çeşitli konserlerin verileceği ve renkli gösterilerin yapılacağı törenin, açılıştan önceki son tekrarı ise çarşamba günü gerçekleşecek.

Tatsız olay
2000 Olimpiyatı’nın yapılacağı Sidney, dün tatsız bir olaya sahne oldu. Havalimanına inen Özbekistanlı Gafur Rakhimov ve Uluslararası Amatör Boks Federasyonu üyesi ülkeye sokulmadı. Yetkililer, Özbekistanlı Rakhimov’un yasaklı madde taşımasından dolayı, üyenin ise güvenlik gerekçesiyle ülkeye sokulmadığını açıkladılar.

Doping merkezine akredite umudu
HACETTEPE Üniversitesi Doping Merkezi akreditasyon yolunda emin adımlarla ilerliyor. IOC’nin gönderdiği kitlerden ilkini başarıyla analiz eden ve tebrik mesajı alan doping merkezi, temmuz ayında yaptığı ikinci analizi Barcelona’ya gönderdi ve bu analizin de geçer not aldığı öğrenildi. Merkez, ekim ve ocak aylarında iki kiti daha analiz ederek Barcelona’ya gönderecek. Bu analizleri de başarıyla bitirmesi halinde uluslararası akreditasyona sahip olacak.