Milli Takım Stefan Kuntz'dan sihirli dokunuş

Stefan Kuntz'dan sihirli dokunuş

15.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hollanda karşısındaki 6-1’lik hezimet sonrası 2022 Dünya Kupası için umutsuzluğa kapılan A Milli Takımımız, Stefan Kuntz yönetiminde adeta yeniden doğdu. Alman teknik adamla 3 maçtan 7 puan çıkaran ay-yıldızlılar mucizevi biçimde grupta zirveye ortak oldu.

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

2022 Dünya Kupası yolunda Türkiye yeniden iddialı konuma geldi. 7 Eylül’de Hollanda deplasmanında 6-1 kaybederek Katar yolunda umutsuzluğa düşen ay-yıldızlılar, Stefan Kuntz’un göreve gelmesiyle toparlandı. Hem pozitif enerjisi hem de saha sonuçlarıyla dikkat çeken Kuntz, adeta mucizevi bir dokunuş yaptı.

Alman hoca; Norveç, Letonya ve Cebelitarık önünde 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı.2022 Dünya Kupası yolunda Türkiye yeniden iddialı konuma geldi. 7 Eylül’de Hollanda deplasmanında 6-1 kaybederek Katar yolunda umutsuzluğa düşen ay-yıldızlılar, Stefan Kuntz’un göreve gelmesiyle toparlandı.

Hem pozitif enerjisi hem de saha sonuçlarıyla dikkat çeken Kuntz, adeta mucizevi bir dokunuş yaptı. Alman hoca; Norveç, Letonya ve Cebelitarık önünde 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Haberin Devamı

Maç başı 3 gol, 2.3 puan

Üç maçta 9 gol atıp, 2 gol yiyen milliler, müsabaka başına 3 gol ve 2.3 puan ortalaması yakaladı. Özellikle Cebelitarık maçında Kuntz’un dokunuşları çok net hissedildi. Gol averajının büyük önem taşıdığı bir durumda Burak Yılmaz, Halil Dervişoğlu, Barış Alper, Kerem, Hakan Çalhanoğlu ve Orkun Kökçü gibi hücuma dönük isimler ilk 11’deydi. Caner Erkin de hücumcu bek olarak dikkat çekti.

Kazanırsak play-off cepte Norveç de gülerse lideriz!

2022 Dünya Kupası’na doğrudan katılmamız için grubu lider bitirmemiz gerekiyor. İkinci olursak play-off oynayacağız. 2022 Dünya Kupası’na doğrudan katılmamız için grubu lider bitirmemiz gerekiyor. İkinci olursak play-off oynayacağız. A Milli Takımımız, Karadağ’ı yenerse 21 puana ulaşacak ve kesin olarak play-off hakkı kazanacak. 20 puanlı Hollanda (+23 averaj) evinde 18 puana sahip Norveç’i yener veya berabere kalırsa grubu lider bitirecek. Norveç’in kazanması ise Türkiye’ye liderlik yolunu açacak. Bu durumda Türkiye ile Norveç grubu 21 puanda kapatacak, Hollanda 3. sıraya inerek elenecek. Son maçlar öncesi Türkiye +10, Norveç +9 averaja sahip. Türkiye bu üstünlüğünü korursa lider olarak Katar’a gidecek, Norveç averajla ikinci sırada kalacak.Türkiye play-off’a kalması halinde elemeleri 2. bitirecek 10 takım ve Uluslar Ligi’nden gelecek 2 ekiple buluşacak. Bu 12 takımdan 3’ü daha Katar’a gidecek. En iyi 6 ikinci seri başı olacak ve diğer ekiplerle eşleşecek. Tek maçlı eleme sistemine göre karşılaşmalar seri başı takımların sahasında oynanacak. Son 6 takım kurayla eşleşecek. Maçların yeri de yine kurayla belirlenecek. Play-Off maçları önümüzdeki mart ayında yapılacak.

Haberin Devamı

Letonya bu kez sevindirdi

Türkiye, 2022 Dünya Kupası yolunda Letonya’nın katkılarıyla önemli bir avantaj yakaladı. 2003’te millilerin EURO 2004 yolunu kesen ve 97 yıllık galibiyet hasreti çekilen Letonya, son 1 ayda ay-yıldızlıları adeta ayağa kaldırdı. Önce 2-1’lik galibiyet ile Letonya önündeki şanssızlık kırıldı. Son olarak da Norveç deplasmanında 0-0 berabere kalan Letonya, Türkiye’ye Katar yolunu açtı.

Altıntop umut dolu

Türkiye Futbol Federasyonu A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop, Letonya ve Cebelitarık’ın ardından Karadağ’ı da mağlup ederek, gruptan çıkmak istediklerini söyledi. Altıntop, “Değişiklikler zaman alacak demiştik. Daha yolun başındayız. Kararlı bir şekilde hiçbir detayı atlamadan Karadağ’a hazırlanacağız. Değerleri koruyabilirsek, yeteneğimizi sahaya yansıtabilirsek çok iyi bir skor alacağımızı düşünüyorum. Biz işimizi yaptıktan sonra diğer maçlara bakabiliriz. Allah her şeye kadirdir” dedi.

Haberin Devamı

Milliler Karadağ’da

A Milli Takımımız, 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu’nda yarın Karadağ ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Cebelitarık maçında 11’de forma giyen futbolcular salonda çalıştı. Diğer oyuncular ise taktik ağırlıklı çalışmalar gerçekleştirdi. Ay-yıldızlılar akşam özel uçakla Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’ya giderek kampa girdi.

Yazarlar