Diğer Suat Çelen: "Organizasyona iki ayda hazırlandık"

Suat Çelen: "Organizasyona iki ayda hazırlandık"

08.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası için gereken tüm çalışmalar kısa sürede yapıldı

Suat Çelen: Organizasyona iki ayda hazırlandık

Bu kadar kısa sürede bu organizasyonu Türkiye’den başka hiçbir ülkenin yapamayacağını belirten Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, “Bu şampiyona ile birlikte Türkiye’nin organizasyonlar ülkesi olduğunu yine kanıtlamış olacağız” dedi

Haberin Devamı

Fransa ve Azerbaycan’ın organizasyonundan çekildiği Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’nı düzenlemek için talip olan Mersin’de, 21 ülkeden 218 sporcunun katılacağı dev şampiyonanın hazırlıkları tamamlandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde, Mersin Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Cimnastik Federasyonunca başlatılan şampiyona hazırlıkları sadece 2 aylık sürede yapıldı. Türkiye’nin 2013 yılında ev sahipliği yaptığı Akdeniz Oyunları kapsamında inşa edilen Olimpik Cimnastik Salonu’nda yapılacak şampiyona için Kovid-19 önlemleri de alındı.
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, UEG’nin şampiyonaları bu kadar kısa sürede organize edebilecek tek ülkenin Türkiye olduğuna karar verip, başvuruyu kabul ettiğini söyledi. Bakanlığın süreçte büyük destek verdiğini vurgulayan Çelen, Avrupa’da, Türkiye haricinde bu organizasyonu bu kadar kısa sürede organize edebilecek başka ülkenin olmadığını kaydetti.



Mersin’de her yıl dünya kupasının düzenlendiğini belirten Çelen şöyle devam etti: “Cimnastikte ev sahipliği yaptığımız bir dünya kupası var, ancak bu yarışmanın formatı başka. Hazırlıklar için ciddi şekilde çalışan 100’ün üstünde ekip var. Çalışmalarımızda son aşamaya gelindi. Sadece süsleme ve temizlik kaldı. Bu şampiyonayı bu kadar kısa sürede nasıl yaptığımızı gösterip, Türkiye’nin organizasyonlar ülkesi olduğunu bir kez daha kanıtlamış olacağız.”
Kovid-19’a karşı ciddi tedbirler alındığını kaydeden Çelen, “Seyircinin alınmayacağı organizasyon TRT’de yayınlanacak. İnşallah ülkemizin yüzünü burada da güldürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Şampiyonaya 21 ülkeden 218 sporcunun katılacağını aktaran TCF Başkanı, Türkiye’yi erkeklerde Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Abdelrahman Elgamal’ın kadınlarda da Göksu Üçtaş Şanlı, Dilara Yurtdaş, Bilge Tarhan, Cemre Kendirci ve Ece Yağmur Yavuz’un temsil edeceğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

‘Önlemleri aldık’
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir şampiyonanın, kısa zaman kala Mersin’de yapılacağının açıklandığına vurgu yaptı. Demir, “Tesisimizde hazırlıklarımızı yaptık, eksiklikleri giderdik. Avrupa Şampiyonası’na hazırız. Böyle uluslararası bir organizasyon şehrimiz için önemli bir kazanım. Kovid-19’a karşı gereken tüm tedbirleri de aldık” değerlendirmesinde bulundu.