Futbol Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri futbol

13.06.2013 - 10:54 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler

Süper Lig transfer haberleri futbol

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Haberin Devamı

Fenerbahçe Lorenzo Melgarejo için Arsenal ile kapışıyor!

Fenerbahçe'de Petrescu sesleri!

Fenerbahçe'nin yeni Alex'i Honda!

Fenerbahçe Lorenzo Melgarejo için Arsenal ile kapışıyor!

Benfica'nın başarılı sol bek oyuncusunun menajerinden önemli açıklama...

Benfica'nın Paraguaylı bek oyuncusu Lorenzo Melgarejo'nun menajeri Juan Gabriel Appleyard, Fenerbahçe ve Arsenal'den teklif aldıklarını açıkladı.

Radio Monumental'e konuşan Appleyard, "Arsenal ve Fenerbahçe, Melgarejo'nun transferi için girişimlerini sürdürüyor. Ancak şu ana kadar kesinleşen bir durum yok." ifadelerini kullandı.

Bonservis bedelinin yaklaşık 6 milyon avro olduğu konuşulan 22 yaşındaki futbolcu 2011 yılında Independiente'den transfer edilmişti.

Haberin Devamı

Hızı, yüksek top tekniği ve ofansif anlayışıyla ön plana çıkan Melgarejo, geride bıraktığımız sezonda 39 maça çıkarak 2 gol, 5 asiste imza atmıştı.

Fenerbahçe'de Petrescu sesleri!

Fenerbahçe’nin teknik direktör konusunda neden ağırdan aldığı ortaya çıktı.

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım, Ersun Yanal’la her konuda anlaştı. Tecrübeli teknik adam, her an göreve başlayacak şekilde hazır bekliyor. Ancak Cardozo transferinde Fenerbahçe’yle birlikte çalışan ünlü menajer Jorgen Mendes, Yıldırım’a son dakikada bir teknik adam önerisinde bulundu.

2015’e kadar sözleşmeli

Bugüne kadar isminden hiç bahsedilmeyen bu teknik direktörün Daniel Vasile Petrescu olduğu öğrenildi. Rumen teknik direktör Rusya’nın en köklü takımlarından Dinamo Moskova’yı çalıştırıyor. Sözleşmesi 2015’e kadar sürüyor. Futbolculuğu döneminde pek çok başarı kazanan Chelsea’da forma giyen Petrescu, Rusya Premier Lig’inde Kuban Krasnodar gibi son derece mütevazı bir takımı, 2010-11 sezonunda 80 puana ulaştırmış ve ligi ikinci sırada tamamlamasını sağlamıştı. Bu başarısı onu bir sezon sonra Dinamo Moskova’ya taşıdı.

Avrupa’nın gelecek vadeden genç teknik direktörleri arasında gösterilen Petrescu, gerek ortaya koyduğu şartlar gerekse de Mendes’in ısrarı nedeniyle Aziz Yıldırım için önemli bir alternatif haline geldi. Mendes, Dinamo Moskova ile sözleşme fesih şartlarını görüşüyor. Bu konuyu çözmesi halinde Petrescu’nun Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü olması bekleniyor.

Haberin Devamı

İSTİNYE'DE SÜRPRİZ ZİRVE

Fenerbahçe’de dün öğlen saatlarde ilginç bir buluşma gerçekleşti. Kulüp başkanı Aziz Yıldırımile eski başkanlardan Ali Şen bir araya geldi. Buluşma İstinye Park’taki Borsa Restoran’da gerçekleşti. UEFA’da yakın ilişkileri bulunan ve başkan Platini ile arkadaş olan Şen’in Fenerbahçe’nin içine düştüğü sıkıntıyla ilgili Yıldırım’a fikir verdiği belirtildi. Şen 1,5 yıl kadar önce de Fenerbahçe’ye CAS’taki davasını geri çekmesini önermişti.

Sarı-lacivertliler, CSKA'nın 10 numarasının peşinde. Rus basını, Moskova ekibi ile kontratı 6 ay sonra bitecek Japon futbolcu için, "Fenerbahçe 750 bin euro bonservis bedeli önerdi" diye yazdı. 27 yaşındaki futbolcu gelmeye hazır

Fenerbahçe'nin yeni Alex'i Honda!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yakın çevresine söylediği "Cardozo ve Ekotto'dan sonra bir bomba daha patlatabilirim" sözünün ardından Rus basını, Keisuke Honda'yı Fenerbahçe'nin istediğini yazdı. Rus kulübü ile kontratı 6 ay sonra bitecek Honda için yöneticilerin CSKA'ya teklif götürdüğü ve bonservis bedeli olarak 750 bin euro önerdiği iddia edildi. Ancak Ruslar'ın Honda'yı bırakmak istemediği ve bu nedenle bonservisi için 2 milyon euro istediği kaydedildi. Japon futbolcu ise ayrılmak istediğini belirterek "Buradaki işimin bittiğini düşünüyorum" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

FRİKİKLERİ İLE TANINIYOR
27 yaşındaki Honda F.Bahçe'ye transfer olursa Alex de Souza'nın bölgesinde görev yapacak. Fener ve Milan'ın yakın takibinde olan Japon yıldız ile bu iki kulübün yanı sıra Schalke ve Liverpool da ilgileniyor. Geçtiğimiz sezon CSKA formasıyla çıktığı 32 karşılaşmada 10 gol atan ve 7 asist yapan Honda, mesafe tanımaksızın kullandığı süper frikikleri ile tanınıyor. Honda, 3.5 yılda 102 maça çıktı. 23 gol atıp, 25 asist yaptı.

Galatasaray transfer haberleri

Farfan Florya yolcusu

Hiddink Burak’a kancayı attı

‘Alın beni hocam’

Elmander’e Ada’dan talip

Haberin Devamı

Obi Mikel ile el sıkıştı

Carlinhos'ta geri sayım

Farfan Florya yolcusu

Jefferson Farfan ismine sarı-kırmızılı camia yabancı değil. Çünkü Perulu yıldız geçen yaz Galatasaray’ın gündemine gelmişti. Hatta 2008’den beri formasını giydiği Schalke ile sözleşmesini yenilememişti ve bonservisi elindeydi. Ama Fatih Terim, tercihini Amrabat’tan yana kullandı, Farfan da Schalke ile sözleşmesini uzatmak zorunda kaldı.


Kader Jefferson Farfan ile sarı-kırmızılıların yollarını 2012-13 sezonunun ikinci yarısında tekrar kesiştirdi. Galatasaray Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Schalke ile eşleşti. TT Arena’daki ilk maçta harikalar yaratan ve Jones’in beraberlik golünün asistini yapan Farfan, performansıyla herkesi etkiledi.

PORTEKİZLİ NANİ’NİN ALTERNATİFİ

Kornerleri ‘penaltı’ gibi kullanan, karşısındaki Riera’ya zor anlar yaşatan 28 yaşındaki Perulu oyuncu, Fatih Terim’in gözüne girdi. Nani transferi zora girince de İmparator Farfan’ı işaret etti. Terim’in raporu doğrultusunda harekete geçen sarı-kırmızılı idareciler, Almanya’nın yolunu tuttu ve Schalke ile masaya oturdu. Farfan için 5 milyon euroyu gözden çıkaran Galatasaray’a Schalke’nin cevabı 8 milyon euro oldu. Pazarlıklar sürüyor ve iki kulübün orta noktada buluşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Hiddink Burak’a kancayı attı

G.Saray’da bir kez daha panik düğmesine basıldı. Burak’ı Napoli ve Fiorentina’ya satmayan Cimbom’un işi bu kez zor. Anzhi, ‘Kral’ lakaplı golcüye 6 milyon euro önerecek.

Sarı-kırmızılı kulübü bu transfer döneminde en çok zorlayan konu ‘yabancı sınırlaması’… Nokta atışı transfer yapmak zorunda olan Cimbom elindeki yerli kalitesini Erman Kılıç, Emre Kılınç gibi isimlerle takviye etmeye çalışırken, Rusya’dan kötü haber geldi. Anzhi Mahaçkala’yı çalıştıran Guus Hiddink’in sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Hollandalı teknik adamla sürpriz şekilde sözleşme uzatıldı. G.Saraylı idareciler de Burak Yılmaz’a ilgisi bilinen Hiddink’in Anzhi’den ayrılacağını düşünüyordu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

Ekonomik olarak sınır tanımayan Anzhi Mahaçkala kanca attığı oyunculara astronomik paralar ödeyerek kadrosuna katıyor. Dağıstan ekibinin Burak Yılmaz için de öncelikle oyuncuyla temasa geçerek 6 milyon euro önereceğinin duyulması sarı-kırmızılılarda sıkıntı yarattı. Bu rakama çıkması mümkün olmayan Cimbom’un elindeki en önemli yerli yıldızlardan birini kaybetmesi transfer planlarını da baştan sona değiştirecek.

‘Alın beni hocam’

G.Saray’da Umut Bulut’un takımdaki geleceği tüm gizemini korumaya devam ediyor. Türkiye’den G.Saray’ın dışında F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzon’un da transferi için atağa geçtiği milli yıldızın gönlü sarı-kırmızılı takımda kalmaktan yana… Drogba transferinden sonra ilk 11’deki yerini kaybeden ancak yine de takımda kalmak ve bir parçası olmak isteyen Umut, durumunu öğrenmek için teknik direktör Fatih Terim’e danıştı. Tecrübeli hocaya takımda kalmak istediğini söyleyen Umut, “Bonservisimi alın” dedi.

FARK 1 MİLYON EURO

Umut’a kendisinden oldukça memnun olduğunu ileten İmparator da transferi için yöneticilerin uğraştığını söyledi. Bu doğrultuda bonservisini elinde tutan Toulouse ile G.Saray’ın pazarlıklarından olumlu sonuç çıkmasını bekleyen Umut, aksi takdirde ise kendisine gelen teklifleri değerlendirmeye alacak. Fransızlar’ın 3 milyon euroluk inadı 2’ye düşerse, Umut temelli Aslan olacak.

Elmander’e Ada’dan talip

G.Saray’a transfer olduğu ilk sezon takıma ‘büyük karakter’ katan ve şampiyonlukta başrolü oynayan Johan Elmander ikinci yılında ise sakatlıklarla boğuşmuştu. Sneijder ve Drogba transferlerinden sonra hem kapasite hem de kontenjan sıkıntısı yaşayan İsveçli futbolcu ile yolların ayrılması kesin gibi. Johan Elmander ile yurt içinden Kasımpaşa ve Konya ilgilenirken, Premier Lig’den de Hull City talip oldu. İsveçli forvet de Ada’ya dönmeye sıcak bakıyor.

Obi Mikel ile el sıkıştı

Fatih Terim'in takımda kalmasını istediği Melo için temaslar devam ederken, Bülent Tulun da bir yandan alternatifler üretmeye devam ediyor. İddialara göre Tulun, Obi Mikel ile prensipte anlaştı. Nijeryalı ön liberonun menajeri ile el sıkışan Tulun'un transfer için Mourinho'nun kararını beklediği bildirildi.

Carlinhos'ta geri sayım

Fatih Terim'in mutlaka takımda görmek istediği Carlinhos için Brezilya'ya giden ve Sao Paulo'da bu oyuncunun menajeri Luizao ile masaya oturan G.Saray İdari Menajeri Cenk Ergün daha sonra Rio'ya geçerek burada Taffarel ile buluştu ve oyuncu ile görüştü. Ergün, Fluminense ile Carlinhos için masaya oturduktan sonra Türkiye'ye dönecek. Fluminense ile bonservis pazarlığında son rakamın 4.5 milyon euro olduğu ise gelen haberler arasında.

Beşiktaş transfer haberleri futbol

Adalı'nın golcüsü Eto'o

‘Büyük olasılıkla Prosinecki'

Ronaldinho görüşmesi bugün!

Beşiktaş'a Süper Lig'den 2 takviye


Bonservisi elinde olanKamerunlu yıldızlagörüşüldü. Anzhi’den20 milyon Euro alan golcü oyuncu senelik5-6 milyon Euro karşılığında ‘Kartal’ olmaya sıcak bakıyor.

BEŞİKTAŞ başkan adayı Serdal Adalı, Kartal’a dünyaca ünlü bir golcü getirmek için uğraşıyor: Samuel Eto’o... Adalı’nın divan kurulu başkanı Yalçın Karadeniz’e verdiği listede yer alan kurmayları Rusya’nın Anzhi Makhachkala takımında forma giyen ve bonservisi elinde olan 32 yaşındaki yıldızla transfer görüşmesi yaptılar...

2011’de Inter’den 27 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Anzhi’ye geçen Eto’o, kulübünden 20 milyon Euro yıllık ücret alıyor. Senelik maaş olarak dünyanın en çok kazanan futbolcusu olan Eto’o, yıllık 5-6 milyon Euro’ya Beşiktaş’a gelmeye sıcak baktığını ifade etti.

19 GOL, 10 ASİST!
G.SARAY ve F.Bahçe dünyaca ünlü yıldızları kadrosuna katarken, Beşiktaş’ın da onların gerisinde kalmasını istemeyen ve siyah-beyazlıların 3. yıldızını bir an önce armanın üstüne koymak isteyen Adalı, ilk adımı da Eto’o’yu transfer ederek atmak istiyor. Beşiktaş’ın kasasını da zorlamamak için bu transferde gerekirse sponsorları da devreye sokmayı düşünen Adalı ve kurmayları imkânsız gibi bir transferi gerçekleştirmeye çok yaklaştı.
DAHA önce Real Madrid ve Barcelona formalarını da giyen, aralarında 2 Şampiyonlar Ligi’nin de olduğu sayısız kupa kaldıran Eto’o defalarca dünyada ve Avrupa’da yılın karmalarına girdi, ödül kazandı ve çeşitli organizasyonlarda gol krallıkları yaşadı.
GEÇEN sezon ise Anzhi formasını 25 lig maçında terleten ‘Sammy’ lakaplı yıldız 10 gol attı, 7 de asist yaptı. Eto’o Avrupa Ligi’nde ise 16 karşılaşma 9 kez fileleri sarsıp, 3 de gol pası verdi.

‘Büyük olasılıkla Prosinecki'

BEŞİKTAŞ Futbol Komitesi Üyesi Deniz Atalay, hoca adaylarını ikiye indirdiklerini belirtti.

Haber1903’e konuşan Atalay “Büyük ihtimal Prosinecki ile anlaşacağız. Gündemde Bielsa da var ama ağırlık Prosinecki’den yana” dedi.
ÖTE?yandan Kayseri’nin genç teknik adamı Prosinecki ise Hırvat basınına açıklamalar yaptı ve “Beşiktaş’la görüşmem olmadı. Ama Beşiktaş’la anlaşacağım speküle ediliyorsa, bir ilgi vardır. Bu hafta içinde Kayseri’deki geleceğimin netleşeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Ronaldinho görüşmesi bugün!

BEŞİKTAŞ yönetimi bugün Ronaldinho’nun transferi için önemli bir toplantı yapacak...

Siyah-beyazlılar 33 yaşındaki dünyaca ünlü yıldızın menajeri ve ağabeyi olan Roberto Assis ile görüşecek ve şartları konuşacak.
BU transfer için ön görüşmeyi futbol direktörü Önder Özen yapmıştı. Şimdi ise yöneticiler devreye girecek. Eğer uygun şartlar oluşursa siyah-beyazlılar Ronaldinho’yu kadrosuna katmak istiyor.

BİLİNDİĞİ üzere geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman VATAN’a yaptığı açıklamada Ronaldinho ile ilgilendiklerini doğrulamış ama tecrübeli oyuncunun yıllık 15 milyon Euro istediğini söylemişti.

Beşiktaş'a Süper Lig'den 2 takviye

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, atağa kalktı... Gökhan Töre'yi kiralık olarak kadrosuna katan siyah-beyazlı ekip, MP Antalyaspor'da forma giyen Ömer Şişmanoğlu ile anlaşmaya vardı. Beşiktaş'ın 23 yaşındaki futbolcuyu yarın İstabul'a getireceği belirtildi.

Öte yandan Beşiktaş, Süper Lig'e veda eden İstanbul BŞB ile sözleşmesi sona eren Holmen ile büyük ölçüde anlaştığı, ancak bazı prüzlerin olduğu belirtildi.

En 'Sağlam' Kartal

İki başkan adayının da gönlündeki hocanın Ertuğrul Sağlam olduğu, tecrübeli çalıştırıcının da bu nedenle teklifleri kabul etmediği belirtildi

Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam sesleri yükselmeye başladı. Samet Aybaba'nın gönderilmesiyle birlikte başlayan teknik direktör arayışları tüm hızıyla sürürken, siyahbeyazlıların eski hocası Ertuğrul Sağlam'ın adı yeniden ön plana çıktı. Hem Fikret Orman hem de Serdal Adalı'nın gönlündeki yerli hocanın Ertuğrul Sağlam olduğu ifade edilirken; iki başkan adayının da geçtiğimiz günlerde Tümkayder'in organizasyonunda bir araya geldikleri Ertuğrul Sağlam'la bir görüşme yaptıkları belirtildi.

BENİ DÜŞÜNMENİZE SEVİNDİM
Orman ile Adalı'nın, tecrübeli hoca ile yaptıkları yüz yüze görüşmede, "Seni yeniden takımın başında görmek isteriz, ne düşünürsün" diye sordukları; Sağlam'ın da iki başkan adayına, "Bu düşüncede olmanız beni çok mutlu etti" yanıtını vererek yeşil ışık yaktığı ifade edildi. Bu arada teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın da; bugüne kadar yurt içi ve yurt dışından birçok teklif aldığı, ancak bunların tamamını Beşiktaş'a gitme ihtimali olduğu çin geri çevirdiği öğrenildi.