Futbol Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri futbol

14.01.2014 - 09:59 | Son Güncellenme:

Süper Lig transfer haberleri, futbolda bomba transferler, transferde son gelişmeler

Süper Lig transfer haberleri futbol

Süper Lig transfer haberleri

Galatasaray transfer haberleri futbol

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Beşiktaş transfer haberleri futbol

Haberin Devamı

Yıldırım dokunuş

Torino'dan teklif

Brezilya'da genç futbolcu avı

Yıldırım dokunuş
F.Bahçe, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan teknik direktör Ersun Yanal ve sol bek Caner Erkin ile yeniden anlaştı. Başkan Aziz Yıldırım'ın görüşüp anlaştığı Yanal, yıllık 2.5 milyon euro'dan 3 yıllık sözleşme imzalayacak. Caner de kamp dönüşü İstanbul'da 3 senelik imza atacak

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, takımın kamp yaptığı otele gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı, özel görüşmeler yaptı. Başkan Yıldırım'ın yöneticilere tahsis edilen "Golf Lounge"da ilk görüştüğü teknik direktör Ersun Yanal oldu. Sezon başında uzun vadeli sözleşme önerisine, "Hayır, ben şampiyon yaparsam devam ederim" diyen Yanal ile bu görüşmede 3 yıllık prensip anlaşmasına varıldığı öğrenildi. Aziz Yıldırım'ın bu görüşmede, "Takımdan çok memnunum. İnşallah şampiyonluğu yaşayacağız. Puan farkını hiç hesaba katmadan iyi çalıştığınızı da görüyorum. Sizlere güveniyorum. Yönetimin bu güveninin işareti olarak da 3 yıllık sözleşme yapılmasını istiyoruz" dedi. Başkan Yıldırım'ın görüşmede yeni şartları da çok detaylı olmasa da Ersun Yanal'a ilettiği öğrenildi.

UZUN YILLAR ÇALIŞMAK iSTERiZ
Yanal'ın şampiyonluk temennisine "İnşallah" dedikten sonra teşekkür ettiği belirtiliyor. Başkan Yıldırım'ın şu anda 1.5 milyon dolar kazanan Ersun Yanal'a yıllık 2.5 milyon euro önerdiği öğrenildi. Ersun Yanal'ın kazancı özel primlerle birlikte 3, hatta 3.5 milyon euro'yu bulacak. Şampiyonluk halinde 500 bin euro, Türkiye Kupası'nın alınması halinde 250 bin euro, Avrupa'da elde edilecek başarılara göre de bu rakam 1 milyon euro artı prime kadar çıkıyor. Aziz Yıldırım'ın görüşmede, "F.Bahçe, Türkiye'de istikrarın sembolü olmaya başladı. Her yıl ligde ve kupada şampiyonluğu kovalayan tek takımız. Bunu teknik heyet olarak da devam ettirmek istiyoruz. Şu anda 3 yıllık yapılacak sözleşmenin daha uzun olmasını da istiyoruz" dediği belirtildi.

CANER İLE 3 YIL
Başkan Aziz Yıldırım'ın "Lounge" görüşmelerinin ikincisi Caner ile gerçekleşti. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan tecrübeli oyuncuya Yıldırım, "Bir yere gidemezsin. Çıkan haberleri ciddiye almıyorum" diyerek söze başladığı belirtiliyor. Yıldırım, "Uzun yıllar bizimle kalacaksın. Ücreti düşünme. Hakkını fazlasıyla alacaksın" diye konuştu.

İMZA İSTANBUL'DA ATILACAK
Caner'in görüşmede başkana teşekkür ettiği, "Bir yere gitmeyi düşünmüyorum. Aklımdaki tek şey bu sezonu şampiyon olarak bitirmek" dediği öğrenildi. Aziz Yıldırım'ın şu anda Caner'in aldığı rakamı ciddi miktarda artıracağı, tecrübeli sol bek için 3 yıllık sözleşme hazırlanması için yönetime direktif verdiği belirtildi. İmza İstanbul'a dönüşte atılacak.

Haberin Devamı

Torino'dan teklif
F.Bahçe'de istediği forma şansını bulamayan Salih'e Serie A ekibinden kiralama teklifi geldiği öğrenildi

Fenerbahçe'nin genç yıldızını Salih Uçan'ın başına talih kuşu kondu. Salih'e, İtalya Serie A takımlarından Torino'nun talip olduğu ortaya çıktı. FC Kopenhag'dan Delaney ve River Plate'den Cirigliano'nun yanı sıra Salih için de kulüpleri ile temas halinde olan Torino'nun üç oyuncudan birisiyle anlaşacağı İtalyan kaynaklarca ileri sürüldü. Torino'nun Salih için sarı-lacivertlilere sezon sonuna kadar kiralama teklifinde bulunduğu, 20 yaşındaki oyuncunun İtalya macerası yaşamak istediği, son kararı ise Ersun Yanal'ın vereceği bildirildi. Yanal, geçen hafta yaptığı açıklamada Salih'in kiralık ya da satılık olmadığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Brezilya'da genç futbolcu avı

Sarı-lacivertli kulübün scout'ları genç yetenekleri keşfetmek için Brezilya'ya çıkarma yaptı. Sao Paulo Gençler Kupası kapsamında oynanan Corinthians-Inter de Limeira karşılaşmasını izleyen F.Bahçe'nin futbolcu avcıları, birçok genç ismi izleyerek rapor etti. Corinthianslı gençler, Fenerbahçe tarafından takip edilmenin motivasyonuyla 4-0 galip geldi.

Haberin Devamı

Vidic seferi

Aslan'ın son gözdesi Cenk

Cambiasso ve Di Maria manşetlerde

Yabancı krizi

Vidic seferi
İngilizler, G.Saray'ın Sırp yıldız ile buluşacağını iddia ederek, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan tecrübeli stopere, geri çeviremeyeceği bir teklif yapacağını yazdı

Galatasaray'ın adı Manchester United'ın kaptanı Nemanja Vidic ile ciddi şekilde anılmaya başladı. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan yıldız oyuncu için Galatasaray'ın hızlı davrandığı ve oyuncuya bu hafta içinde teklif yapacağı ileri sürüldü. Daily Mail'in "özel" ibaresiyle geçtiği habere göre Sırp yıldız, Galatasaray'ın bu teklifini dinleyecek. Transfer görüşmelerinde ise ismi son dönemlerde sık sık duyulan Muzzy Özcan aracılık yapıyor. Cimbom'un bu teklifinin Vidic'i sezon sonunda transfer etmek için olacağının altı çizildi. Finansal detayların bu haftadan sonra belli olacağı ifade edilirken, sarı-kırmızılıların Vidic'e yıllık 3 milyon euro önereceği belirtildi.

8 YILDIR FORMA GİYİYOR
32 yaşındaki savunmacının yeni bir macera istediği, 8 yıllık Manchester United macerasını sonlandırmaya sıcak baktığı ve İngiltere dışındaki tekliflerle ilgilendiği belirtiliyor. Bu arada Mancini'nin "Fark yaratabilecek bir oyuncu" demesine karşın devre arası için Vidic'e çok sıcak bakmadığı, yönetimin de bonservisi elinde olması nedeniyle gelecek yıl için temaslarda bulunduğu da gelen haberler arasında... Öte yandan Galatasaray ile adı anılmaya başlanan Nemanja Vidic'e Serie A temsilcisi Juventus'un 3 yıllık sözleşme önerdiği belirtildi. Sport İtalia'da yer alan haberde Fiorentina'nın da istekli takımlar arasında olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Aslan'ın son gözdesi Cenk
Yerli transferinde henüz yol alamayan sarı-kırmızılı ekibin İBB'de oynayan genç oyuncuyu da listesine aldığı bildirildi

Mancini'nin beğendiği ve yönetime verdiği listede yer alan oyunculardan birinin de Enver Cenk Şahin olduğu ortaya çıktı. Yabancı sınırlaması nedeniyle kadrodaki Türk oyuncuların sayısının fazla olmasının önemini vurgulayan İtalyan çalıştırıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da forma giyen 19 yaşındaki sağ kanat oyuncusunun kadroya dahil edilmesini istedi. Cenk, genç yaşı, alternatif bölgelerde oynaması ve düşük maliyeti ile sarı-kırmızılı takım için oldukça cazip bir isim olarak dikkat çekiyor. PTT 1. Lig'de bu sezon 12 lig maçında forma giyen 19 yaşındaki Cenk, 2 gol, 3 asistlik bir performansa sahip. Cenk Şahin, geçtiğimiz yaz düzenlenen U20 Dünya Kupası'nda da oynamıştı.

Cambiasso ve Di Maria manşetlerde

Yurt dışı basınında dün Galatasaray'ın Cambiasso'yu transfer edeceğine dair haberler vardı. Mancini'nin, İnter'den eski öğrencisini istediğini, FOTOMAÇ da daha önce sayfalarına taşımıştı. Cambiasso için başka talipler de olduğu belirtildi. G.Saray-Di Maria flörtü de gazetelerde yer buldu. İşte Avrupa'da dün Galatasaray'la ilgili çıkan haberler:

İTALYA

Calciomercato: Galatasaray, genç Arjantinli yıldız Ontivero ile henüz resmi anlaşma imzalamadı. Oyuncunun peşinde Roma, Catania ve Genoa var.

Virgilio: İtalyan internet sitesinde Türk medyası kaynak gösterilerek Mancini'nin eski öğrencisi Cambiasso'yu istediği haberini paylaştı.

Calcio Fanpage: Galatasaray Cambiasso için Chelsea ve ManU ile rekabet edecek.

Calciomercatonews: G.Saray Teknik Direktörü Mancini, Cambiasso için nabız yokluyor.

Calcionews24: Galatasaray, Esteban Cambiasso ve Gareth Barry'den birisini haziran ayında İstanbul'a getirmeyi planlıyor.

PORTEKİZ

Record: Galatasaray, Di Maria için bastırıyor.

FRANSA

Les-Transferts: Di Maria, İstanbul'un rüyalarını süslüyor.

Football.fr: Mancini, Cambiasso'yu göz hapsinde tutuyor.

Yabancı krizi
Sarı-Kırmızılılar, Hajrovic ve Telles transferleri için yabancı kontenjanında yer açmaya çalışıyor, ama her an gitti, gidiyor denilen Dany ve Amrabat takımda kalmak için diretiyor. Krizin çözülmesi için bizzat Aysal'ın devreye girmesi bekleniyor


Cim Bom’da yabancı krizi... Grasshoppers’a 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek İzet Hajrovic’i Antalya kampına getirerek hazırlık maçlarında oynatan Sarı-Kırmızılılar, Bosna Hersek’li futbolcuya henüz lisans çıkarabilmiş değil. Bununla beraber bavullarını hazırlayan ve Türkiye’ye gelmek için artık gün sayan Alex Telles cephesinde de benzer bir durum söz konusu. Kadrosundaki lisanslı 10 yabancıdan en az ikisiyle yollarını ayırması gereken Galatasaray, Dany Nounkeu ve Nordin Amrabat’ı kiralık listesine koymuştu. Ancak Kardemir Karabük’e gitmesi beklenen Dany, bu kulüple anlaşma sağlama yoluna gitmedi. Antalyaspor’la transfer görüşmesi yapmasına izin verilen Amrabat da, Galatasaray’da kalacağı yönünde ısrarlı beyanatlarına devam edince, bu temastan da bir sonuç alınamadı. Dolayısıyla iki oyuncu da hâlâ Galatasaray’ın kadrosunda ve yabancı kontenjanında yer açılamıyor.

Kolaylık rica edecek

Günler ilerledikçe krize dönüşen bu yabancı sorununu çözmesi için, son çare olarak Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın devreye girmesi bekleniyor. Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, Dany ve Amrabat’ın menacerleriyle görüşerek, kendilerine en azından sezon sonuna kadar kolaylık sağlamaları adına ricada bulunacak.

Maliyeti 12 milyon Euro

Fatih Terim döneminde transfer edilen bu iki futbolcudan Amrabat için Kayserispor’a 8.6 milyon Euro, Dany için de Gaziantepspor’a 3.3 milyon Euro bonservis bedeli ödenmişti. Önümüzdeki sezon yabancı kontenjanında yaşanacak kural değişikliğine göre, bu oyuncuların sezon sonunda zararına bonservisiyle birlikte satılmaları gündeme gelecek.

Gomis önerisi

Lescott, Zaccardo ya da Heitinga

Adım adım Batalla

İşte Kartal'ın hedefleri

Gomis önerisi

Transferde çok sayıda yıldızı gündeme alan Beşiktaş'ta konuşulan son isim Bafetimbi Gomis oldu... Sezon sonu Lyon ile sözleşmesi bitecek 29 yaşındaki forvetin, menajerler tarafından önerildiği belirtildi. Yönetici Ahmet Kavalcı'nın yönetim toplantısında adı telaffuz ettiği Fransız oyuncunun, sezon sonu sözleşmesi biten Almeida için iyi bir alternatif olabileceği vurgulandı.

Lescott, Zaccardo ya da Heitinga

Sivok'un sahalara dönüşünün 2 ayı bulacağı haberinin ardından stoper arayışlarına hız veren Beşiktaş, Lescott'ın ardından Zaccardo (Milan) ve Heitinga'yı (Everton) da takibe aldı. Lescott konusunda Manchester City'nin tavrını netleştirmesini bekleyen siyah-beyazlıların, Heitinga için de temasa geçtiği belirtildi. EVERTON ile sözleşmesi sezon sonu bitecek Hollandalı yıldız için bonservis bedeli olarak 1 milyon euro'nun gözden çıkarıldığı dile getirildi. Lescott ve Heitinga konusunda sorun çıkması halinde rotanın Milan forması giyen Zaccardo'ya döneceği ifade edildi. Stoper transferinin cuma gününe dek bitirileceği vurgulandı.

Adım adım Batalla
Bursaspor ile temaslarını sürdüren siyah-beyazlılar 4 milyon euro'luk bonservisi indirmek için çabalıyor. Tangocunun da Kartal’a sıcak bakması nedeniyle bu transferin birkaç gün içinde bitebileceği ifade edildi

Transferde çok sayıda yıldız ile adı anılmasına karşın şu ana dek 'güvenilecek bir maestro'yu kadrosuna katamayan Beşiktaş'ın, Batalla konusunda sona yaklaştığı ileri sürüldü. Teknik direktör Daum ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle Bursaspor ile yollarını ayıran tangocu konusunda girişimlerini sıklaştıran siyah-beyazlıların, 4 milyon euro'luk bonservis bedelini aşağı çekmeye çalıştığı belirtildi. Birçok Arap ekibinin gündeminde olan Arjantinli yıldızı iyi bir rakama satmak isteyen yeşilbeyazlıların ise şimdilik Kartal'ın baskısına direndiği dile getirildi.

BAŞKAN DA iSTiYOR
Yetenekleri ile tüm futbolseverlerin beğenisini kazanan Batalla ile ilgili görüşmelerin merkezindeki isim olan yönetici Ahmet Kavalcı'nın bu direnci kırmak için yoğun mesai harcadığı ve bu transferin birkaç gün içinde mutlu sonlanabileceği ifade edildi. Bazı yöneticilerin Bursa'dan ayrılış şekli nedeniyle transferine karşı çıkmasına rağmen Fikret Orman'ın alınmasını istediği tangocunun da siyah- beyazlı takıma sıcak baktığı vurgulandı. Batalla ile şartlarda el sıkışıldığı da sızan bilgiler arasında...

İşte Kartal'ın hedefleri
Ronaldinho olmadı taraftar yeni bombayı bekliyor. İşte Kartal'ın transferdeki hedefleri...

John Heitinga: Siyah-Beyazlılar’ın savunmaya yapmayı planladığı takviyede listenin ilk sırasında Hollandalı stoper yer alıyor. Özellikle formasını giydiği Everton’da kadroda düşünülmeyen ve takımdan bonservisini alarak ayrılması gündemde olan 30 yaşındaki deneyimli stoper için Kartal bir süredir girişimlerini sürüdürüyor. Ronaldinho transferinde yaşanan fiyasko sonrası harekete geçen ve yabancı transferlerinde dümene geçen Başkan Fikret Orman’ın yakın zamanda İngiltere’ye çıkartma yapıp bu oyuncu konusunda pazarlıkları bizzat kendisinin yürüterek, oyuncuya imza attırması bekleniyor.

Ola Toivonen: İsveçli futbolcu, Ronaldinho’dan sonra Kartal’ın gündeminde zirveye oturdu. Futbol direktörü Önder Özen’in “Takımımda görmek isterim” dediği 27 yaşındaki isim için Beşiktaş nabız yokluyor. İlk etapta, Haziran’da sözleşmesi bitecek 1.92’lik dev için PSV kiralamaya sıcak bakmadı. Ancak Hollanda ekibinin futbolcuyu kadroda düşünmemesi üzerine de Kartal beklemeye koyuldu. Kasasından yüksek miktarda para çıkarmak istemeyen Siyah-Beyazlılar, PSV’nin oyuncuyla ilgili atacağı adımları izlemeye koyuldu.

Mario Maloca: Slaven Bilic’in özellikle istediği Hırvat stoper konusunda Hajduk Split’in talep ettiği 5 milyon Euro bonservis bedeli, transferi zora sokmuştu. Ancak Bilic yönetime bu oyuncu konusundaki ısrarını yeniden iletti. Tecrübeli çalıştırıcı, vatandaşının savunmaya büyük katkı sağlayacağını ve Dünya Kupası öncesinde futbolcunun fiyatı artmadan bu işi halletmeleri gerektiğini belirtti. Yönetim de Bilic’ten gelen bu isteği yeniden görüşmeye başladı. 5 milyon Euro’yu yüksek bulan Kartal, fubolcunun kulübünün bonserviste indirim yapması için girişimlerde bulunacak.

Cenk Tosun: Sezon sonu Gaziantepspor’la sözleşmesi bitecek olan 23 yaşındaki futbolcuyla her konuda el sıkışıldı. Tek pürüz, Antep’in iknası kaldı. Bunun için de 26 Ocak’ta Güney ekibinde yapılacak kongreyi bekleyen Kartal, yeni yönetime göre hareket edecek. Güney ekibine bir oyuncu artı bir miktar para vermeyi planlayan Siyah-Beyazlılar, transferi noktalayacak. Kartal, pazarlıklarda, oyuncunun 6 ay sonra sözleşmesinin bitecek olmasını da avantaja çevirip transferi kulübe fazla yük olmadan yapacak.

Yazarlar