Galatasaray Süper Lig'de dev maç: Galatasaray - Trabzonspor

Süper Lig'de dev maç: Galatasaray - Trabzonspor

10.02.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Başakşehir'in takipçisi Cim-Bom, liderin puan kaybettiği haftada Trabzonspor'u geçip farkı azaltmak istiyor. Karadeniz ekibi de eksik kadrosuyla Aslan'a kafa tutacak.

Süper Ligde dev maç: Galatasaray - Trabzonspor

Süper Lig’de sahasında oynadığı son 29 maçı kaybetmeyen Galatasaray bu sayıyı daha da ileriye taşımak isteyecek. Ligde son iç saha yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasındaki Kasımpaşa mücadelesinde yaşayan sarı-kırmızılı takım, sonrasında Türk Telekom Stadı’nda mağlubiyet yüzü görmedi. Sarı-kırmızılılar, evindeki son 29 lig maçının 24’ünü kazanıp, 5’inde berabere kaldı.

Haberin Devamı

CEZALI: Fernando, Sinan (Galatasaray)

SAKAT: Mariano (Galatasaray)Uğurcan, Novak, Pereira, Onazi(Trabzonspor)

Beraberlik çıkmıyor

Galatasaray-Trabzonspor rekabetinde son 12 maçta beraberlik yaşanmadı. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 23 Aralık 2012 tarihinde yapılan ve golsüz biten lig maçının ardından rekabette beraberliğe rastlanmadı.

Rakamlarla G.Saray-Trabzonspor

-Trabzonspor’un Süper Lig tarihinde deplasmanda en fazla mağlup olduğu takım Galatasaray (9G, 11B, 25M)
-Galatasaray bu sezon Süper Lig’de en fazla gol atan üç takımdan biri (38)
- Süper Lig’de Galatasaray ve Trabzonspor arasında oynanan son 11 maçta toplam 11 kırmızı kart çıktı, bunların sekizini Trabzonspor gördü.
Süper Ligde dev maç: Galatasaray - Trabzonspor
- Aslan ile Trabzon, Süper Lig’de 91 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray bu maçların 40’ını kazanırken, Trabzonspor 30 galibiyet elde etti.
-Cim-Bom, Süper Lig’deki son 10 maçın sadece birinde mağlup oldu (4G 5B).
-Bu sezon Süper Lig’de en fazla isabetli şut çeken takım Trabzonspor (115). Galatasaray ise rakibinden 19 isabetli şut daha az çekmesine rağmen iki gol fazla attı (38).
-Galatasaray ve Trabzonspor arasında Süper Lig’de oynanan maçlarda atılan son 36 golün 27’si (% 75) maçların ikinci yarılarında geldi.
-Cim-Bom’un yeni transferi Mbaye Diagne, Süper Lig’de Trabzonspor ile karşılaştığı iki maçta da gol katkısı yapmayı başardı (2 gol, 1 asist).
Filip Novak kaldı, Jose Sosa gitti
Trabzonspor’da, Galatasaray maçında oynaması beklenen sol bek Novak’ın ağrıları artınca İstanbul’a götürülmedi. Takımla idmanlarda yer alan Sosa ise kadroya dahil edildi.
Galatasaray maçından puan almak isteyen Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman’ın hesapları şaştı. İğneyle de olsa sahaya sürmek istediği Novak, ağrıları artınca Trabzon’da kaldı.MKE Ankaragücü maçında sakatlanan ancak Galatasaray maçı öncesi takımla birlikte çalışmalara katılan sol bek oyuncusu Filip Novak’ın ağrılarının artması üzerine yapılan son antrenmana katılamadığı öğrenildi. Galatasaray karşılaşmasında forma giymesi planlanan Novak’ın yaşanan bu gelişmenin ardından kadrodan çıkarıldığı dile getirildi. Novak’ın yanı sıra tedavileri devam eden Onazi, Pereira ve Uğurcan da kafilede yer almadı.
Beşiktaş ile deplasmanda yapılan karşılaşmada sakatlanan ve tedavisinin ardından hafta içi takımla çalışmalara başlayan Sosa, 16 Aralık 2018 tarihinde oynanan o maçının ardından 56 gün sonra maç kadrosunda yer alacak. Uğurcan da kadroda yer almazken, 16 yaşındaki kaleci Kağan da takıma dahil edildi.
Önce futbol sonra rugby
Cim-Bom ile kıran kırana bir mücadele içine girecek olan Trabzonspor, İstanbul yolculuğu öncesinde neşeli bir antrenman gerçekleştirdi. Teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ndeki çalşma oldukça eğlenceli geçti. İlk olarak Galatasaray maçının taktiği üzerinde çalışan bordo-mavililer, daha sonra rugby oynadı. Mücadelenin maksimum düzeyde olduğu bu sporda tesisleri futbolcuların kahkahaları inletirken, İstanbul’a oldukça moralli gittiler.
Nwakaeme ile Yusuf uyarısı
Galatasaray’da teknik ekip bugün rakipte iki isme dikkat çekti: Nwakaeme ile Yusuf Yazıcı. Trabzon’da ligin ilk yarısında oynanan ve Karadeniz ekininin 4-0 kazandığı maçta sergilediği güzel oyunla dikkat çeken Nwakaeme konusunda özellikle sağ kenarda oynanan Feghouli ve Linnes’e uyarılar yapıldı. Yine Galatasaray maçlarında skor yapma potansiyeli yüksek olan Yusuf Yazıcı için de orta alan oyuncularının dikkatinin çekildiği belirtildi. Yusuf’un şutları konusunda Muslera’ya da özel uyarılar yapıldığı belirtildi.
Sarı-kırmızılılarda Trabzonspor karşısında sağ bekte Linnes forma giyecek. Alanya maçında bileğine darbe alıp oyundan çıkan Mariano’nun tam olarak hazır olmaması nedeniyle Norveçli futbolcu forma giyecek.