Beşiktaş Süper Lig’de sezonun son derbisi: Beşiktaş - Fenerbahçe! Muhtemel 11'ler

Süper Lig’de sezonun son derbisi: Beşiktaş - Fenerbahçe! Muhtemel 11'ler

08.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de sezonun son derbisi Vodafone Park’ta oynanacak. Beşiktaş, Avrupa iddiasını sürdürmek, Fenerbahçe ise ikinci sıradaki yerini sağlama almak istiyor

Süper Lig’de sezonun son derbisi: Beşiktaş - Fenerbahçe Muhtemel 11ler

Beşiktaş ile Fenerbahçe tam 355. kez karşılaşacak. Sarı-lacivertli takım geride kalan maçlarda 133 galibiyet alırken, Beşiktaş 126 kez kazandı, 95 müsabaka beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe’nin 491 golüne, Kartal 450 golle yanıt verdi. Ezeli rakipler ligde 131 kez rakip oldu. Sarı-lacivertli ekip 47, siyah-beyazlılar 41 kez kazandı, 43 maç eşitlikle kapandı. Lig maçlarında iki takım da 150’şer gol kaydetti.

Haberin Devamı

Kapalı gişe
Vodafone Park’ın ev sahipliği yapacağı BeşiktaşFenerbahçe derbisi tamamen dolu tribünler önünde oynanacak. Siyah-beyazlı kulüp tarafından hafta arasında 175 TL ile 1500 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan biletler dün tükendi. Vodafone Park’ta saat 19.00’da başlayacak maçı 42 bin Beşiktaşlı taraftar izleyecek.

Süper Lig’de sezonun son derbisi: Beşiktaş - Fenerbahçe Muhtemel 11ler

Umut ve Kenan sahada
Kartal, Fenerbahçe derbisinin son hazırlığını dün akşam yaptı. Siyah-beyazlı takım, Teknik Direktör Valerien Ismael yönetiminde basına kapalı gerçekleşen antrenmandan sonra kampa girdi. Futbolcuların yaklaşık 1.5 saat süren idmanda ısınma ve istasyon koşularından sonra tam sahada taktik ağırlıklı çift kale maç oynadığı aktarıldı. Teknik patron Ismael’in taktik çalışmada derbi 11’ini denediği öğrenildi. Vida, Montero ve Rosier’in yokluğunda Umut Meraş ve Kenan Karaman’a forma vermeyi kararlaştıran Fransız hoca, kaptan Atiba’ya da 11’de şans tanıyacak

Haberin Devamı

3-4-3 dizilişinde ısrarcı olan Valerien Ismael’in hücum hattında ise Ghezzal, Nkoudou ve Batshuayi’ye forma vermesi bekleniyor. Bu arada deneyimli teknik adamın derbiye Larin’le başlayıp, Kevin Nkoudou’yu Kayseri’deki gibi hamle oyuncusu olarak kullanabileceği de belirtildi. Nkoudou, Kayseri’de ikinci yarıda Larin’in yerine oyuna dahil olurken, attığı 2 golle kritik galibiyette başrolü oynamıştı.

İsmail Kartal’a dev destek
Son dönemde her ne kadar yeni teknik direktör görüşmeleri olsa da tribünlerde İsmail Kartal’a bir kez daha büyük bir destek geldi. Kadıköy’de taraftarlı antrenmanda sarı-laciverti tribünler İsmail Kartal’ı çağırdı ve bağrına bastı. Uzun süre tecrübeli teknik direktör için tezahüratlar yapıldı. 60 yaşındaki çalıştırıcı ayakta alkışlandı. İsmail Kartal da taraftarların sevgisine alkışlarla ve selamlayarak karşılık verdi.

Son üç maçta gol bulamadı
Michy Batshuayi, Süper Lig’de 27’si ilk 11’de olmak üzere 30 maça çıkarken 14 gol, 5 asiste imza attı. Kiralık sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Belçikalı forvet son 3 maçta golle buluşamadı. Giresunspor, Kasımpaşa ve Kayserispor maçlarında suskun kalan Batshuayi son olarak 9 Nisan’da Aytemiz Alanyaspor’u 4-1 yendikleri karşılaşmada rakip ağları 2 kez havalandırmıştı.

Haberin Devamı