İtalya Serie A "Takımı sahadan çekeriz"

"Takımı sahadan çekeriz"

28.12.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Inter maçında Kalidou Koulibaly’ye yönelik ırkçı tezahüratlar karşısında Ancelotti maçın iptal edilmesini istedi, “Bu olanlar kabul edilemez, bir dahaki sefere kendimiz takımı sahadan çekeceğiz” dedi.

Takımı sahadan çekeriz

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Inter ile Napoli arasında önceki gün Giuseppe Meazza Stadı’nda oynanan Serie A karşılaşması, ligde son dönemlerin en olaylı maçlarından birine sahne oldu. Hem saha içi, hem de saha dışı faktörler nedeniyle oldukça hareketli geçen müsabakada bıçaklanma, yaralama, ölüm, tehdit ve ırkçılık vakaları yaşandı.

Konuk ekip Napoli’nin Senegal asıllı Fransız futbolcusu Kalidou Koulibaly’ye ev sahibi ekibin taraftarları tarafından ırkçı tezahüratta bulunuldu. Karşılaşma esnasında maymun sesleri çıkarılarak kendisine bağrılan ve bu şekilde tahrik edilen futbolcusunun durumu, Napoli teknik direktörü Carlo Ancelotti’yi çok sinirlendirdi.

Kendisine bu konuda yöneltilen soruyu yanıtlayan deneyimli teknik adam, maç esnasında karşılaşmanın iptali için başvuruda bulunduklarını açıklayarak, “Bu utanç verici çünkü, Koulibaly’ye yapılan ırkçı tezahüratlardan dolayı biz iki kez maçın durdurulmasını istedik” dedi.

Haberin Devamı

‘Kabul edilemez’

Ancelotti şöyle devam etti: “Bizim bu taleplerimize karşın maç tehir edilmedi. Bence edilmeliydi. Bir kez daha böyle bir şey olması durumunda önlemini kendimiz alacağız ve takımı sahadan çekeceğiz. Çünkü bu yaşananlar kabul edilemez şeyler.”

1 ölü, 4 yaralı

Inter-Napoli maçının öncesinde şehirde ve stat çevresinde büyük olaylar çıktı. Maçtan bir saat önce iki takım taraftarlarının karşı karşıya geldiği kavgada bıçaklanan dört Napoli taraftarı yaralandı. 35 yaşındaki bir Inter taraftarına ise Napoli taraftarları tarafından kullanıldığı iddia edilen bir araba çarptı. Hastaneye kaldırılan taraftar buradaki müdahalelere rağmen hayata veda etti.

Inter Kulübü’ne taraftarının ırkçı davranışları nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Üçüncü iç saha maçında ise kuzey kale arkası tribünü boş kalacak.