Trabzonspor Tam bir lider

Tam bir lider

28.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu sezonun flaş takımı Trabzonspor’da kaptan Jose Sosa’nın mücadelesi ve özverisi dikkat çekti. Arjantinli yıldız en zor zamanlarda devreye girip, gençlere yol gösterdi, başarının gelmesine katkı verdi.

Tam bir lider

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de 2018-19 sezonunu Avrupa Ligi bileti alarak bitirdi. Ünal Karaman ve takımı pozitif futbolla alkışları topladı. Bu başarının emektarlarından bir tanesi de Jose Sosa oldu.

Haberin Devamı

Arjantinli yıldız, sezon boyunca sorumluluk alıp, başarısıyla öne çıktı. Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak’ın kadro dışı kalmasıyla kaptanlık görevini devralan tecrübeli orta saha, formasını benimsedi, Ünal Karaman’ın saha içi yardımcısı oldu.

Genç oyunculara da her zaman destek olup yol gösteren Sosa, profesyonelliğiyle örnek olmayı başardı. Deneyimli yıldız, tribünlerden de tam not alırken, gerçek bir kaptan gibi davrandı. Performans olarak da iyi bir sezon geçiren 33 yaşındaki futbolcu, 30 resmi maçta 5 gol attı, 4 asist yaptı. Özellikle bu sezon iç sahada 2-1 kazanılan Fenerbahçe maçında yıldız futbolcunun attığı gol sezonun en beğenilenlerinden biri oldu.

Bordo-mavili yönetim tarafından da takdir gören Sosa’nın gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’nde de takıma tecrübesi ve kalitesiyle ciddi anlamda katkı vermesi bekleniyor. Ünal Karaman’ın planlarını da Sosa’ya göre yapacağı kaydedildi.