Beşiktaş Tamamen taktiksel

Tamamen taktiksel

04.09.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şenol Güneş'in yeni transfer Adem Ljajic'e Bursa'da forma vermemesinin sebebi ortaya çıktı.

Tamamen taktiksel

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın teknik patronu, büyük umutlarla kadroya dahil edilen Sırp yıldızı takımla sadece bir kez taktik çalışmaya çıkması nedeniyle sahaya sürmedi. Tolgay’ı yorulduğu için oyundan alan Güneş, Negredo-Larin değişikliğini planlarken, Bursa’nın beraberlik golünü bulması üzerine Medel’i kenara çekti.

Vodafone Park’taki Antalyaspor mağlubiyetinden sonra Bursaspor deplasmanında da 2 puan bırakan Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Şenol Güneş’in ikinci yarıdaki değişiklik tercihleri hem eleştiri hem de merak konusu oldu.

Bursa’da 1-1 biten karşılaşmanın ikinci yarısında Necip Uysal ve Cyle Larin’i oyuna sokarak, Tolgay Arslan ve Gary Medel’i çıkartan Güneş’in, yeni transfer Adem Ljajic’i ise taktik antrenmanlarda çok az yer aldığı için sahaya sürmediği öğrenildi. Tolgay’ın yorgunluk belirtileri göstermesi nedeniyle ilk olarak 70. dakikada Necip’i oyuna alan ve orta saha direncinin düşmesini engellemeye çalışan siyah-beyazlı hocanın, çok istediği bir isim olmasına rağmen Ljajic’e forma verememesinin üzüntüsünü yaşadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Skor avantajı olması halinde Adem Ljajic’e görev vermeyi düşünen Şenol Güneş maçın gidişatı nedeniyle bu isteğini gerçekleştiremedi. Deneyimli hocanın milli maçlar nedeniyle lige verilen arada kadro planlamasını gözden geçireceği öğrenilirken, Medel-Larin değişikliğini ise tamamen üç puanı getirebilecek gol için yaptığı vurgulandı.

Bursa’nın beraberlik golü gelmemiş olsaydı, Negredo-Larin değişikliği yaparak yorgun düşen forvet hattını ayağa kaldırmayı planlayan Şenol Güneş yenilen gol yüzünden çift forvete dönmek zorunda kaldığını yakın çevresiyle paylaştı. Bu arada Güneş’in bundan sonraki süreçte Adem Ljajic’i ilk 11’e dahil edecek bir sistem üzerinde çalışacağı da aktarıldı.