Skorer Tenis Federasyonu, Avustralya'ya sporcu göndermek istiyor

Tenis Federasyonu, Avustralya'ya sporcu göndermek istiyor

04.11.2008 - 21:51 | Son Güncellenme:

.

Tenis Federasyonu, Avustralyaya sporcu göndermek istiyor

TÜRKİYE Tenis Federasyonu Başkanı Mesut Polat, 19-24 Nisan tarihlerinde Avustralya'da düzenlenecek Gelibolu Gençler Tenis Turnuvası için kendilerine talep gelmesi durumunda bu ülkeye sporcu gönderebileceklerini söyledi.
Geçtiğimiz sene Avustralya Tenis Federasyonu'nun organizesinde ve Avustralya Türk Sanayici ve İşadamları Derneği’nin sponsorluğunda; Çanakkale savaşlarına katılmış olan ülkelerin sporcularının katıldığı ve Avustralya Açık Tenis Turnuvası’na ev sahipliği yapan Melbourne Park’ta ilk kez ‘Gelibolu Gençler Tenis Turnuvası’ düzenlenmişti. Bu turnuvanın organizasyonu sırasında Türkiye Tenis Federasyonu’nun bu organizasyona sporcu göndermeme kararı alması ve bireysel olarak Türkiye’den gelecek olan genç tenisçilerin de lisanslarının federasyon tarafından iptal edileceğinin açıklanması gündeme bomba gibi düşmüştü.
Türkiye Tenis Federasyonu'nun 1 Kasım’da yaptığı genel kurul sonrasında Başkanlık koltuğuna oturan Mesut Polat ‘Gelibolu Gençler Tenis Turnuvası’ konusunda oldukça samimi olduklarını ve kendilerine direk olarak talep gelmesi durumunda 2009 yılındaki turnuva için Avustralya’ya sporcu göndermek istediklerini belirtti. Düzenlenen son turnuvadaki olumsuzluklar konusunda bilgisinin olduğunu söyleyen Mesut Polat, geçen sene düzenlenen turnuva konusunda yanlış bir bilgilendirme olduğunu belirterek, “Daha önceki arkadaşlar direk hükümet kanalı ile bir şey yapmaya çalıştılar federasyona haber vermeden, federasyona en son haber verdiler. Halbuki ilk gidilecek yol önce federasyon ondan sonra gereğini yapacak yani farklı bir yol işledikleri için arada çelişki oluştu” dedi.
Adı Gelibolu olan bir turnuvada Türk olmaması diye bir şeyin söz konusu olmayacağını da sözlerine ekleyen Polat, “Oradaki turnuvaya canı gönülden katılırız” diyerek düşüncelerini ifade etti. Mesut Polat şu an Dünya Tenis Federasyonu (ITF) tarafından Avustralya’ya verilen 8 turnuvadan biri olan ‘Gelibolu Gençler Tenis Turnuvası’nın 4’üncü derece yerine daha üst derecelerden birine yükseltilmesi durumunda katılımın daha da artacağını düşündüğünü kaydetti.
Avustralya Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (ATSIAD) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şahin düzenlenen turnuvanın dünyanın sayılı organizasyonlarından biri olduğunu ve ileride bu turnuvanın büyük şampiyonların ortaya çıkmasında başlangıç noktalarından biri olacağını vurguladı. Türkiye Tenis Federasyonu’nun sporcu gönderme konusunda atacakları olumlu adımların kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Şahin “Mesut Polat’ın bu kararını sevinçle karşılıyorum, Avustralya Tenis Federasyonu aynı ciddiyet ve profesyonellikle Türkiye’den sporcu davet edecek ve inanın Türk sporcularının bu turnuvaya katılacak olması ayrı bir renk katacak” dedi.
Öte yandan turnuvanın başından beri Avustralya Tenis Federasyonu ile görüşmeleri sürdüren ATSİAD üyesi Ümit Oraloğlu ise Türkiye Tenis Federasyonu’nun sporcu gönderebileceklerini öğrenmiş olduğu için memnun olduklarını söyledi. Ümit Oraloğlu geçtiğimiz sene ortaya çıkan bazı şahsi konular yüzünden Türkiye’den sporcu gelmediğini iddia etti.
Dünya Tenis Federasyonu tarafından program içine alınan bu organizasyonun 4’üncü derecede düzenlendiğini ve bunun da değişmeyeceğini söyleyen Oraloğlu, Mesut Polat'ın “Turnuvanın derecesi yükselirse katılım artar” teklifine hitaben “Eğer turnuva 2’nci derece de olursa Türkiye’deki genç sporcuların katılması imkansız olur çünkü yeteri kadar puanları yok” yorumunu yaptı.

Yazarlar