Tenis Teniste Aslanbaş ve Balcı'dan zafer geldi

Teniste Aslanbaş ve Balcı'dan zafer geldi

02.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tiflis’teki ITF Juniors Turnuvaları’nda Önder Balcı, sert zeminden sonra toprak kortta da şampiyon oldu. Defne Aslanbaş da kızlarda birinciliği elde etti.

Teniste Aslanbaş ve Balcıdan zafer geldi

Türkiye sıralamasında şu anda ilk 10 içinde yer alan genç milli tenisçi Önder Balcı, Uluslararası ITF Juniors Turnuvaları’nda bir kez daha şampiyon oldu. Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te geçen hafta elemelerden gelerek sert zeminde şampiyonluğa ulaşan Balcı, bu hafta da toprak kortta birincilik kürsüsünü kimseye kaptırmadı.

Haberin Devamı

Final maçında Rus rakibini yenen Önder Balcı, böylece bir hafta içinde ikinci kez şampiyonluk kupası kazanarak büyük başarı elde etmiş oldu. Tiflis’teki son turnuvada 15 yaşındaki Defne Aslanbaş da finalde Ukraynalı rakibini yenerek kızlarda şampiyon oldu. Defne şu anda Türkiye klasmanında 12. sırada yer alırken Önder de erkeklerde 8. sırada bulunuyor.

En başarılı dönemi

Önder Balcı geçtiğimiz hafta Uluslararası ITF Juniors Turnuvaları’nın Gürcistan ayağında J5 Turnuvası’nda finalde Ukraynalı rakibini 2-0 yenerek turnuva şampiyonu olmuştu. 14 ve 16 Yaş Milli Takım oyuncusu olarak Türkiye’yi yurt dışında birçok kez temsil eden Balcı, böylece Gürcistan’da bulunduğu son dört hafta boyunca katıldığı dört turnuvanın ikisinden şampiyonluk çıkartarak kariyerinin en başarılı dönemine imza attı.

Haberin Devamı