Magazin Terim: Erdoğan Demirören'le çok iyi bir dostluğumuz vardı

Terim: Erdoğan Demirören'le çok iyi bir dostluğumuz vardı

10.06.2018 - 11:50 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Demirören Holding ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in cenaze töreni için Fatih Camii'ne geldi.

Terim: Erdoğan Demirörenle çok iyi bir dostluğumuz vardı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Demirören Holding ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in Fatih Camii'nde cenaze törenine katıldı.

Haberin Devamı

Eşi Fulya Terim'le birlikte Demirören ailesine başsağlığı dileyen tecrübeli teknik adam şöyle konuştu: "Erdoğan bey, hastalığına kadar sık görüştüğümüz abimdi, çok iyi bir insan. her zaman onunla beraber olmak keyifliydi. Allah rahmet eylesin. Gerek insan gerek iş adamı olarak herkesin takdir ettiği isimdi. Çok iyi bir dostluk, güvene, sevgiye dayalı bir ilişkimiz vardı. O Beşiktaşlı, o Galatasaraylı o Fenerbahçeli diye herhangi bir durum yoktu. Bu son yıllarda gelişen bir olay. Aramızda hiç öyle bir şey yoktu. Uzlaşmacı kişiliği, naif ve sevgi dolu yaklaşımları vardı. Onu hep güler yüzüyle iyi olarak hatırlayacağım. Sayın Başkan Yıldırım Demirören'in şahsında tüm Demirören ailesine başsağlığı diliyorum."

Haberin Devamı

Şansal Büyüka: Tırnakları ile kazıyarak zirveye gelen iş adamı

Milliyet'in duayen spor yazarı Şansal Büyüka ise "Erdoğan abi önemli bir iş adamıydı. Tırnakları ile kazıyarak zirveye gelen iş adamı. Şirketine gitmiştik. Geniş bir ailenin babasıydı, reisiydi. Çok önemli bir iş insanını, aile babasını kaybettik. Hayat hükmünü icra ediyor. Yapacak bir şey yok. Allah rahmet eylesin. İz bırakıp gidenlerden biri oldu. Kemer Country'de birkaç ay önce sohbet ettik. Medyayı çok iyi bilirdi. Spor basınının çok içindeydi. Beşiktaşlılığı, yöneticilik dönemleri var. Epey uzunca görüşme yaptık. Allah gani gani rahmet eylesin. Aile için çok zor. Bu aile birbirine çok kenetlenmiş bir aile. Egemen, dominant bir babaydı. Sadece Beşiktaşlı olduğu için değil, ailesine kol kanat gerdiği için Kartal gibiydi" şeklinde duygularını dile getirdi.

Özbek: Erdoğan abinin sosyal yönü çok kuvvetliydi

Galatasaray eski Başkanı Dursun Özbek ise "Erdoğan abiye Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Otomotiv yedek parça sektöründen geliyoruz. Eskiden iş ilişkilerimiz olmuştu. O zaman da başarılıydı. Allah rahmet eylesin. Her görüştüğümüzde beni daima sıcak karşılardı. Türkiye'ye çok şey verdi. En son 4-5 ay evvel hastanede ziyaret ettim. Son ana kadar çalışma hayatına devam etti. Şirketler büyük olabilir. Bu önemli. Ama daha önemlisi Erdoğan abinin sosyal yönü çok kuvvetliydi. Erdoğan abi her zaman sosyal manada çok biliniyordu, tanınıyordu. Bunu çok önemsiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Albayrak: Erdoğan abi beni çok severdi

Cenaze törenine katılan Galatasaray Başkan Vekili Abdurrahim Albayrak da "Erdoğan bey çok şey öğrendiğimiz, çok değerli büyüğümüzdü. Beni çok severdi. Bayramlarda kendisini arardım. Çok hoşuna giderdi. Duyar duymaz Rize'den geldim. Alt yapıdan başlamış, nerelere kadar gelmiş. Oğlu ve ailesini çok severim. Türkiye'nin yetiştirdiği önemli insanlardan biriydi. Ben maçlarda çok heyecanlanırdım. Bana çocuklarını unutma derdi. Hoş bir baba nasihati verirdi" şeklinde konuştu.
Hidayet Türkoğlu: 'Sevilen sayılan bir büyümüzdü'
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu: İnanın insan bazen gerçekten söyleyecek bir şeyler bulamıyor. Özellikle böyle değerli ve sevilen insanları kaybettiğimiz zaman insan gerçekten çok üzülüyor. Millet olarak, spor camiası olarak biz kendisini çok seven, babacan bir insandı. Mekanı cennet olsun. Allah Demirören Ailesi’ne sabırlar versin.
Sık sık görüşmezdik ama zaman zaman Kemerburgaz’da bir araya gelirdik. Orada da özellikle ben Federasyon Başkanı olduktan sonra da kendisiyle yapmış olduğum sohbette, bizler gibi basketbolun içinden gelmiş insanların bu göreve talip olmalarından dolayı mutlu olduğunu söylemişti. O zaman da işimin kolay olmayacağını, sabırlı olacağımı ve bildiklerimden çıkmayacağıma yönelik öğütler veriyordu kendisi. Allah kalanlarına sabır versin. Kendileri hem iş hem de medya dünyasında çok sevilen sayılan bir büyüğümüzdü.
Ertuğrul Sağlam: 'Çok nafi bir insandı'
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Erdoğan bey, çok mübarek günlerde vefat etti ve kadir gecesi günü de ebedi istirahatgahına yollanacak. Ben Erdoğan amca ile Beşiktaş Teknik Direktörü olduğum dönemde çok sık görüşürdüm. Arada telefon açardı, “Hadi Ertuğrul atla gel sohbet edelim” derdi. Ben Şişhane’deki holding binasına giderdim, orada sohbet ederdik. Bazı konularda tartışırdık. Kendisi bize tecrübelerini, futbola ait bakış açısını anlatırdı. Tartışırdık, sohbet ederdik. Çok naif bir insandı. Herkesin fikrine saygı gösteren bir insandı. Tabi Türk iş dünyası ve spor dünyası çok önemli bir şahsiyeti kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Ben Allah rahmet eylesin diyorum, inşallah mekanını da cennet eylesin. Üzüldük ama hayatın gerçeği bu.
Faruk Süren: 'İyi evlatlar yetiştirdi'
Galatasaray’ın eski başkan, işadamı Faruk Süren: 50 yıla yakın dostluğumuz var. Müşterek işlerimiz oldu, ortaklıklarımız oldu. Çok sevgi dolu bir insandı, çalışanları tarafından çok seviliyordu. Hakimdi, çalışkandı. Son iki seneye kadar bir fiil işin başındaydı. İş ona hayat veriyordu. 30 sene önce büyük bir rahatsızlık geçirmişti, Amerika’da müdahale edildi. Ona rağmen bunca sene yaşadı, iyi yaşadı, dinç yaşadı ve işin başından ayrılmadı. İyi evlatlar yetiştirdi.
Hem sosyal olarak görüşüyorduk, hem iş olarak. Bir sürü işleri beraber yaptık. Girişimci ruhu insanın içinde, bunu öğrenemezsiniz. Herkesin önünden şans geçer, o şansı görebilmek meseledir. Rahmetli Erdoğan bey de bunu iyi yakaladı. Son zamanlarda da müthiş atılımlar yaptı. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun. Ailesine Allah’tan sabır dilerim.
Ali Koç: '41 yıllık komşumdu'
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç: Hepimizin başı sağ olsun. Hayırlı bir gün, özel bir günde Erdoğan Bey'i defnediyoruz. Ailesine sabır diliyorum. Size anlatmışlardır girişimciliğini, sanayiciliğini, spor dünyasına, Beşiktaş’a katkılarını. Ama ben değişik pencereden ele almak istiyorum
Ben 10 yaşından beri kendisinin komşusuyum. Her zaman bana çok yakın davranmıştır, oğlu gibi görmüştür. Bayram olsun, önemli günler olsun, gitme gelme, onların çocuklarıyla aynı ortamda büyüdük. Benim açımdan çok hüzünlü bir gün. Sonra biz evlendik, çocuklarımız oldu, çocuklar büyüdü, arkadaşları, gürültü, ses… Hiçbir zaman şikayet etmediler. Hep haber yollardık “gürültü yaparlarsa haberimiz olsun” diye. Hem Tülin teyze, hem Erdoğan amca bu konuda hiç rahatsızlık vermediler. Her zaman müthiş bir dostluk örneği sergilediler. Hem iş dünyası, hem spor dünyası hem de dost olarak, komşum olarak çok arayacağız.
Sevilmek güzel bir şey Allah herkese nasip etsin. Biz spor konuşurduk, sporun niye bu noktalara geldiğini konuşurduk. Babam da Erdoğan Bey de eski ekol insanlar, bizlere örnek insanlar. Toprağı bol olsun, Allah rahmet eylesin

Haberin Devamı