Tenis Tescilli 1 numara

Tescilli 1 numara

28.01.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Caroline Wozniacki Avustralya Açık Finali'nde Simona Halep'i mağlup etti, 27 yaşında ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazandı.

Tescilli 1 numara

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Melbourne’de Danimarkalı raket, Rumen rakibini 2 saat 49 dakika sonunda 7-6, 3-6 ve 6-4’lük setlerle yendi. 67 hafta dünya 1 numarası olarak kalsa da büyük kupası bulunmayan Wozni şeytanın bacağını sonunda kırdı, yıllar sonra yeniden dünyanın zirvesine çıktı.

Caroline Wozniacki 2009’da 19’undayken sergilediği performansla otoritelerin dikkatini çekmiş, kadınlarda geleceğin en önemli yıldızlarından gösterilmişti. O sene Wimbledon’da 4. tura çıkmasının ardından ABD Açık’ta final görmesi, otorite olmayanlarda da bu yönde görüşler oluşmasına yetecekti.

Ancak geleceğin yıldız adayı sonrasında adeta türbülansa girdi. Bir grand slam finaline daha ulaşması beş yılını alacak olan Danimarkalı raket, bu onura yine Amerika’da erişti. Dev rakibi Serena’ya yenilerek ucundan tuttuğu kupadan oldu. WTA turnuvalarındaki zaferleriyle 2010’da, tam 67 hafta dünya 1 numarası olarak kalsa da, grand slam hasretine son veremiyordu.

Haberin Devamı

Avustralya Açık’ta Halep karşısına bu özlemini sonlandırmak için çıktı… Rumen rakibi de kendisi gibi, 3. büyük finaline yükselmiş, kazanırsa ilk kez şampiyonluk elde edecekti. Danimarkalı tenisçi iyi başladığı ilk sette, 3-0’lık farkı yakalasa da rakibi skoru 6-6’da tie-break’e götürmeyi başardı ancak Wozniacki tie-break’i 7-2, seti 7-6 kazandı.

İkinci sette ibre Halep’ten yana döndü. Bu seti 6-3 kazanan Halep, durumu 1-1’e getirdi fakat bu onun için sadece ‘sonunu ertelemek’ anlamına gelecekti. Halep, 3-1 üstünlük yakalayan rakibine karşı oyunu dengeleyip 4-3 öne geçmesine karşın Wozni seti 6-4 ile hanesine yazdırdı, büyük özlemini sonlandırarak yeniden dünya 1 numarası oldu.

Federer 20. harika aşkına
Avustralya Açık’ta tek erkeklerin en büyük ismi bugün, TSİ 11.30’da başlayacak maçta belli olacak. Teklerde 19 grand slam şampiyonluğuyla bir dev olan Roger Federer, finalde son dönemin en forma raketlerinden olan ve ilk büyük kupasını arayan Marin Cilic ile karşı karşıya gelecek. İsviçreli Federer Hırvat rakibiyle son Wimbledon’ın finalinde oynamış, 3-0 galip gelerek kupayı almıştı.

Yazarlar