Futbol TFF Başkanı Demirören: Yeni Kulüpler Kanunu çalışması başlamıştır

TFF Başkanı Demirören: Yeni Kulüpler Kanunu çalışması başlamıştır

02.10.2012 - 19:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, ”Federasyonun gündeminde, Kulüpler Birliği ile ortak yaptığımız yeni Kulüpler Kanunu çalışması başlamıştır. Kısa bir süre içinde Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza, yaptığımız çalışmayı birlikte sunacağız” dedi

TFF Başkanı Demirören:  Yeni Kulüpler Kanunu çalışması başlamıştır

Demirören, Eskişehirspor Hanefi Demirkol Tesisleri’ndeki TFF Yönetim Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, 5 Eylül’de geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu’na Allah’tan rahmet yakınlarına ve Eskişehirspor camiasına başsağlığı diledi.
”Federasyonun gündeminde Kulüpler Birliği ile ortak yaptığımız yeni Kulüpler Kanunu çalışması başlamıştır” diyen Demirören, şöyle konuştu:
”Bunu Kulüpler Birliği ile ortak yapıyoruz. Kısa bir süre içinde Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza, yaptığımız çalışmayı birlikte sunacağız. Uzun vadeli düşündüğümüz vakit, kulüplerimiz de bir kanun içinde, yasal çerçeve içinde bağlanması gerektiğine inanıyoruz. Tekrar Eskişehirspor camiası ve Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

Kulüpler Kanunu
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal da Eskişehirspor camiası adına TFF Başkanı ve yöneticilerini Eskişehir’de misafir etmekten duydukları mutluluğu dile getirdi.
TFF ve Kulüpler Birliği’nin yeni Kulüpler Kanunu’nun hazırlanması konusunda işbirliği halinde olduğunu ifade eden Ünal, ”Ayın 12’sinde Türkiye Süper Lig Kulüpler Birliği’ni İstanbul’da toplayacağız. Bu toplantıdaki ana gündem maddelerinden birisi de bu kanun olacak” diye konuştu.
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı da olan Ünal, bazı haber sitelerinde Van Valisi Münir Karaloğlu’nun bir açıklamasının olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:
”Van Valimizin bir açıklaması var. Van’daki depremde, Kulüpler Birliği olarak alınmış karar da söz konusuydu. O dönemde TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’dı. O da destek verecekti. O süreç futbolda bir kaos ortamı vardı. Onun üzerine biraz gecikti. Sayın Demirören’in destekleriyle Van’da 18 kulüp, 18 derslikli bir lise yapacak. Sayın Valimizin bundan en ufak endişesi olmasın. En kısa sürede arsanın tahsisi ve projelerin Kulüpler Birliği’ne gönderilmesi noktasında kendisinden resmi evrakları talep edeceğiz.”

Yazarlar