Anadolu Kulüpleri TFF dik durdu

TFF dik durdu

07.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyüka: “Ahbap çavuş ilişkileriyle Türk futbolu bu noktaya geldi. TFF bu kararlılığını devam ettirmeli.” Reçber: “Şu anda şikâyetçi olan vardır ama ilerleyen dönemlerde bu kararın doğruluğunu herkes görecek.”

TFF dik durdu

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, geçtiğimiz yıl aldıkları ‘sahada 6 yabancı ve 4 yabancı tribünde’ karanından vazgeçmeyeceklerini açıklayınca tartışmalar da beraberinde geldi. F.Bahçe dışında kalan kulüpler daha önce bu kuralın değişmesini istediklerini belirtirken Türk futbolunun önde gelen isimleri ise federasyonun karardan vazgeçmeyerek dik durduğunu söyledi.
KARŞI çıkan kulüplerin bu kural geçen sezon açıklandığında kabul ettiklerini ancak bu yıl karara karşı çıktıklarını belirten yazarlar, federasyonun bu açıklama ile ‘Türk futbolunu kulüpler değil TFF yönetir’ mesajı verdiği konusunda birleştiler.
BU sezon 6+0+4 olarak uygulanmaya başlayacak kuralın gelecek sezon 5+0+3 olarak uygulanmasına yönelik tüm kulüplerin şimdiden çalışması gerektiği de ön plana çıkarken yazarlar konuyla ilgili TFF’nin kararını değiştirmemesine destek verdi...

Haberin Devamı

Şansal Büyüka: TFF kararlılığını devam ettirmeli
YILLARDIR Türk futbolunda bir çelişki vardı. ‘Acaba Türk futbolunu TFF mi yönetiyor, kulüpler mi!’ Son yıllarda TFF İstinye noteri havasına dönmüştü. Kararları tartışabilirsiniz ama ilk defa dik duran, tutarlı olan, kararlarını savunan bir TFF gördük. Çünkü kendini yönetemeyen, milyonlarca dolar borca giren, devletin kapısında af için her gün kapı çalan kulüpler kendini yönetemezken TFF’yi nasıl yönetecek. Geçen yıl TFF’ye ‘Evet’ diyorsunuz, federasyon “İyi düşündünüz mü?” diyor. “Batıyoruz” diyorlar sonra “Ya değiştirin ya değişirsiniz” diyorlar. Olacak iş mi! Ahbap çavuş ilişkileri ile Türk futbolu bu noktaya geldi. TFF kararlılığını devam ettirmeli. Akşam’dan alınmıştır

Rüştü Reçber: Türk futbolunu düşündüler
GEÇEN sezon böyle bir karar alındı ve hiçbir kulüp bu kurala itiraz etmedi. Kararın alındığı o zamandan bu yana gelişen transfer olaylarında fazla oyucusu olan kulüpler de çoğaldı. Türkiye Futbol Federasyonu bu kararı alırken Türk futbolunu düşünerek aldı. Hem kulüplerdeki alt yapı hem de milli takımın ilerleyen yıllardaki durumuna göre alınmış bir karardır.
UZUN süredir sürmekte olan eleştirilere rağmen federasyon, verdiği kararın arkasında durdu. Doğru veya yanlış, önemli olan kararın arkasında durmaktır. Şu anda şikâyetçi olan kulüpler mutlaka vardır ancak ilerleyen dönemlerde bu kararın ne kadar doğru olduğunu hep beraber göreceğiz.

Serhat Ulueren: Duruş ortaya koydular
FEDERASYON bana göre son dönemin en doğru kararını vermiştir. Daha doğrusu 13 ay önce vermiş olduğu kararın arkasında durarak bu ülke futbolunu TFF’nin yönettiğini ortaya koymuştur. Demirören ve arkadaşlarının birçok yanlışı vardır, bundan sonra da olacaktır.
ANCAK?alınan bu son karar yüzde 100 doğrudur veya yanlıştır demiyorum. Sonuçta bir duruş ortaya koymuşlardır ve eğilip bükülmeden bu kararın arkasında durmuşlardır. Bundan sonra yapmaları gereken, başarısız olan Abdullah Avcı’yı gönderip yerine Mustafa Denizli veya Şenol Güneş’i getirirmektir. Yaparlarsa ülke futbolunun yeniden ivme kazanacağını düşünüyorum.

Yazarlar